Το Μαρόκο ζητά 222 M1A1 Abrams από τις ΗΠΑ

21
M-1 A1 Main Battle Tanks with the U.S. 15th Marine Expeditionary Unit standby in the Kuwait desert near the border with Iraq Thursday, March 20, 2003. After the first the bombs and cruise missiles fell on Baghdad early Thursday, reports said at least three missiles were fired by Iraq into Kuwait. (AP Photo/Itsuo Inouye)
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Το υπουργείο άμυνας του Μαρόκου έχει αποστείλει στις Αμερικανικές Αρχές αίτημα μεταβίβασης 222 αρμάτων μάχης M1A1 Abrams. Σύμφωνα με τον κατάλογο EDA της DSCA η ποσότητα των αρμάτων εμφανίζεται μέχρι τώρα να έχει μειωθεί σε 162.

Ο Μαροκινός Στρατός είναι ένας από τους δύο χρήστες (ο άλλος είναι ο Αιγυπτιακός) του αμερικανικού άρματος μάχης στην Αφρική. Μετά από αντίστοιχο αίτημα που υπεβλήθη το 2011, το Μαρόκο απέκτησε τα πρώτα από 200 M1A1 στις 28 Ιουλίου 2016. Ένα επιπλέον αίτημα για απόκτηση πέντε M1A1 ακυρώθηκε το 2015.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
p270
Member
p270

αλήθεια εκείνη η ιστορία που μα πρόσφεραν και σε εμάς τελείωσε οριστικά;

giannisths
Member
giannisths

Τελείωσε πριν καν αρχίσει….ελέω χρεοκοπίας….

montif74
Member
montif74

Οι Αμερικανοί έχουν εκατοντάδες άρματα και άλλο υλικό για πούλημα.Εκεί ειναι το πρόβλημα,δεν είναι τζάμπα.Πάντως είναι πολύ πιο οικονομικά απο καινούργια.

https://www.youtube.com/watch?v=F1N1aPHgXCU

DEAD KENNEDYS
Guest
DEAD KENNEDYS

Ας παρουμε μερικα ΤΟΜΑ πρωτα και ας βαλουμε στα Hell καποιο συστημα αυτοπροστασιας …και μετα βλεπουμε…!

montif74
Member
montif74

Θα έχει ενδιαφέρον σε τι τιμές θα παραχωρηθούν,αν εγκριθεί βέβαια η πώληση του υλικού.

isyankar202
Guest
isyankar202

Amerika tank yapmasını bilmez amerikadan tank alınmaz

agnostosependytis
Guest
agnostosependytis

Ενδιαφέρων έχει η έκδοση και οι τιμές και τι θα κουβαλάνε μαζί τους. Αν και έχουμε άλλες προτεραιότητες πιο επείγουσες, θα ήταν ενδιαφέρων αν α) πουλιότανε σε εξαιρετικά χαμηλή/συμβολική τιμή, β) εμείς μπορούσαμε να σπρώξουμε μερικά παλιά LEO (π.χ. συζήτηση που υπήρχε για παραχώρηση με leasing κτλ) σε υψηλή τιμή Ευρωπαϊκά, και εμείς να μπορούσαμε με τα ίδια λεφτά να πάρουμε περισσότερα και καλύτερα Μ1Α1 (αν η έκδοση και όσα φέρουν θα ήταν καλύτερα). Από την άλλη, αν δεν είναι να χρηματοδοτηθεί από κάποια τέτοια φάση (είτε πώληση άλλων παλιών ΤΘ) νομίζω ότι λεφτά έχουμε, είναι να πάνε σε πιο… Read more »

p270
Member
p270

ποια leo τα m48 από τα νησιά βγάζεις εκτός και στέλνεις τα leo εκεί και τα m1 στην θέση των leo

Fingolfin
Member
Fingolfin

400 M1A1 ABRAMS TANK (13/9/2011) => Service Authorized to Supply EDA

Άρα ακόμα cancelled δεν είναι..

STRATOS
Member
STRATOS

Πολύ σωστά. Μας τα δίνουν οι Αμερικάνοι έναντι 95 εκατομμύριων δολαρίων, 400 άρματα Μ1Α1 σε λειτουργική κατάσταση. + πολλά οχήματα υποστήριξης, βυτιοφόρα-μεταφοράς πυρομαχικών, τεθωρακισμένα μηχανικού, κτλ…Ληστεία κανονική. Και εμείς δεν τα έχουμε αποδεχτεί ακόμη!! Να χαιρόμαστε τον τιτανομέγιστο τον καμένο και τους άλλους ευπατρίδες.

gm
Guest
gm

Τους ρίξαμε πριν κάποια χρόνια για χάρη των Γερμανών. Οι οποίοι μετά για το φ χαριστώ έδωσαν όλα τα μεταχειρισμένα στον σουλτάν

montif74
Member
montif74

Ηταν τα χρόνια που ήμασταν XXL.Τώρα θα κάνουνε μαυρα μάτια οι γερμανοι μέχρι να ξαπαρουμε απο αυτους.Πλεόν απο τις αποθήκες του θείου Σαμ μεταχειρσμένα και με σκόντο….

