13.4 C
Athens
Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021
- Advertisement -

Περισσότερα τεθωρακισμένα μεταφοράς προσωπικού BTR-4 για την Ουκρανία

- Advertisement -

Η Ουκρανία συνεχίζει να παραλαμβάνει τα εγχώριας ανάπτυξης και κατασκευής τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού BTR-4Ε, καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση του ουκρανικού υπουργείου Αμύνης στις 2 Ιουλίου μια νέα παρτίδα οχημάτων παραδόθηκε από το UkrOboronProm, την κοινοπραξία που συγκροτήθηκε για την παραγωγή τους.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ουκρανικής αμυντικής βιομηχανίας, οι παραδόσεις των οχημάτων συνεχίζονται κανονικά με το 80% της τελευταίας παραγγελίας να έχει ολοκληρωθεί, 37 τροχοφόρα τεθωρακισμένα οχήματα 8×8 έχουν ήδη παραδοθεί από μια παραγγελία για 40.
Το τροχοφόρο τεθωρακισμένο όχημα BTR-4Ε είναι εξολοκλήρου ουκρανικής σχεδίασης και κατασκευής. Ξεκίνησε το 2006 ως ιδιωτική ανάπτυξη της βιομηχανίας με σκοπό τις εξαγωγές. Αν και εξωτερικά μοιάζει ιδιαίτερα στην σοβιετική σειρά οχημάτων BTR-60/70/80, το ουκρανικό όχημα έχει περισσότερα κοινά με τα δυτικά οχήματα σειράς VAB/Fuchs.

Επιπλέον αμφίβια τεθωρακισμένα για τους πεζοναύτες της Ινδονησίας, η περίπτωση του ΒΤ-3


Μεταξύ τους είναι οι θωρακισμένοι υαλοπίνακες για απευθείας ορατότητα στο διαμέρισμα του πληρώματος εμπρός και η διάταξη του κινητήρα στο κέντρο και της 8-μελούς ομάδας πεζικού πίσω, με την τελευταία να αποβιβάζεται από θύρες στο πίσω μέρος του οχήματος. Στη σοβιετική σειρά, ο κινητήρας κατείχε το πίσω τμήμα αναγκάζοντας την ομάδα του πεζικού να εξέρχεται από θύρες στα πλαϊνά παρακάμπτοντας το τύμπανο του πύργο με τον οπλισμό.
Η πρώτη εξαγωγική επιτυχία ήταν το Ιράκ που παρήγγειλε 420 οχήματα αλλά η Βαγδάτη απέρριψε την πρώτη παρτίδα οχημάτων το 2013 όταν πολλά από αυτά έφτασαν με εμφανή σημάδια σκουριάς και ζημιές στο σκάφος. Η ουκρανική εταιρεία ανέφερε πως τα προβλήματα διορθώθηκαν και οι παραδόσεις συνεχίζονται από το 2018. Κάποια από τα οχήματα της ιρακινής παραγγελίας αποκτήθηκαν από τον ουκρανικό στρατό που τα χρησιμοποίησε στις μάχες κατά των αυτονομιστών στα ανατολικά της χώρας. Οχήματα του τύπου έχουν παραδοθεί επίσης στη Νιγηρία και στην Ινδονησία.

Νέα τεθωρακισμένα 4×4 για την Εθνοφυλακή της Ουκρανίας


Ενδιαφέρον για το όχημα έχουν δείξει διάφορες χώρες λόγω της απλής κατασκευής του, της ικανότητας να κινείται σε ομαλό έδαφος και υδάτινα κωλύματα, του ισχυρού οπλισμού του (πυροβόλο των 30 mm, ομοαξονικό πολυβόλο, 3-4 Α/Τ πυραύλους Konkurs ή Baryer και αυτόματο βομβιδοβόλο των 30 mm) και το χαμηλό κόστος απόκτησης και συντήρησης.
Ο Ουκρανικός Στρατός επιχειρεί με το όχημα σε συνδυασμό κυρίως με αερομεταφερόμενες δυνάμεις. 216 οχήματα έχουν παραδοθεί και κάποια καταστράφηκαν στις επιχειρήσεις στην περιοχή του Sloviansk. Εκτός από την έκδοση ΤΟΜΑ, τα οχήματα π[ροσφέρονται σε έκδοση περισυλλογής (ARV), Κέντρου Διοίκησης και MEDEVAC.

H Ουκρανία φοβάται ρωσική εισβολή “καμουφλαρισμένη” ως στρατιωτικά γυμνάσια

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -
- Advertisement -
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Οι US Marines αποσύρουν 16 πυροβολαρχίες Ρ/Κ πυροβόλων M777Α2. Ευκαιρία για τον Ελληνικό Στρατό;

 Οι Αμερικανοί πεζοναύτες σκοπεύουν να μειώσουν τις ενεργές πυροβολαρχίες ρυμουλκούμενων πυροβόλων M777 από 21 σε μόλις 5 μέχρι το 2030. Οι πυροβολαρχίες που θα...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ (για δωράκι): MH-60R σε καταδρομικό Ticonderoga (έτσι, για να πάει...

20
 Πριν λίγες μέρες, είχαμε δημοσιεύσει φωτογραφίες από την επίσκεψή μας στο καταδρομικό Leyte Gulf πέρσι τον Δεκέμβρη. Το καταδρομικό κλάσης Ticonderoga, είχε βρεθεί στον...
- Advertisement -
Card image

January #008

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2015 August 2015 #351

Αγορά
- Advertisement -
Card image

November 2020 #006

Αγορά 4.49

Related News

Οι US Marines αποσύρουν 16 πυροβολαρχίες Ρ/Κ πυροβόλων M777Α2. Ευκαιρία για τον Ελληνικό Στρατό;

 Οι Αμερικανοί πεζοναύτες σκοπεύουν να μειώσουν τις ενεργές πυροβολαρχίες ρυμουλκούμενων πυροβόλων M777 από 21 σε μόλις 5 μέχρι το 2030. Οι πυροβολαρχίες που θα...

Γιατί ορισμένα σοβιετικά αεροσκάφη είχαν διαφανές ρύγχος

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί αρκετά σοβιετικής σχεδίασης αεροσκάφη –βομβαρδιστικά, μεταφορικά και ορισμένα βαριά αναχαιτιστικά– διέθεταν «γυάλινο» ρύγχος; Το συγκεκριμένο σχεδιαστικό χαρακτηριστικό ανάγεται στην εποχή...

Η καινούργια  «Πτήση» 08, ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2021

Κυκλοφορεί την Τρίτη 05-01 και ηλεκτρονικά διαθέσιμη ΕΔΩ Διεθνές Εκπαιδευτικό Κέντρο Πτήσεων: Στην ELBIT με Μ-346Πολλά γράφηκαν για την πρόταση της Elbit που επικράτησε...