23.5 C
Athens
Πέμπτη, 9 Ιουλίου, 2020
Αρχική ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ Ν. Δένδιας: Οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα

Ν. Δένδιας: Οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα

Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Το ξεκάθαρο μήνυμα ότι «η Ελλάδα ήταν και παραμένει απολύτως προετοιμασμένη για να αντιμετωπίσει και αυτήν την πρόκληση, εφόσον η Τουρκία αποφασίσει τελικά να την υλοποιήσει», στέλνει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, σχετικά με τη δημοσίευση, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της Τουρκίας, αιτήσεων για χορήγηση από την τουρκική κυβέρνηση άδειας έρευνας και εκμετάλλευσης στην ΤΡΑΟ.

Στη δήλωσή του ο κ. Δένδιας τονίζει πως «η δημοσίευση, στην τουρκική Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, σειράς αιτήσεων για χορήγηση από την τουρκική κυβέρνηση άδειας έρευνας και εκμετάλλευσης στην κρατική εταιρεία πετρελαίων της Τουρκίας σε περιοχές ελληνικής υφαλοκρηπίδας, εντάσσεται στο πλαίσιο σειράς ενεργειών με τις οποίες η Τουρκία αποπειράται βήμα-βήμα να σφετεριστεί κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας» και επισημαίνει πως αποτελεί παρακολούθημα του ανυπόστατου τουρκο-λιβυκού μνημονίου.

Ο υπουργός Εξωτερικών διαμηνύει εκ νέου ότι οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα και ότι αδυνατούν να θίξουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, που εδράζονται στο Διεθνές Δίκαιο και στο Διεθνές Δίκαιο τη Θάλασσας.

«Να είμαστε σαφείς. Οι θέσεις μας σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα και για τις συνέπειες της τουρκικής παραβατικότητας είναι δεδομένες. Έχουν γνωστοποιηθεί προς την Τουρκία επανειλημμένα» ξεκαθαρίζει με σαφήνεια ο κ. Δένδιας.

Δ.Μάν.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  
- Advertisement -

49 ΣΧΟΛΙΑ

Subscribe
Notify of
49 Comments
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
killpete

Κανένας μας δεν είναι πολεμοχαρής αλλά νομίζω τα πρόσφατα γεγονότα του Έβρου κατέστησαν σαφές οτι μόνο δυναμικές αντιδράσεις φέρνουν αποτελέσματα και δίνουν ξεκάθαρα μηνύματα. Το “Φατίχ” θα πλέυσει και διαβήματα δεν πρόκειται να το σταματήσουν. Δυστυχώς.
Ιδού η Ρόδος (ή η Κρήτη), ιδού και το πήδημα. Ο καιρός γαρ εγγύς που όλοι θα μετρηθούμε…

CKfurious

😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆

My_name_is_Nobody

Έννομο αποτέλεσμα δεν παράγουν άμεσα, αλλά όμως αν δεν τις σταματήσεις παράγουν τετελεσμένα, τα οποία σε βάθος χρόνου μπορούν να παράξουν και έννομο αποτέλεσμα.
Αυτό που ζούμε, και πιθανών σε λίγους μήνες ή βδομάδες να κληθούμε να αντιμετωπίσουμε, είναι αποτέλεσμα της πολιτικής κατευνασμού που ακολουθεί μόνιμα το Ελληνικό κράτος έναντι των Τουρκικών παραβατικών συμπεριφορών, σε συνδιασμό με την παραμέληση των ενόπλων δυνάμεων.

Voiceofreason

Αυτός ο καθησυχασμός, ότι έχουμε το δίκαιο με το μέρος μας έχει ξεπεράσει κάθε όριο ηλιθιότητας.
Ο άλλος σου λέει θα σε σκοτώσω και εσύ του λες μην το κάνεις θα φωνάξω. Χέστηκε ο άλλος και αν φωνάξεις, την δουλειά του θα την έχει κάνει. Συγνώμη για την έκφραση αλλά φτάνει πια.

