Όταν και δώδεκα Global Hawk το χρόνο δεν είναι αρκετά…

0
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η Northrop Grumman σχεδιάζει να υπερδιπλασιάσει την παραγωγική της δυναμικότητα για τα βαρέα μη επανδρωμένα αεροσκάφη αναγνώρισης τύπου RQ-4 Global Hawk και τη ναυτική τους έκδοση MQ-4C Triton σε 12 αεροσκάφη ετησίως, ενόψει αυξανόμενης ζήτησης που προβλέπει για τα συγκεκριμένα αεροχήματα.

Σύμφωνα με το FlightGlobal, η εταιρεία αναβαθμίζει την παραγωγική ικανότητα στις εγκαταστάσεις του Site 7 στο Παλμντέιλ της Καλιφόρνια. Θα ξεκινήσει την παραγωγή από ένα πρόσφατα αναδιαρθρωμένο κτίριο την επόμενη εβδομάδα.

Το εν λόγω κτίριο βρίσκεται εντός του εργοστασίου 42 της αμερικανικής Αεροπορίας προηγουμένως ήταν εγκατάσταση παραγωγής για το μαχητικό αεροσκάφος F-5 της ίδιας εταιρείας, ενώ φιλοξενεί παραγωγικές εγκαταστάσεις και… για άλλα πράγματα, μεταξύ των οποίων και το νέο βομβαρδιστικό Β-21 Raider.

Η Northrop Grumman έχει παραγγελίες από έξι πελάτες για τις δυο διαθέσιμες εκδόσεις του αεροχήματος: το αμερικανικό Ναυτικό, την αμερικανική Αεροπορία, το ΝΑΤΟ, τη Νότια Κορέα, την Ιαπωνία και τη βασιλική Αυστραλιανή Αεροπορία. Δεν δίνει όμως περισσότερες πληροφορίες για άλλους πιθανούς μελλοντικούς υποψήφιους πελάτες.

Η εταιρεία μέχρι πρόσφατα παρήγαγε μεταξύ 3 και 5 αεροσκαφών RQ-4 Global Hawk ή MQ-4C Triton ετησίως. Συνήθως χρειάζονται 162 έως 174 ημέρες για την κατασκευή του UAV: 150 ημέρες για την κατασκευή της ατράκτου στο Μος Πόιντ του Μισισίπι και 12 έως 24 ημέρες για τελική συναρμολόγηση στο Παλμντέιλ.

 

 

 

 


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •