16.1 C
Athens
Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020
- Advertisement -

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ: Τροποποιείται ο Νόμος Αμυντικών Προμηθειών (Βενιζέλου), σε δημόσια διαβούλευση το κείμενο

- Advertisement -

ΑΠΕ-ΜΠΕ

. Σε δημόσια διαβούλευση, μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου, ημέρα Δευτέρα και ώρα 17.00. έθεσε το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων το σχέδιο νόμου με τίτλο: «Εκσυγχρονισμός, απλοποίηση και αναμόρφωση του ρυθμιστικού πλαισίου των Δημοσίων Συμβάσεων».

Με το προτεινόμενο σχέδιο νόμου επιδιώκεται η αναμόρφωση του υφιστάμενου ρυθμιστικού πλαισίου για τις Δημόσιες Συμβάσεις, του νόμου 4412/2016, που ενσωματώνει στο ελληνικό δίκαιο τις Οδηγίες 2014/24/ΕΕ και 2014/25/ΕΕ καθώς και των νόμων 3433/2006, 3383/2010 και 3978/2011 που ρυθμίζουν θέματα Δημοσίων Συμβάσεων στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας με σκοπό:

α) την απλοποίηση/διασαφήνιση των διατάξεων του νόμου,

β) την άρση των γραφειοκρατικών εμποδίων στις διαδικασίες ανάθεσης και εκτέλεσης δημοσίων συμβάσεων,

γ) την επιτάχυνση και την αύξηση της αποτελεσματικότητας των διαδικασιών ανάθεσης και εκτέλεσης δημοσίων συμβάσεων χωρίς εκπτώσεις στο πεδίο της διαφάνειας και της ίσης μεταχείρισης των οικονομικών φορέων,

δ) την επέκταση της χρήσης των ηλεκτρονικών εργαλείων για την ανάθεση δημοσίων συμβάσεων,

ε) τη μείωση του διοικητικού βάρους για τις αναθέτουσες αρχές και τους οικονομικούς φορείς

στ) την αύξηση της συμμετοχής των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων στις διαδικασίες ανάθεσης δημοσίων συμβάσεων

ζ) στην αντιμετώπιση παθογενειών του συστήματος δημοσίων συμβάσεων όπως το ζήτημα των υπερβολικά χαμηλών προσφορών και η υπερβολική προσκόλληση στην τυπικότητα έναντι της ουσίας των προσφορών των οικονομικών φορέων.

Στο πλαίσιο αυτό, καλείται να συμμετάσχει στη δημόσια διαβούλευση κάθε κοινωνικός εταίρος και κάθε ενδιαφερόμενος, καταθέτοντας τις προτάσεις του για τη βελτίωση των διατάξεων του προτεινόμενου σχεδίου νόμου.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -
- Advertisement -

17 ΣΧΟΛΙΑ

Subscribe
Notify of
17 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Arionas

Σαν να ξημερώνει μου φαίνεται επιτέλους

Dimitris

Αυτό το επιτέλους πρέπει να γραφεί με γραμματοσειρά τουλάχιστον διπλασίου μεγέθους, bold, italics, υπογραμμισμένα και με βελάκια να δείχνουν τη λέξη σα να πρόκειται για προσφορά σε εκπτώσεις…

F-117

Εφοσον μπορει ο καθενας να κανει προτασης ΠΤΗΣΗ, ρωτηστε γνωστους σας στρατιωτικους και στειλτε προτασεις να φυγει αυτο το καρκινωμα!

ultorius

Να δουμε αν θα κανουν και τιποτα αλλαγες που θα βοηθησουν τις δημοσιες πολεμικες βιομηχανιες γιατι το να θελει διηπουργικη αποφαση οτιδηποτε σημαντικο για καποια απο ΕΛΒΟ,ΕΑΣ και ναυπηγεια ειναι τραγικο.
Παντως το γεγονος πως τους πηρε τοσο καιρο να ξεκινησουν τη συζητηση για το νομοσχεδιο, δε με γεμιζει και ελπιδα.

GioFlo

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ηταν και ωρα.Αι στο καλο με το εκτρωμα Βενιζελου.

