29.4 C
Athens
Παρασκευή, 7 Αυγούστου, 2020
Αρχική ΝΕΑ ΑΜΥΝΑ Πάνω από τα μισά αεροσκάφη της Βουλγαρίας δεν πετάνε

Πάνω από τα μισά αεροσκάφη της Βουλγαρίας δεν πετάνε

Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η νέα χρονιά ξεκίνησε με παλιά προβλήματα για την πολεμική αεροπορία της Βουλγαρίας: παλιά αεροσκάφη, ελαττωματικός εξοπλισμός και ελλείψεις προσωπικού. Παρά τις δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας πως αποφάσεις πάρθηκαν και τέθηκαν σε κίνηση, οι αναφορές σήμερα δείχνουν εξαιρετικά δυσοίωνες, όπως αναφέρουν και βουλγαρικά μέσα.

Σύμφωνα με στοιχεία που ανέφερε ο αρχηγός των βουλγαρικών Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγός Andrei Botsev, το 19% των οχημάτων, το 67% των εναέριων μέσων και το 8% των πλοίων είναι εκτός ενεργείας.

Την ίδια στιγμή, η πάγια έλλειψη κατάλληλων υποψηφίων για στρατιωτική υπηρεσία παραμένει και αποτελεί “φρένο” σε κάθε προσπάθεια αναμόρφωσης. Αυτή τη στιγμή, 5,000 οργανικές θέσεις στις βουλγαρικές ΕΔ παραμένουν κενές, όπως αναφέρουν επίσημες πηγές του βουλγαρικού υπουργείου Αμύνης.

H Ρωσία θα συντηρήσει τα βουλγαρικά MiG-29

Ο υπουργός Αμύνης, Krasimir Karakachanov, απαντώντας σε ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου ανέφερε πως από τις 1,364 θέσεις που προκηρύχθηκαν στις ΕΔ φέτος, μόνο οι 729 καλύφθηκαν, λίγο παραπάνω από τις μισές. Το ίδιο έγινε και πέρυσι, από 1,402 θέσεις οι 806 καλύφθηκαν.

Στον τομέα της Αεροπορίας, η υπόθεση των νέων μαχητικών καρκινοβατούσε για χρόνια μέχρι την επιλογή των F-16C Block 70 αλλά τα υπόλοιπα μέσα παραμένουν σε κακή κατάσταση. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο εκσυγχρονισμός των ελικοπτέρων Mil Mi-17 και Mil Mi-24 θα συνεχιστεί. Συμφωνίες για ολοκληρωμένη τεχνική υποστήριξη των μαχητικών MiG-29 και ελικοπτέρων Cougar είναι έτοιμες για υπογραφή. Επιπλεόν, η πτητική ικανότητα των Su-25 θα αποκατασταθεί, σύμφωνα με δήλωση του στρατηγού Botsev.

To υπουργείο Αμύνης ήρθε σε συνεννόηση με την ρωσική RSK MiG γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε συμφωνία ύψους 100 εκατομμυρίων λεβ (~51 εκατ. Ευρώ) μαζί με τον ΦΠΑ. Επαφές έχουν πραγματοποιηθεί με λευκορωσικό εργοστάσιο για αναλόγου ύψους συμφωνία για τα Su-25.

Περισσότερα βουλγαρικά Su-25 βρίσκονται στη Λευκορωσία για εκσυγχρονισμό

H συντήρηση των εκπαιδευτικών L-39ZA είναι καθ’οδόν. Όσο για τα μεταγωγικά An-30 ο διαγωνισμός για τις εργασίες επισκευών είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο. Για τα ελαφρά μεταγωγικά L-410 λαμβάνουν χώρα συνομιλίες με τσεχική εταιρία.

Η Airbus Helicopters συμφώνησε να εκτελέσει εργασίες συντήρησης στα AS 532 AL Cougar. Οι εργασίες θα γίνουν στις εγκαταστάσεις της Airbus στη Ρουμανία ενώ συμφωνίες έχουν δρομολογηθεί και για την επιθεώρηση και συντήρηση του δικτύου αεράμυνας, τα συστήματα S-300 PMU και τα ραντάρ P-37MB και MSSR 2000I.

