14.1 C
Athens
Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου, 2021
- Advertisement -

Το MQ-9 στην 110 Πτέρυγα Μάχης (αποκλειστικές εικόνες)

- Advertisement -

Στην 110 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας στη Λάρισα, έγινε σήμερα η παρουσίαση στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους ΜQ-9 guardian της αμερικανικής εταιρείας General Atomic Aeronautical.


Πρόκειται για ένα μη επανδρωμένο όχημα που στοχεύει στον έλεγχο και στην επιτήρηση των θαλασσών. Το MQ-9 guardian σύμφωνα με την παρουσίαση μπορεί να πραγματοποιήσει πτήσεις για πάνω από 40 ώρες, ελέγχεται από χειριστή, έχει μια θερμική κάμερα και μια κάμερα ημέρας και διαθέτει ραντάρ που καλύπτει ακτίνα 250 χιλιομέτρων.

Κατά την διάρκεια της παρουσίασης έγινε ενημέρωση για τις δυνατότητες που μπορεί να αναπτύξει στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο, ενώ επιχείρησε και σε τέσσερα σενάρια. Όπως τονίστηκε, το μη επανδρωμένο αεροσκάφος μπορεί να διασυνδεθεί με όλα τα συστήματα του ΝΑΤΟ και της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας

Το πρώτο σενάριο που επιχείρησε το MQ-9 guardian σχετίζονταν με μια εικονική διάσωση ναυαγού στα παράλια του νομού Λάρισας. Το δεύτερο σενάριο αφορούσε παρακολούθηση κομβόι αυτοκινήτων στην Πιερία. Το τρίτο σενάριο σχετίζονταν με την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης μεταναστών σε θαλάσσια περιοχή της Λέσβου και το τέταρτο με την καταγραφή και την επιτήρηση πυρκαγιάς σε περιοχή της Λάρισας.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτογραφίες Π&Δ

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -
- Advertisement -
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Pavlos

Guardian χωρις οπλα δεν γινεται. Observer επρεπε να τον λενε. Εκτος και αν τα οπλικα στοιχεια που θα φερει (το συγκεκριμενο) δεν ειναι ανακοινωσιμα.

Yiorgos

Ελπίζω να ζητήσουν και οπλισμένη έκδοση και να αγοράσουν πιο πολλά από 3-4 κοματια. Ακόμα ελπίζω να προωθήσουν την ανάπτυξη και κατασκευή Ελληνικών ΜΈΑ, οπλισμένων και μη, και να το κάνουν με να αίσθηση του κατεπειγόντως γιατί από πρωτοπόροs χώρα (Πήγασος) έχουμε καταλήξει στην τελευταία (υπερβολή) θέση.
Με σεβασμό,
Γιώργος

Diogenis

Όπλα θα μπορούν φερουν ;

dimitrisx

Για σενάριο παρακολούθησης εχθρικού στολίσκου ή ομάδας καταδρομών σε βραχονησίδα και αν χρειαστεί κωπάνημα δεν βλέπω να παίζει!

Tango.Alpha

Θα τους εντάξουν στο σενάριο διάσωσης λαθρομεταναστών οπότε παίζει αλλά όχι όπως το φαντάζεστε… Πάντως οι τρεις από τις τέσσερις εφαρμογές είναι περισσότερο πολιτική άμυνα και λιγότερο για τη χρήση σε στρατιωτικές επιχειρήσεις.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΜΑΡΑΣ

Όλα τα σενάρια πλήρως ενταγμενα στην πραγματικότητα ενός αυτοκτονικού κράτους, χωρίς σύνορα, με ειλημμένη απόφαση να μετατραπεί σε ένα χώρο περιορισμένης κυριαρχίας, μετατρεπόμενο σε ένα πολυεθνοτικό κρατίδιο-δορυφόρος της Άγκυρας. Θλίψη για την κατάσταση μας.

Neilos

Αυτό είναι το ΚΑΛΟ σενάριο που ήδη βιώνουμε. Δεν είναι κι άσχημα… Που να δεις το παρακάτω….

Larisaios

Προς όσους γράφουν περί οπλισμένης έκδοσης: Αυτή δεν έχει αποδεσμευθεί ποτέ, ούτε σε πολύ στενότερους συμμάχους των ΗΠΑ, εκτός ίσως απο το Ισραήλ. Είναι άλλωστε περιττή στο ελληνικό θέατρο επιχειρήσεων. Γιατί να μειώσεις την εμβέλεια και την ταχύτητα του drone φορτώνοντάς του 2 Hellfire; Ανα πάσα στιγμή μπορεί να πετάξει ένα ζεύγος F-16 απο κάποια κοντινή βάση και να ρίξει πολλαπλάσια ισχύ πυρός, εντός 20 λεπτών.
Αρκεί βέβαια να υπάρχει η βούληση…

Diogenis

Το είπατε και μόνος σας διαφορά είναι το μετά από 20λεπτα …ενω το αλλο σε πραγματικό χρόνο λόγω μεγάλης διάρκειας παραμονής στον αέρα μέρα και νύχτα

Pillars

Οι Γάλλοι έχουν Reaper εφοδιασμένα με πυραύλους Hellfire κατευθυνόμενους με GPS!

