Η Ρουμανία αποκτά περισσότερα Α/Α συστήματα PATRIOT

7
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η ρουμανική κυβέρνηση έχει υπογράψει συμφωνία με τις Αμερικανικές Αρχές για την απόκτηση τριών Α/Α συστημάτων Patriot, ανακοίνωσε την 1η Νοεμβρίου 2018 η κατασκευάστρια εταιρεία του συστήματος Raytheon.

 

Η Ρουμανία υπέγραψε τα Patriot

Να θυμίσουμε, η Ρουμανία είχε παραγγείλει το πρώτο σύστημα του τύπου τον περασμένο Μάιο. Με τη νέα παραγγελία, τα υπό απόκτηση ρουμανικά Patriot φθάνουν τα τέσσερα. Σύμφωνα με την ειδοποίηση της DSCA, η Ρουμανία στοχεύει στην προμήθεια συνολικά επτά συστημάτων, συνοδευόμενα από 56 πυραύλους MIM-104E GEM-T και 168 πυραύλους PAC-3 MSE, με δυνητικό κόστος $3,9 δις. Τα Patriot θα αντικαταστήσουν τα υφιστάμενα σοβιετικής προέλευσης SA-2.

 

(προτεινόμενη) Πώληση Patriot στην Ρουμανία


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
MisCo
Guest
MisCo

4 δις για ενα αμφιβολων δυνατοτητων Α/Α… ενω τους λειπουν μαχητικα. Δεν μου ακουγεται για λογικη επιλογη. Μαλλον υπηρξαν αλλοι παραγοντες στην μέση.

chikichiki
Member
chikichiki

Δεν είναι παράλογο, τα αντιαεροπορικά πιθανώς έχουν χαμηλότερα κόστη κύκλου ζωής από τα μαχητικά και για 7 συστήματα με 4 δισ. δεν είναι κι άσχημα για την αντικατάσταση των S-75 που πλέον ουσιαστικά τζάμπα υπηρετούν αφού είναι 100% άχρηστα. Τα πράγματα στην Αεροπορία από την άλλη είναι πολύ καλύτερα χάρη στα F-16 άρα δε καίγονται τόσο, κι αν δε κάνω λάθος θέλουν κι εκεί να αποκτήσουν κι άλλα.

Ripmaker
Member
Ripmaker

αμφιβόλων δυνατοτητων τα πατριοτ? θα ηθελα να διαβασω σχετικα με αυτη την αποψη.

ΓΙΑΝΝΗΣ 1
Guest
ΓΙΑΝΝΗΣ 1

Είναι εξαιρετικό σύστημα. Όπου υπάρχει Πάτριοτ δεν περνάει τίποτα.

Georgios
Member

Εν όψει των 5ης γενιάς μαχητικών και των νέων πυραυλικών συστημάτων που καλούμαστε άμεσα να αμυνθούμε, καιρός να κάνουμε νομίζω και εμείς τα PAC-2 PAC-3.

Γ.Μ.
Guest
Γ.Μ.

Δεν μετατρέπονται τα βλήματα PAC-2 σε PAC-3. Τα δεύτερα προορίζονται σχεδόν αποκλειστικά για την αντιμετώπιση βαλλιστικών στόχων.

GiannisKr
Member
Γιάννης Μ.

Αν δεν κάνω λάθος έχουμε βαλλιστικούς “στόχους” να μας σημαδεύουν. Νομίζω θα μπορούσαμε να τα δούμε σε συμπληρωματικό επίπεδο πάντα αν και εφόσον το επιτρέψουν κάποια στιγμή τα οικονομικά μας…