Athan

Έχεις δίκιο. Το σημαντικό πάντως είναι να γνωρίζει ο αντίπαλος τις προθέσεις σου. Αυτό δεν γίνεται μέσω των ΜΜΕ αλλά στις προφορικές επαφές μεταξύ Διπλωματών. Η Τουρκία τελευταία έχει ενημερωθεί επισήμως και λεπτομερώς για την αντίδραση της Ελλάδας εάν αμφισβητηθεί η Υφαλοκρηπίδα της. Τονίζω τον όρο Υφαλοκρηπίδα διότι συμπεριλαμβάνει όλο το Γεωγραφικό σύνολο που αποδίδουμε στα Δικαιώματα που απορρέουν από την Διεθνή Νομολογία. Παρά την “παράληψη” της Ελλάδος να την ορίσει μέχρι πρότινος (κάτι που μας παρέχει χώρο Διπλωματικών ελιγμών) οι Τούρκοι γνωρίζουν τα όρια ανοχής της Πολιτικής και Στρατιωτικής ηγεσίας. Η περίπτωση η Τουρκία να παρεξηγήσει την αποφασιστικότητα των… Read more »

Mavi70

Και όχι μόνο γνωρίζει τις προθέσεις μας ο Τούρκος τις γνωρίζουν όλοι. Σύμμαχοι του Νατο, ΕΕ, και όλοι όσοι πρέπει να το γνωρίζουν. Όσο αφορά τα εξωτερικά όρια της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας είναι νομικά κατοχυρωμένα από 2013 με ρηματική δήλωση στον ΟΗΕ για όσους δεν το γνωρίζουν. Όπως επίσης για όσους πέφτουν από τα σύννεφα σχετικά με την δημοσίευση στην Τούρκικη εφημερίδα της Κυβερνήσεως(άδεια για έρευνες της TPAO) θα πω μόνο ότι από 27/4/2012 υπάρχουν αδειοδοτήσεις της TPAO από την Τούρκικη κυβέρνηση για την Ελληνική υφαλοκρηπίδα στην Αν. Μεσόγειο. Το τι ζητάει η Τουρκία και τι θεωρεί δικό της δεν παράγει… Read more »

Athan

Η κατάθεση ανυπόγραφης Νότας (Ρηματική Διακοίνωση ή Verbal Note) έχει γενική μόνον ισχύ Νομικής κατοχυρώσεως. Η Ελλάς εξ’άλλου καταθέτει Νότες επί της διαφοράς της Υ/Κ παλαιόθεν, με πρώτη αυτήν της 7ης Φεβρουαρίου του 1974. Η Νότα στην οποία αναφέρθηκες (Verbal Note 389 20/2/2013) ακολουθεί την “απαντητική” πρακτική της Χώρας μας στις διεκδικήσεις της Τουρκίας, χωρίς να οριοθετεί επακριβώς τις δικές μας θέσεις. Σου παραθέτω το Κείμενο όπως είναι κατατεθειμένο στον Ο.Η.Ε. https://www.un.org/Depts/los/LEGISLATIONANDTREATIES/PDFFILES/communications/grc_note_20022013_re_tur.pdf Κατάθεση Συντεταγμένων και Χαρτών προς Οριοθέτηση (και αμφισβήτηση από Τρίτους ενδεχομένως) των Ορίων της οικείας Υφαλοκρηπίδος, δεν έχει γίνει ακόμη. Στο σχόλιό μου αναφέρθηκα ακριβώς σε αυτό το… Read more »

My_name_is_Nobody

Η ελπίδα μου είναι πως υπογείως είχε γίνει απόλυτα κατανοητό προς τους γείτονες ότι θα αντιδράσουμε και πως την κατάλληλη στιγμή θα σταλεί ένα απτό μήνυμα που δεν θα επιδέχεται παρερμηνείας .
Οι φιλοξενούμενοι μπορούν να δράσουν ως ανάχωμα στα μεγάλα νησιά, τι γίνεται όμως σε μικρότερα όπως το σύμπλεγμα της Μεγίστης;

Athan

Eκεί, η θάλασσα γίνεται ΩΚΕΑΝΟΣ (S-118) 🙂

Voiceofreason

Μακάρι φίλε να έχεις δίκιο και εγώ να έχω άδικο.