KonstantinosKaperonis

Όπως είπατε… ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ… αντε να δούμε γιατί έχουμε μείνει πολύ πίσω

Apostolis

Ελπίζω να απλοποιηθουν τα πράγματα και να μη γίνει ότι γίνεται συνήθως όταν ένας καινούργιος νόμος προσθέτει στον ήδη υπάρχοντα καινούργιες διατάξεις και τα κάνει χειρότερα τα πράγματα.

Zaxos

Να δουμε αν θα εφαρμοστει κ ποτε το 1% για ερευνα κ αναπτυξη που ισχυει απο το 2001 για τους αμυντικους προυπολογισμους

Kanenas

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!!!!

Zaxos

Μας υποχρεωσε κ ο νομος βενιζελου μειναμε χωρις μιραζ εδω κ πολυ καιρο κ χωρις αλλα εξοπλιστικα…να μη μπω σε διαβαθμισμενα θεματα τωρα…

SAAB

Όπως πετούσαν τα F-16 έτσι μπορούσαν να πετάνε και τα Mirage.

THAN

Ευγε!!!

Iomar

Καλησπέρα,

Ο συν-σχολιαστής F-117 διατύπωσε την εξής εξαιρετική ιδέα.

“Εφοσον μπορει ο καθενας να κανει προτάσεις ΠΤΗΣΗ, ρωτηστε γνωστους σας στρατιωτικους και στειλτε προτασεις να φυγει αυτο το καρκινωμα!”

Δεν είναι υποχρεωτικό να είναι κάποιος στρατιωτικός για να το κάνει, όπως θα διαπιστώσει οποιοσδήποτε θα μπει στην δημόσια διαβούλευση παρακάτω και θα διαβάσει τα σχόλια.

http://www.opengov.gr/ypoian/?p=11847#comments

Το καθαυτό σχέδιο νόμου και τα έγγραφα που το συνοδεύουν θα τα βρείτε στα δεξιά της οθόνης σας.

Last edited 1 month ago by Iomar
chikichiki

Αν και οι ενδιαφερόμενοι μάλλον δεν θα δυσκολευτούν να το βρουν, http://www.opengov.gr/ypoian/?p=11847

Nikolaos

Η δημόσια διαβούλευση είναι πραγματικός θησαυρός. Ήδη βλέπω έχουν κατατεθεί εμβριθέστατες παρατηρήσεις. Ποτέ υπηρεσιακά στελέχη ή άνθρωποι του ΝΣΚ ή ακόμη και νομοπαρασκευαστική επιτροπή από καθηγητές Νομικών Σχολών, δικαστές και δικηγόρους δεν θα κατορθώσει να συλλάβει την κάθε πιθανή λεπτομέρεια του ρυθμιστέου, και ίσως δεν θα έχει πλήρη επίγνωση των συγκρουομένων συμφερόντων. Όποτε συμμετέσχον σε νομοπαρασκευαστικές εργασίες, καρπώθηκα πολλά από τη διαβούλευση, που τότε δεν ήταν ακόμη δημόσια, αλλά έπρεπε με μέιλ να σταλεί το σχέδιο σε χιλιάδες πρόσωπα που είχαν σχετική εμπειρία, και έπειτα να διαβάσουμε δεκάδες κιβώτια πρωτοκολλημένων απαντήσεων, με συχνά αξιολογότατες προτάσεις.
Παρακαλώ θερμά λοιπόν όποιον έχει κάτι να πει (γνωρίζω ότι μεταξύ των αναγνωστών και εκλεκτών σχολιαστών υπάρχουν πρόσωπα που έχουν χρηματίσει μέλη επιτροπών και γνωρίζουν σε βάθος τα προβλήματα), ας το καταθέσει. Αν για στρατιωτικούς υπάρχει ο οποιοσδήποτε περιορισμός, ας υποβάλλουν ιεραρχικώς σχετική αναφορά, με ΚΑΤ’ ΑΡΘΡΟΝ σχολιασμό και προτάσεις διατύπωσης των διατάξεων. Κατά μείζονα λόγο οι συνάδελφοι δικηγόροι που ασχολούνται με public procurement, ας μη βραδύνουν, η εμπειρία τους είναι πολύτιμη. Επίσης, μεταπτυχιακοί φοιτητές και υποψήφιοι διδάκτορες του Ενωσιακού Δικαίου, που λόγω αναγκών εξεταστικών και ερευνητικών έχουν πρόσφατη τη σχετική νομολογία του Δικαστηρίου της Ε.Ε. ας εισφέρουν ό,τι μπορούν. Η εμπειρία μου λέει ότι όλα αυτά θα χρειαστούν. Δεν ξέρω για τον ΥΠΕΘΑ, αλλά ο Πρωθυπουργός είναι πολύ ανοιχτός σε ερεθίσματα, αν κάποιος έχει τεκμηριωμένη ειδημοσύνη στο θέμα ας του γράψει απευθείας, είναι αρκετά γνωστό ότι βλέπει τα μέιλς για τα φλέγοντα θέματα. Δεν βρίσκω βιώσιμο στη μακρα διάρκεια το σύστημα να περνούν όλα από τα χέρια του Πρωθυπουργού, αλλά πάντως είναι επωφελές διότι το προβάδισμά του σε αντίληψη, ευαισθησία και πειστική ιεράρχηση των ζητημάτων σε σχέση με τους υπουργούς του είναι χαώδες.

