Κάλιο αργά παρά ποτέ; To καταδρομικό “Moskva” λαμβάνει νέα αναβάθμιση για να μείνει σε υπηρεσία

1
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η ναυαρχίδα του στόλου της Μαύρης Θάλασσας, καταδρομικό Moskva, κλάσης Atlant (ή Slava, κατά ΝΑΤΟ), Project 1164, αναβαθμίζεται για να παραμείνει επιχειρησιακό για άλλα 10 χρόνια. Το (πλέον) ρωσικό πλοίο, εισήλθε σε υπηρεσία το 1982 με το Σοβιετικό Ναυτικό.

Οι εργασίες αναβάθμισης θα λάβουν χώρα στο Ναυπηγείο Νο 13 της Σεβαστούπολης. Πηγές αναφέρουν πως ήδη το καταδρομικό ετοιμάζεται να μπει στην ναυπηγική κλίνη.

To ρωσικό καταδρομικό Marshal Ustinov στον Πειραιά!

Η αναβάθμιση θα ολοκληρωθεί ως τα μέσα του 2020. Μεγάλη προσοχή θα δοθεί στη συντήρηση του κεντρικού συστήματος πρόωσης, περιλαμβανομένων των αεριοστροβίλων, της μείωσης των μηχανολογικών τμημάτων των κινητήρων και των συστημάτων καυσίμων, αλλαγή σωληνώσεων αερίων των μηχανών καθώς και άλλα στοιχεία του συγκροτήματος των κινητήρων.

Το καταδρομικό Moskva έχει δώσει το “παρών” σε μεγάλες ασκήσεις, επίσημες επισκέψεις “επίδειξης σημαίας” και πολεμικά γεγονότα τα τελευταία 12 χρόνια. Μετείχε στις επιχειρήσεις κατά την ανεξαρτησία της Αμπχαζίας, τον πόλεμο της Γεωργίας, την προσάρτηση της Κριμαίας όπου ήταν υπεύθυνο για τον αποκλεισμό του ουκρανικού στόλου στους ναυστάθμους του και έχει αναπτυχθεί πολλές φορές στη Μεσόγειο κατά τον πόλεμο στη Συρία.

το καταδρομικό Moskva, κλάσης Atlant (κατά ΝΑΤΟ: Slava) με τα συστήματα που φέρει (πηγή: Naval Graphics)

Το 2016, το Moskva εισήλθε για γενική συντήρηση και αναβάθμιση αλλά η τελευταία δεν έλαβε τις διαστάσεις που είχε το αδερφό πλοίο “Στρατάρχης Ουστίνωφ”. Βγήκε μόλις το προηγούμενο έτος για την πραγματοποίηση δοκιμών και η νέα αναβάθμιση κρίθηκε επιβεβλημένη για την ορθή λειτουργία του πλοίου.

Παρόλα αυτά, πηγές αναφέρουν πως το πλοίο πάσχει σε βασικά ζητήματα με πολλά από τα συστήματά του να είναι πεπαλαιωμένα. Ένα από αυτά είναι το σύστημα κατάσβεσης πυρός του πλοίου, με το Ρωσικό Ναυτικό να επιθυμεί την αντικατάστασή του, όπως το νέο που τοποθετήθηκε στο “Στρατάρχης Ουστίνωφ” το 2011. Τα καταδρομικά Moskva και Varyag είναι ουσιαστικά απροστάτευτα από πυρκαγιές.

To ρωσικό καταδρομικό Marshal Ustinov στον Πειραιά!

Πηγή: Naval News via TASS


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
kakaouskia Recent comment authors

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
kakaouskia
Member
Noble Member
kakaouskia

Καλησπέρα

Σύμφωνα με το ΤΑΣΣ, η φρεγάτα Admiral Gorshkov έκανε πετυχημένη βολή Τσίρκον, στα 500 χιλιόμετρα: https://tass.ru/armiya-i-opk/7847853