Athan

Μακάρι να έχουμε όλοι άδικο.

epampapas

H αεροπορική βάση στη Λιβύη στα νώτα της αεράμυνας μας μια χαρά αποτελέσματα θα δημιουργήσει αν την επιτρέψετε να ολοκληρωθεί κ.Δένδια.

x-m

Αν θα επιτρέψει ο Δένδιας ή η κυβέρνηση ; 😆 😆 😆 Συγγνώμη , αλλά είναι το ανέκδοτο της χιλιετίας !!!!

CKfurious

https://www.capital.gr/diethni/3457791/h-tourkia-esteile-kai-armata-maxis-m-60a1-sti-libui
😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆

George_K

Το crash test έρχεται Νίκο, εκεί θα σε δούμε εσένα, τον συνάδελφό σου στο Άμυνας, και κυρίως τον προϊστάμενό σου.

SAAB

Έννοια σου και το άλλοθι ψήνεται αν και αντιδρά η Μέρκελ. Εκλογές. Η Τουρκία εκμεταλλεύτηκε το ότι πάμε σε εκλογές, δεν σέβεται τίποτα, διεθνής ταραξίας και τα σχετικά…

Athan

Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνουν Εκλογές. Το σενάριο αυτό διακινείται από την Αντιπολίτευση και τα Μέσα της (“Δεξιά” και Αριστερά) με μόνον στόχο την εσωτερική της συσπείρωση. Η Ελλάδα έχει μία τεράστια ευκαιρία να αλλάξει σελίδα καθώς στην ενάρετη 3ετία* που απομένει, θα εκταμιευθούν δυνητικά τα 22+10+21+8 Δις Ευρώ του SURE, των Εκταμιεύσεων του Ευρωπαϊκού Προϋπολογισμού και του Ταμείου Ανάκαμψης. Ενώ η σημερινή Κυβέρνηση απολαμβάνει μεγάλη Κοινοβουλευτική Πλειοψηφία όπως και Λαϊκή νομιμοποίηση, στην περίπτωση που προσφύγει σε Πρόωρες Εκλογές τα εξής τινά κινδυνεύουν να συμβούν: 1ον. Λόγω της Λαϊκής επιβραβεύσεως και της ευρείας αποδοχής των Πολιτικών της Κυβερνήσεως υπάρχει κίνδυνος,… Read more »

SAAB

Επί προσωπικού παίρνω μόνον τις αναίτιες επιθέσεις δίκην διαλόγου. Κι αυτές όχι πάντα. Εύχομαι η σιγουριά σου ότι δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές να βγει αληθινή. Δεν είμαι υπέρ της Συνταγματικής αταξίας. Για εμένα τα 61 δις ευρώ είναι ποσό για τους λίγους. Εάν απλά μοιραστούν στα 10 εκατομμύρια των Ελλήνων, αντιστοιχούν σε 6.100 ευρώ σε κάθε Έλληνα. Εάν επενδυθούν σωστά, πόσα θα αποδώσουν σε κάθε Έλληνα; Μένει να το δούμε. Δεν υπονοώ ότι η κυβέρνηση θα πάει σε εκλογές λόγω αυτοκτονικών τάσεων. Εκτιμώ ότι θέλει να πάει σε εκλογές επειδή σκοπεύει να “ανακρούσει πρύμναν”. Το μέλλον θα δείξει. Το… Read more »

x-m

Η μη άσκηση κυριαρχικών δικαιωμάτων επι δεκαετίες όμως παράγει αποτελέσματα. Δεν κάνετε που δεν κάνετε απολύτως τίποτα (ως ελληνική πολιτική ηγεσία), μην μιλάτε κιόλας !!! Σώνει και καλά να μας ανεβαίνει κάθε μέρα η πίεση…….. 😡 😡