Γιάννης
Guest
Γιάννης

STRATOSSTRATOS
Oι Αμερικάνοι για 400 Μ-1 και τα παρελκόμενα τους μας ζητούσαν να πληρώσουμε 2 δισεκατομμύρια δολάρια.

STRATOS
Member
STRATOS

Αυτό ήταν ράδιο αρβύλα που κυκλοφόρησε στο διαδίχτυο. Στην EDA λέει ξεκάθαρα ότι ζητάν 95 εκατομμύρια δολάρια για 400 άρματα M1A1, και μερικές χιλιάδες δολάρια για τα οχήματα υποστήριξης.
2 δις θα έφτανε το κόστος αν θέλαμε να τα αναβαθμίσουμε σε Α2 ( πράγμα που δεν μας ενδιέφερε).
Tα άρματα είχαν εξεταστεί από επιτροπή του ΓΕΣ (εποχές Φράγκου) και βρέθηκαν όλα σε άριστη κατάσταση.

Γιάννης
Guest
Γιάννης

Υπάρχει μία έκθεση 300 σελίδων που συντάχθηκε στο Γ.Ε.Σ. Λοιπόν, αυτή η έκθεση γράφει για 2 δις δολ που μας ζητάνε οι Αμερικάνοι και είναι έκθεση καταπέλτης κατά των Μ-1. Αν την διαβάσει κανείς θα καταλάβει πολλά. Δεν συμφέρει η απόκτηση τους. Είναι μπελάς….

Giorgos Tsagkaris
Guest
Giorgos Tsagkaris

Την εχω υποψιν μου.
Δεν ισχυει αυτο.Το κοστος προεβλεπε μεχρι και τους φορτους μαχης….

ivychris
Guest
ivychris

Γιατί τα 40 MLRS του 2013 με $3,95 Εκ…?
μόνο σφαίρες & καπνογόνα
Μάλλον τα τελευταία θα τους χρειαστούν…

Spirit
Guest
Spirit

Αυτή η τιμή είναι για την κατάσταση που βρίσκονται εκεί που βρίσκονται. Aν περάσουν εργοστασιακή συντήρηση ανεβαίνει πολύ το κόστος, και αν θυμάμαι καλά για τα Μ1Α1 τότε γύρω στα 150 κάτι ήταν άμεσα αξιοποιήσιμα… MLRS έπρεπε ήδη να είχαμε ζητήσει αρκετά παραπάνω ώστε να καλυφθεί και η ΑΣΔΕΝ με 9-12 σε κάθε μεγάλο νησί.
Αλλά βλέπεις κάποιοι έβαλαν τα P-3B σε προτεραιότητα!!!

montif74
Member
montif74

Τα P-3B ειναι πρόγραμμα του Ναυτικού,όχι του στρατού ξηράς. Τα αεροσκάφη ναυτικής παρατηρησης είναι βασικά τόσο για εθνικούς λογους όσο και σε επιπεδο συμμαχίας. Εκτός και αν θελεις να παραχωρήσει το ΝΑΤΟ την επιτήρηση όλη της Ανατολικής Μεσογείου στην γειτονα χωρα.

Άλωστε ο εκσυγχρονισμός τους είχε εγκριθεί και από την προηγουμένη κυβέρνηση.

Αλήθεια,ποιες είναι οι προτεραιότητες του στρατού. Για Αεροπορία και Ναυτικό γνωρίζουμε. Ο ΕΣ τι ακριβώς θέλει?

Spirit
Guest
Spirit

Τα χρήματα είναι χρήματα και όπου τα θες τα διαθέτεις. Τα υπόλοιπα περί επιτήρησης και ΝΑΤΟ είναι για τα σανοφάγα του καμένου. Στην τελική υπάρχουν εμπορικές πλατφόρμες που έχουν κλάσμα κόστους από την πανάκριβη αναπαλαίωση των P-3…

Giorgos Tsagkaris
Guest
Giorgos Tsagkaris

To θεμα με τα Ρ-3 ηταν να τα παρει (παλι) η LM.
Αλλιως θα καναμε κινηση για τα Ρ-3 της Αυστραλιας…