Σε υπηρεσία η «Mytishchi», η πρώτη ρωσική κορβέτα κλάσης Karakurt

1
3641
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Το ρωσικό ναυτικό έθεσε σε υπηρεσία την πρώτη κορβέτα της κλάσης «σχέδιο 22800» με την ονομασία πολεμική πύραυλος «Mytishchi» σαε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες.

Τέσσερεις επιπλέον κορβέτες Karakurt για το ρωσικό ναυτικό

Η κορβέτα αυτή είναι προγραμματισμένο να ενταχθεί στον Στόλο της Βαλτικής μετά την ολοκλήρωση θαλάσσιων και κρατικών δοκιμών και τη δοκιμή όλων των συστημάτων και όπλων.

Η κορβέτα Mytishchi είναι το πρώτο πλοίο από τα 20 προγραμματισμένα πλοία σχέδιο 22800 (επίσης γνωστό ως Karakurt, το οποίο μεταφράζεται σε αράχνη μαύρη χήρα).

Σχεδιάζονται από το σχεδιαστικό Γραφείο Almaz Central Marine και ναυπηγούνται σε πολλές εγκαταστάσεις. Η Mytishchi συγκεκριμένα ναυπηγήθηκε από τα ναυπηγεία Pella Shipyard με έδρα την Αγία Πετρούπολη.

Τα πλοία της κλάσης φέρουν πυραύλους πλεύσης Kalibr, κύριο ναυτικό πυροβόλο AK-176MA διαμετρήματος 76,2 χλστ, δύο πυροβόλα 30 χλστ. και ένα πολυβόλο 12,7 χλστ.

UAV Orlan-10 θα εξοπλίσουν ρωσικές κορβέτες κλάσης Karakurt

Έχουν μήκος 67 μέτρα, πλάτος 11 μέτρα, εκτοπίζουν 800 τόνους και μπορούν να πετύχουν ταχύτητα μέχρι 30 κόμβους με ακτίνα δράσης 2.500 ναυτικών μιλίων.

Θεωρούνται κατάλληλα για πολεμικές επιχειρήσεις πλησίον παράκτιου περιβάλλοντος.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
kakaouskia
Guest
kakaouskia

Καλησπέρα Αυτό που είναι αξιοπρόσεχτο σε αυτά τα σκάφη είναι ότι κατάφεραν να χωρέσουν σε ένα σκάφος 800 τόνων 8 κελιά UKSK VLS. Και οι Ρώσοι έχοντας μάθει το μάθημα του Mark 41 φροντίζουν τα νέα βλήματα να ταιριάζουν στο σύστημα. Έτσι έχουμε ένα σκάφος που παίρνει και Ρ-800 Όνυξ και Καλίμπρ και στο μέλλον Τσίρκον. Στρατηγική κρούση από ένα σκάφος 800 τόνων, όχι άσχημα. Απαιτείται βεβαίως κατάδειξη στόχων για τις μακρινές αποστάσεις από άλλα μέσα αλλά άμα σαν χώρα έχεις τα μέσα παρακολούθησης της Ρωσίας, τότε δεν σε νοιάζει και πολύ. Τους παρέχεις και προστασία είτε από φίλιες αεροπορικές… Read more »