tiriseroe

Μία χαρά τετελεσμένα δημιουργούν κ. υπουργέ οι πράξεις των Τούρκων από την μία και η πολιτική της ανούσιας λογοδιάρροιας από την άλλη. Μάλλον πλησιάσει και η ώρα σερβιρίσματος του “έντιμου συμβιβασμού” που πιθανολογώ ότι ήδη υπάρχει(50% από κάτι είναι καλύτερο από το 100% του τίποτα;;). Μάλιστα εάν ο συμβιβασμός αυτός περιλαμβάνει και κανένα καλό συνολάκι εξοπλισμού γραφείου, βλέπω τους συμμάχους μας να κάνουν γεωτρήσεις στην Κόρινθο.

Mavi70

Καλησπέρα σε όλους!
Η ώρα του μετρήματος των λόγων,των πράξεων και όλων αυτών που μερικές φορές τα συνοδεύουν αν λάβουμε στα υπόψιν μας τις αιτήσεις της TPAO φαίνεται να είναι κοντά!!(που δεν το βλέπω καθόλου πιθανόν) .Κατά την ταπεινή άποψη μου έχουν γίνει όλες οι προετοιμασίες που έπρεπε να γίνουν από την πλευρά της Ελλάδας τόσο διπλωματικά όσο και στρατιωτικά αν αυτό χρειαστεί.Η μπάλα είναι στο γήπεδο της Τουρκίας και είναι δικιά της απόφαση πως θα αποφασίσει να την παίξει. Εμείς είμαστε έτοιμοι από καιρό. Εδώ και ένα χρόνο θα έλεγα!!
Καλή δύναμη σε όλους θα μας χρειαστεί!

Tarkan1

You guys all talk out of fear and I smell your fear. no mercy to enemy.

My_name_is_Nobody

Ένα δάκρυ* κύλησε από το μάτι μου (το αριστερό) όταν διάβασα στην Νέα Αυγή πως και άλλοι τούρκοι στρατιώτες εξουδετερώθηκαν από τους Κούρδους μαχητές.comment image?1
*μη λύπης!

George_K

Απ’ το τσακίρικο να υποθέσω..? 🙂
Μια απορία: Τι σημαίνει το ?1 ?

My_name_is_Nobody

comment image
To imgur κάποιες φορές όταν ανεβάζω την φωτό και κάνω copy τον σύνδεσμο μου βγάζει μαζί και και το ?1.

George_K

😆 Σοβαρά ??? Και γω ως άλλος Ρόμπερτ Λάνγκτον σαν να έψαχνα τον πίνακα της Μόνα Λίζα για να ανακαλύψω τι θέλει να πει ο ποιητής… 😀

Lesalaut

We οη the other hand sυffer frοm the smell οf yουr stυpιdιty…

Mavi70

turkey..comment image

GK21

Σιγουρα στην Ελλαδα αναφερεσαι,οταν λες οτι ειναι ετοιμη στρατιωτικα εδω και καιρο…..???????

Mavi70

Ναι φίλε μου.

GK21

Toτε παρακαλα αυτα που λεει ο Ταγιπ για τις γεωτρησεις να μεινουν στα λογια,γιατι αλλιως σε βλεπω να αλλαζεις γνωμη πολυ συντομα…..

Athan

GK21 GK21
Εάν ο Ταγίπ έχει την ίδια γνώμη με την δική σου (που δεν το νομίζω), θα ηττηθεί όπως στον Έβρο.

GK21

Για να ηττηθει καποιος πρεπει πρωτα να γινει μαχη,και προσωπικα δεν θεωρω τον πετροπολεμο και την ανταλλαγη καπνογονων αναμεσα στα ΜΑΤ και τους πακιστανοαφγανους,με τη συνδρομη της τουρκικης στρατοχωροφυλακης,ενοπλη συρραξη.Απλως για πρωτη φορα καναμε τα αυτονοητα.Τιποτα παραπανω,τιποτα παρακατω.Απο εκει και περα μαζι σου.Μακαρι να μην σηκωσει κεφαλι η Τουρκια σε κανενα μετωπο.