thanos2

ΚΑΛΑ ΝΕΑ,περιμενουμε κ καλες αγορες!!!

Roger

Καλά τα γράφαμε τόσο καιρό εδώ για τον νόμο Βενιζέλου, ήρθε η ώρα να τα γράψουμε και εκεί που ίσως πραγματίκα μετρήσει!

Όσοι έχετε προτάσεις για τον νέο νόμο, ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ με συγκεκριμένες προτάσεις και παρατηρήσεις!
http://www.opengov.gr/ypoian/?p=11847

Έχουμε μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου!

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!

Καλό θα είναι να μπει το link του Σχεδίου Νόμου και στο άρθρο σας, όπως και η προτροπή στους σχολιαστές της ιστοσελίδας για κατάθεση προτάσεων και παρατηρήσεων.

Ελπίζω και όσοι από την συντακτική σας ομάδα έχουν συγκεκριμένες προτάσεις, να τις καταθέσουν στο σχέδιο νόμου.

Last edited 1 month ago by Roger
- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Rafale: στρατηγική κρούση σε απόσταση 8.000 χιλιομέτρων!

Επίδειξη των ικανοτήτων του Rafale για κρούση σε πολύ μεγάλη ακτίνα δράσης έκανε πριν από λίγες μέρες η Γαλλική Αεροπορία. Συγκεκριμένα στα πλαίσια εκπαίδευσης,...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

ΑΠΟΨΗ: Τι θα μπορούσαν να προσφέρουν τα καταδρομικά Ticonderoga στην ελληνική...

99
Παρακάτω, εξηγούμε τι θα μπορούσαν να προσφέρουν καταδρομικά Ticonderoga στο Σύστημα Αεροπορικού Ελέγχου της Ελλάδας, σε συνέχεια παλαιότερου άρθρου μας σχετικά με το ενδεχόμενο...
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ Δεκέμβριος 2020

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2014 September 2014 #340

Αγορά
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2019 March #394

Αγορά 4.49

Related News

Τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο συζήτησαν Δένδιας – Σούκρι

ΑΠΕ-ΜΠΕ.Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Σάμεχ Σούκρι, είχε νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Στο επίκεντρο της συνομιλίας των δύο υπουργών Εξωτερικών...

Είκοσι ατρακτίδια στόχευσης Sniper ATP για την Αίγυπτο

Στα 65 εκατομμύρια δολάρια υπολογίζεται η αγορά 20 ατρακτιδίων Sniper ATP από το Κάιρο για τα F-16 της Αιγυπτιακής Αεροπορίας και μάλλον και για...

30.000 σιγαστήρες για τους αμερικανούς πεζοναύτες

Την πρώτη παρτίδα σιγαστήρων για τα τυφέκια πεζικού Μ4 και Μ4Α1 ξεκίνησαν να παραλαμβάνουν οι αμερικανοί πεζοναύτες, ενώ η παραγγελία θα ολοκληρωθεί το 2023...