Βούλγαροι πιλότοι αρνούνται να πετάξουν με τα MiG-29!

Σχόλιο: Κατά πόσον η Βουλγαρική Αεροπορία θα ξεπεράσει τον σκόπελο των οικονομικών προβλημάτων και θα ανταποκριθεί σε τόσα ανοιχτά ζητήματα ταυτόχρονα, δεδομένων των επιδόσεων του παρελθόντος, είναι ένα ζήτημα που θα δούμε στο μέλλον.

Οι αριθμοί σίγουρα δεν είναι με το μέρος της. Η δύναμη αεροσκαφών αναχαίτισης εξαντλείται σε 12 MiG-29 που με δυσκολία τηρεί ένα 30% ετοιμότητας. Η δύναμη κρούσης είναι 4 Su-25. Τα εκπαιδευτικά L-39 και PC-9 αριθμούν συνολικά 12 αεροσκάφη, 6 ο κάθε τύπος. Στον τομέα των ελικοπτέρων, προσπάθεια καταβλήθηκε για “εκδυτικοποίηση” με την παραλαβή 6 Bell 206 και 12 Cougar αλλά τα 3 Mil Mi 17 και τα 2 Mil Mi 24 δεν αποσύρονται ακόμα. Το ίδιο και στον στόλο υποστηρίξεως, αφού η άφιξη 2 C27J δεν οδήγησε στην απόσυρση των σοβιετικών “απολιθωμάτων”. Ο δρόμος είναι σίγουρα μακρύς και δύσκολος!

Πηγή


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -

5 ΣΧΟΛΙΑ

5 Comments
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
RBF69

Επάνδρωση δεν έχουν, τους λείπουν στελέχη (τους ψάχνουν με το φανάρι), αεροπορία της πλάκας διαθέτουν… αλλά από εκεί λαθρομετανάστες δεν περνάνε… μυστήριο πράγμα. Στους δρόμους των κεντρικών πόλεων και τα φανάρια δεν βρίσκεις λαθραίο αλλοδαπό ούτε για δείγμα. Το ίδιο συμβαίνει και στα πιο μικρά χωριουδάκια. Μα πως τα καταφέρνουν άραγε?? Σε βάζει σε σκέψεις, ένα κράτος με ανύπαρκτες ένοπλες δυνάμεις (χωρίς αεροπορία οι δυνάμεις σου είναι χαμένες από χέρι στο πεδίο της μάχης) πώς καταφέρνει και κρατά αλώβητα τα σύνορα του απέναντι σε έναν αποδεδειγμένα κακόβουλο γείτονα?? Απορίας άξιον!!

Nikolaos

Έχοντας απόλυτη επίγνωση του ότι δεν χρειάζεται ιδιαίτερες εκ μέρους μου αναλυτικές ικανότητες, θα επιχειρήσω την απάντηση: Η Τουρκία τους κατευθύνει στην Ελλάδα και μόνο. Και εκείνοι υπακούουν, διότι η Τουρκία είναι μια χώρα όπου, ας το πούμε εύσχημα, δεν ανθεί δα το κράτος δικαίου, και αν δεν υπακούσουν, άλλοι θα ληστευθούν, άλλοι θα απελαθούν και άλλοι θα βρεθούν σε κάποιο χαντάκι χωρίς πολλά πολλά. Οι μετανάστες, πρόσφυγες και “πρόσφυγες” είναι άριστα ενημερωμένοι από ομοεθνείς τους που τα κατάφεραν, αλλά και από συμπαραστάτες του τύπου ΜΚΟ, διεθνιστικά κόμματα στις χώρες διέλευσης και υποδοχής κλπ. για το τι ισχύει νομικά (αλλά… Read more »