Mavi70

 GK21 Καλησπέρα, εγώ προσωπικά παρακαλώ να κάνει ο Ταγίπ και η Τουρκία αυτά που λέει ότι θα κάνει. Όπως επίσης παρακαλώ η πολιτική ηγεσία αυτή την φορά να σταθεί στο ύψος της ανάλογης περίστασης. Το ίδιο όμως περιμένω και από όλους τους πολίτες να παλέψουν για την χώρα ο καθένας από το δικό του μετερίζι. Αν γίνουν όλα σωστά (που θα γίνουν) και με την αναγκαία προετοιμασία (που έχει γίνει) όλα θα πάνε καλά. Η χώρα δεν είναι ούτε Συρία ούτε Λιβύη ούτε Σομαλία! Αν θεωρεί ο Ταγίπ ότι η στιγμή είναι κατάλληλη να έρθει και νιώθει αρκετά δυνατός ώστε… Read more »

GK21

Μακαρι να εχεις εσυ δικιο και εγω αδικο.Μακαρι οι πολιτικοι και οι στρατιωτικοι να κανουν το καθηκον τους.Μακαρι και οι πολιτες να ειναι ενωμενοι και να κανουν και αυτοι το καθηκον τους.Μακαρι να γινουν ολα σωστα.Και μακαρι να ειχα λιγη απο την αισιοδοξια σου.Ειλικρινα αδερφε απορω που τη βρισκεις……

Alexandros

comment image&imgrefurl=https%3A%2F%2Ftenor.com%2Fview%2F7304550&tbnid=nC9uIws9xQ89PM&vet=1&w=220&h=121&q=facepalm%20gif&hl=en-us&source=sh%2Fx%2Fim

Alexandros
Yiorgos

Ελπίζω να καταλαβαίνουν ότι όσο παράνομη και αν είναι ή πράξη στον τέλος έχει αποτέλεσμα. Για 46 χρόνια είναι εισβολείς στην Κύπρο, δεν νομίζω ότι έχουν χάσει. Απλά περιμένουν πότε θα παραιτηθουμε εμείς. Ήθελα να ξέρω αν έχουν αναλύσει τι θα γίνει αν οι Τούρκοι βρουν φυσικό αέριο. Μήπως οι Ευρωπαίοι θα πουν όχι για την χρήση του? Μιλάμε για την υφαλοκριπιδα και ΑΟΖ μας, αλλά ούτε την έχουμε μονομερώς ανακηρύξει ούτε την έχουμε οριοθετήση με την Κύπρο, η ποιο εύκολη οριοθετήση. Άρα ποια δικαιώματα μας καταπατουν, αυτά που δεν έχουμε ανακοινώσει? Να δω τι θα γίνει όταν θα κάνουν… Read more »

npo

Οι δικοί μας ετοιμάζονται να .. μην κάνουν τίποτα..
Εφ όσον “..οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα και ότι αδυνατούν να θίξουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, που εδράζονται στο Διεθνές Δίκαιο και στο Διεθνές Δίκαιο τη Θάλασσας…”

Το πρόβλημα είναι πως δεν παράγουν έννομο αποτέλεσμα μεν, παράγουν όμως αποτέλεσμα.
Όπως παρήγαγε αποτέλεσμα έστω και μη νόμιμο ο ΑΤΤΙΛΑΣ.. Εχουμε το νόμιμο, έχουν την μισή Κύπρο. 😡

George_K

Απ’ όσο γνωρίζω το κομμάτι της Κύπρου υπό τουρκική κατοχή δεν το έχει αναγνωρίσει κανείς. Οπότε για ποιο έννομο αποτέλεσμα μιλάμε? Τώρα.., το γεγονός ότι ακόμα βρίσκεται υπό τουρκική κατοχή αυτό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο…

Αρχίζουν όμως και ξυπνάνε από το λήθαργο και οι τουρκοκύπριοι και έχουν ξεκινήσει τις γκρίνιες. Έχουν καταλάβει ότι το συμφέρον τους είναι η επανένωση με το ελεύθερο κομμάτι της μεγαλονήσου, Θύματα του τουρκικού ιμπεριαλισμού…

Vassilis13

Όπλα χθες!

