Η τελετή τοποθέτησης τροπίδας στα Ναυπηγεία Vympel της Ρωσίας για το πρώτο από τα τέσσερα νέα αντιτρομοκρατικά σκάφη κλάσης Project 21980 (κλάση Grachonok) πραγματοποιήθηκε στις 15 Μαΐου, σηματοδοτώντας έτσι την έναρξη του προγράμματος προμήθειας των σκαφών αυτών.

Τα πλοία θα ναυπηγηθούν βάση μίας σύμβαση που υπογράφτηκε το 2017, η οποία υπεγράφη μεταξύ της Vympel και της Εθνικής Φρουράς της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Και τα τέσσερα σκάφη θα παραδοθούν στον πελάτη το 2019, σύμφωνα με το ναυπηγείο. Θα υπηρετήσουν στην περιοχή ευθύνης της Μαύρης Θάλασσας.

Τα σκάφη project 21980 (κλάση Grachonok) έχουν σχεδιαστεί για να εκτελούν αποστολές προστασίας θαλάσσιων περιοχών και αντι-σαμποτάζ κοντά σε ναυτικές βάσεις, για την αποτροπή δολιοφθορών από ομάδες σαμποτέρ.

Τα σκάφη μήκους 31 μέτρων είναι εξοπλισμένα με βαριά πολυβόλα, εκτοξευτές βομβίδων, συστήματα αντι-σαμποτάζ και φορητά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας (εκτοξευόμενα από τον ώμο).

Τα σκάφη βρίσκονται ήδη σε ενεργό υπηρεσία με όλους τους στόλους του ρωσικού Ναυτικού. Με την συγκεκριμένη παραγγελία, ο αριθμός τους θα φτάσει τα συνολικά είκοσι σκάφη.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Καλησπέρα

    Τώρα αν κάνω μια σύγκριση με τον οπλισμό του «Γαύδος», θα φανώ κακός;

Comments are closed.