Nikolaos

Προκαλεί πάντως εντύπωση αυτή η κατάντια … Είναι άραγε συνειδητή πολιτική επιλογή, ή είναι τόσο περιορισμένα τα δημόσια έσοδα; Διερωτώμαι αν η αναλογική και χαμηλότατη φορολογία είναι η αιτία (η μείωση της φορολογίας κατά τη θεωρία ενθαρρύνει την διόγκωση του κύκλου εργασιών – καμπύλες Λάφφερ κλπ. – αλλά η αναλογική φορολογία με ενιαίο μοναδικό χαμηλότατο συντελεστή δεν δοκιμάστηκε ποτέ στις ΗΠΑ ή σε άλλη προηγμένη βιομηχανική χώρα του G8 ή της Ε.Ε., πλην Ανατολικής Ευρώπης και Ιρλανδίας, και ούτε αναμένεται να δοκιμασθεί ποτέ, κρατεί τουναντίον απολύτως η φορολογία με προοδευτική κλίμακα συντελεστών) … Απορίας άξιον παρίσταται το περιεχόμενο του άρθρο… Read more »

peet14

Πολύ μικρό τμήμα ,ελαχιστότατο τμήμα των Βουλγάρων ζούν όπως περιγράφεται .Ποιές είναι πηγές πλουτισμού της ελιτ αυτής ,είναι μάλλον εύκολο να το φαντασθείτε .

nigozs

Εμένα , πάντως μου κάνει εντύπωση η ύπαρξη εργοστασίου της Airbus στην Ρουμανία.
Εδώ στην Ελλάδα τίποτα. Μάλλον είμαστε επιβεβαιωμένα πελατακια…..

Το Σχόλιο της Ημέρας

Οι εκρήξεις στην Βηρυτό είναι ο καταλύτης για γεωπολιτικές ανακατατάξεις 

Οι εκρήξεις στη Βηρυτό κόστισαν μέχρι στιγμής πάνω από 157 νεκρούς, 80 αγνοούμενους και πάνω από 5.000 τραυματίες. Κατοικίες υπέστησαν ζημιές σε ακτίνα μεγαλύτερη...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

Κύριο Άρθρο

Υπεγράφη ιστορική συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου για την οριοθέτηση ΑΟΖ (Βίντεο)

4
ΑΠΕ-ΜΠΕhttps://youtu.be/Zm9WUBuvzEM Ιστορική χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα «γιατί πριν από λίγο υπογράψαμε τη συμφωνία οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών μεταξύ των χωρών μας», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος...
Card image

ΠΤΗΣΗ August 2020

Αγορά 3.99
Card image

ΠΤΗΣΗ 2019 Δεκέμβριος #403

Αγορά 3.99
Card image

ΠΤΗΣΗ 2016 April 2016 #359

Αγορά 1.99

Related News

Αλκ. Στεφανής: Στόχος μας είναι η ευημερία και η πρόοδος της πατρίδας

ΑΠΕ-ΜΠΕ«Την τελευταία περίοδο έγιναν μέσα σε ελάχιστους μήνες πράγματα ετών. Είμαστε πολύ υπερήφανοι για το τι έχει γίνει. Με σωστή οργάνωση, βασιζόμενοι πάνω στο...

Στην Galvion τα νέα κράνη του Δανικού Στρατού

Η Galvion, μια πρωτοπόρος εταιρεία στην ανάπτυξη και παραγωγή συστημάτων προστασίας κεφαλής και ηλεκτρονικών μέσων ανέλαβε το συμβόλαιο για τα νέα κράνη του Στρατού...

Ρωσικό MiG-31 αναχαίτισε νορβηγικό αεροσκάφος αναγνώρισης πάνω από τη θάλασσα του Μπάρεντς

Μαχητικό αεροσκάφος MiG-31 της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας αναχαίτισε εικονικά νορβηγικό Falcon 20 αναγνώρισης και συλλογής πληροφοριών πάνω από διεθνή ύδατα στη θάλασσα του Μπάρεντς,...

Η άφιξη των πρώτων Mirage F.1CG στην Τανάγρα

Στις 5 Αυγούστου του 1975 προσγειώθηκαν στην Τανάγρα τα δύο πρώτα Mirage F.1CG. Ήταν το 101 και το 102. Την επομένη ημέρα έφτασαν άλλα...

Recce Phantom: Τα ψυχρά μάτια του Ψυχρού Πολέμου  

Οι αναγνωριστικές αποστολές στον Ψυχρό Πόλεμο ήταν κάτι που απαιτούσε ευστροφία, ικανότητες και πλήρη συνείδηση του τί διακυβεύεται. Αντίθετα με ότι ίσχυε στο Βιετνάμ,...
- Advertisement -