Δεν κάνει να χαθούν ζωές Ελλήνων στρατιωτών. Αν κανουν την κίνηση πρεπει να παμε αλλ ιν, δίχως ελεος. Do or Die. Το μόνο σίγουρο είναι οτι κ αυτοί δεν θα μας λυπηθούν. Ειδικά αυτοί.

Όταν πας σε σκηνικό, πας προετοιμασμένος κ συγκεντρωμένος. Δεν κάνει να διστάσεις.

Tango.Alpha

Σε προηγούμενο σημείωμα είχε αναφερθεί τα προβλήματα που θα αντιμετώπιζε η χώρα αν αγνοούσε το διεθνές δίκαιο και χρησιμοποιούσε βία για να σταματήσει τις τουρκικές δραστηριότητες. Υπάρχει κάποιος που το πιστεύει αυτό ιδιαίτερα αν η Τουρκία κινηθεί όπως σχεδιάζει αν και φοβάμαι ότι ο Γιώργος έχει δίκιο που λέει ότι χωρίς ΑΟΖ δεν έχουμε δικαίωμα αντίδρασης.

Σε κάθε περίπτωση με τις Ένοπλες Δυνάμεις που έχουμε μάλλον δεν έχουμε πολλές δυνατότητες αντίδρασης.

Athan

Η Α.Ο.Ζ. δεν κατοχυρώνει Εθνική Κυριαρχία παρά μόνον δικαιώματα εκμετάλλευσης.
Η Υφαλοκρηπίδα προϋποθέτει και κατοχυρώνει Νομικώς Χώρο Εθνικής Κυριαρχίας.
Εάν υφίστατο π.χ. Ελληνική Α.Ο.Ζ. και Τουρκικό Ερευνητικό Σκάφος χάραζε πλου μέσα στις Συντεταγμένες της, η Ελλάδα δεν θα είχε κανένα δικαίωμα παρέμβασης.
Τα έχουμε ξαναπεί φίλε μου.

Yiorgos

 Athan Αγαπητέ Αθαν, Αν και συμφωνώ με τις παραπάνω δηλώσεις σου υπάρχουν ορισμένες διευκρίνησής. Αν είχαμε Ελληνική ΑΟΖ, που θεωρητικά έχουμε, αλλά στην πράξη οχι, και ένα ερευνητικό σκάφος οποιασδήποτε χώρας περνούσε από εκεί χωρίς να κάνει έρευνες, τότε δεν μπορεί η Ελλάδα να κάνει κάτι. Αν όμως κάνει έρευνα τότε η Ελλάδα έχει το δικαίωμα να κάνει κάτι. Το πρόβλημα είναι ότι η Ελλάδα έχει την μισή αιγιαλητιδα ζώνη (6νμ) αντί για 12νμ και δεν έχει ανακήρυξει την υφαλοκρηπιδα, όπου σωστά λες έχει εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα. Θεωρητικά ή υφαλοκρηπιδα εκτείνεται στα 200 νμ. Όμως εφόσον δεν έχει οριστεί, ή… Read more »

Mavi70

Αγαπητέ Γιώργο είναι πολύ σωστή η απορία σου . Με την ρηματική δήλωση του 2013 την οποία έχει σύνδεσμο ο Athan Athan παραπάνω. Είναι πολύ διαφωτιστική ποια έχει ορίσει η Ελλάδα για τα εξωτερικά όρια της υφαλοκρηπίδας! Εκτείνεται μέχρι τα 200ν.μ ! Επίσης σύμφωνα με την νότα στον ΟΗΕ αλλά και με νόμο του κράτους(2289/1995) τον οποίο επικαλούμαστε αποδεχόμαστε την μέση γραμμή σε περίπτωση που η υφαλοκρηπίδα μας γειτνιάζει με άλλα κράτη. Επίσης σύμφωνα με το δίκαιο της θάλασσας όλα τα νησιά έχουν πλήρη επήρεια τόσο σε υφαλοκρηπίδα όσο και σε ΑΟΖ.