chikichiki

“Το πρώτο σενάριο που επιχείρησε το MQ-9 guardian σχετίζονταν με μια εικονική διάσωση ναυαγού στα παράλια του νομού Λάρισας. Το δεύτερο σενάριο αφορούσε παρακολούθηση κομβόι αυτοκινήτων στην Πιερία. Το τρίτο σενάριο σχετίζονταν με την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης μεταναστών σε θαλάσσια περιοχή της Λέσβου και το τέταρτο με την καταγραφή και την επιτήρηση πυρκαγιάς σε περιοχή της Λάρισας.”
Σίγουρα δικαιολογούν τέτοιες χρήσεις οχήματα αυτής της κατηγορίας;

peet14

Υποθέτω ότι αυτά τα σενάρια είναι η επίσημη εκδοχή που μπορεί να κοινοποιηθεί .
Λές να μπορούσε να ανακοινωθεί ότι υπήρχε σενάριο παρακολούθησης κινήσεων στρατευμάτων ή πολεμικών σκαφών γειτονικών χωρών ;
Υποθέτω πως όχι .

chikichiki

…γιατί όχι; Ο σκοπός όλων των άλλων μέσων πχ, δεν υπήρξε ποτέ μυστικό (βλ. απόκτηση P-3). Δεν είναι δα και αποκάλυψη να πεις τις λεξούλες “ναυτική επιτήρηση”.

Yiorgos

Δηλαδή τα Τουρκικά τί κάνουν στο Αιγαίο? Κοιτάνe τα ψάρια? Κάνουν αναγνώριση και στοχοποίηση των θέσων των στρατευμάτων και των πλοίων σε πραγματικό χρόνο και της μεταδηδουν στα Τουρκικά Επιτελεία. Ώρα να σταματήσουμε να τρώμε καραμέλες και να αρχίσουμε να λέμε τα πράγματα όπως είναι. Τα ΜΕΑ μπορούν να κάνουν όλες τις αποστολές επιτηρήσεις, είτε είναι για το μεταναστευτικό, πυρκαγιές, ναρκωτικά, διάσωση, κλπ. Τα ΜΕΑ που ήδη υπάρχουν μπορούν να κάνουν πολλές από αυτές τις δουλειές, αν και έχουν μικρότερο χρόνο πτήσης, εμβέλεια και υποδειεστερους αισθητήρες. Δευ χρειάζεσαι τα Ρεαπέρ γιαυτή την δουλειά, τα χρειαζεσε για συνεχή (24ώρες) αναγνώριση/επιτήρηση, συλλογή πληροφοριών (τακτικού, επιχειρησιακού και στρατηγικού χαρακτήρα) και για συντονισμό επιχειρήσεων σε πραγματικό χρόνο από ασφαλές αποστάσεις λόγω των αισθητήρων του συστήματος.
Με σεβασμό,
Γιώργος

My_name_is_Nobody

Με τα σενάρια που έπαιξαν ας τα προμηθευτεί το λιμενικό να πάρουμε και κοινοτική χρηματοδότηση.

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Sigma 11515 HN, ιδού η ολλανδική πρόταση φρεγατών για το ΠΝ

Τους τελευταίους μήνες παρακολουθούμε την μεγάλη προσπάθεια της χώρας μας να προμηθευτεί νέα οπλικά συστήματα και να επαναφέρει την διαθεσιμότητα άλλων εκ των υπαρχόντων...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Κι όμως, προχωράει η κατασκευή το Σκάφος Ανορθόδοξου Πολέμου ΑΓΗΝΩΡ...

25
 Με δυο φωτογραφίες, θα θέλαμε να δώσουμε μια μικρή νότα αισιοδοξίας για τον Ναυπηγικό Τομέα στην Ελλάδα. Το ταχύπλοο σκάφος Ανορθόδοξου Πολέμου ΑΓΗΝΩΡ προχωρά...
- Advertisement -
Card image

January #008

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2019 Ιούλιος #398

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2015 November 2015 #354

Αγορά

Related News

Ένταση προκαλούν οι Τούρκοι στα Ίμια

Αδιευκρίνιστο παραμένει προς το παρόν, λόγω και της πλήρους απουσίας επίσημης ενημέρωσης, το τι πραγματικά συνέβη χθες το πρωι στην περιοχή των Ιμίων, όταν...

ΗΠΑ: Κτίρια του Κογκρέσου εκκενώνονται, λόγω των διαδηλώσεων υποστηρικτών του Τραμπ

ΑΠΕ-ΜΠΕ.Κτίρια του Κογκρέσου εκκενώνονται από την αστυνομία, λόγω των διαδηλώσεων υποστηρικτών του Τραμπ.Διαδηλωτές υπέρ του Τραμπ παραβίασαν οδοφράγματα ασφαλείας περιμετρικά του Καπιτωλίου, ανέβηκαν στην...

ΗΠΑ: Ο αντιπρόεδρος Πενς δεν θα αντιταχθεί στην πιστοποίηση της νίκης του Μπάιντεν

ΑΠΕ-ΜΠΕ.Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα αντιταχθεί στην πιστοποίηση της νίκης του Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές, καταφεύγοντας πίσω...