Το Αφγανιστάν παρέλαβε περισσότερα Super Tucano

2
1094
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η πολεμική αεροπορία του Αφγανιστάν έχει παραλάβει δύο Α-29 Super Tucano ανεβάζοντας το σύνολο των αεροσκαφών του τύπου που σήμερα επιχειρεί σε 21, μεταδίδει το «Jane’s».

Τα νέα αεροσκάφη παραδόθηκαν στην αεροπορική βάση Moody στην Τζόρτζια όπου γίνεται η εκπαιδευτική κατάρτιση Αφγανών χειριστών στο Super Tucano. Στην ίδια βάση υπάρχουν ακόμη επτά A-29, ενώ στο Αφγανιστάν είναι τα υπόλοιπα 12. Το Αφγανιστάν αναμένει την παράδοση άλλων πέντε Super Tucano, εκ των οποίων το ένα θα αντικαταστήσει απολεσθέν στις ΗΠΑ.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
chikichiki
Guest
chikichiki

Ενδιαφέρον έχει η teeny tiny βομβίτσα στον κεντρικό πυλώνα, μάλλον Mk81 (υπάρχουν ακόμα αυτές;), ή σε καθοδηγούμενο βέρζιον – GBU-58. Απ’ότι φαίνεται, οι Αφγανοί “προτιμούν” ακαθοδήγητες με CCIP: http://www.thedrive.com/the-war-zone/17154/afghan-a-29s-arent-dropping-laser-guided-bombs-or-engaging-targets-at-night . Από μια άποψη βέβαια, δεν έχουν καθόλου άδικο. Μια Μκ81 σήμερα πρέπει να έχει τιμή-ξεφτίλα, και ο συνδυασμός σύγχρονων λογισμικού-επεξεργαστών θα προσδίδει στο CCIP/CCRP πολύ ανώτερη ακρίβεια απ’ότι πχ το ’80 ή και το ’90. Προσθέτοντας ότι υφίσταται σχεδόν παντελής έλλειψη αντιαεροπορικών απειλών – άρα οι επιθέσεις γίνονται από σχετικά χαμηλό ύψος χωρίς πολύ jinking (οι ντούσκες μετράνε-δε μετράνε, KPV δε θυμάμαι να έχουν βρεθεί πρόσφατα), και ότι οι στόχοι… Read more »

tsimuha
Guest
tsimuha

Απο την δραση Super Tucano και MD530F στο Αφγανισταν

https://www.youtube.com/watch?time_continue=604&v=CKNWEEq0PQI

Τα δε 530 φερουν δυο σκοπευτικα (απλα μεν ) , συνηθως μεχρι τωρα το λογικο ειναι ο ενας να εχει καθηκοντα πυροβολητη και ο αλλος χειριστη.