Yiorgos

Αγαπητοι  Athan  Mavi70 Παρακαλώ διαβάστε αυτούς τους τρεις συνδέσμους. Ο πρώτος είναι ένα άρθρο του Καθηγητή Καρυωτη και οι άλλοι δυο είναι απο το βιβλίο ανακοινώσεων του ΟΗΕ για τον Νόμο της Θάλασσας. Ο δεύτερος σύνδεσμος περιγράφει την λεκτική νότα 974. Η νότα απλά λέει ότι ή Ελλάδα θεωρεί ότι έχει 200νμ υφαλοκρηπιδα εφόσον αυτή δεν έχει ακόμα οριοθετηθει με τις άλλες χώρες. Ο τρίτος σύνδεσμος στην σελίδα 23 έχει την Ελληνική αλληλογραφία που καταγγέλλει ως παράνομη την ανάθεση από την Τουρκια προς την Τουρκική Εταιρεία Πετρελαίων να κάνει έρευνες μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου. Στην σελίδα 26 είναι η απάντηση… Read more »

Panos71

Και εγώ που ήθελα να τσουγκρισω ένα ποτηράκι από αυτό που πίνει ο κύριος υπουργός και δεν μας δίνει,τι να πω που μου κόβεται τα σχόλια ενώ σπαω το κεφάλι μου για μία καλή ατάκα;

Skeptomenos_politis

Καποιος να ενημερωσει τον Δενδια πως η προσπαθεια των Τουρκων να κανουν σεισμικες αναλυσεις και γεωτρησεις παραγουν εννομα αποτελεσματα με τους εξης 2 τροπους:

1) Εαν ΔΕΝ αντιδρασεις, τοτε δημιουργουν τετελεσμενο το οποιο επικρατει de facto

2) Αν αντιδρασεις, πας σε πολεμο και τον χασεις, τοτε αναγκαζεσαι να υπογραψεις την παραχωρηση κυριαρχικων δικαιωματων.

Αυτος ειναι ο λογος για τους οποιους ολες οι χωρες φροντιζουν την αμυνα τους.

adpanos

Τώρα είναι η ώρα το πολιτικό προσωπικό της χώρας να καθίσει σε ένα τραπέζι και να αποφασίσει που και πως πρέπει να δράσουμε.
Λόγια δεν χρειάζονται, μόνο πράξεις.

Επίσης περιμένω να δω τι θα κάνουν οι “σύμμαχοί” μας.
Θα μας βοηθήσουν ανοικτά;
Θα πάρουν το μέρος μας;
Θα μείνουν αδιάφοροι;

Για εμένα αν πάνε να τρυπήσουν θα πρέπει να τους βυθίσουμε και αν κάνουν πως σηκώνουν αεροσκάφη για να καλύψουν τον ναυτικό τους να τα στείλουμε και αυτά στον πάτο.

Το Σχόλιο της Ημέρας

Αντιτορπιλικά 8.000 τόνων, κορβέτες 1.000 τόνων, ή [email protected]/MMSC των 4.000 τόνων για το ΠΝ; Κι όμως το δίλημμα είναι ίδιο με το F-16 vs...

 Η παρουσίαση της ελαφριάς κορβέτας ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ από την ΟΝΕΧ (ή καλύτερη, η συμφωνία για την με άδεια κατασκευή της στην Ελλάδα), και τα άρθρα...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

Κύριο Άρθρο

Τι έγινε στη Λιβύη; Ποιοι βομβάρδισαν τους τουρκικούς MIM-23 HAWK, τι...

42
 Την περασμένη Κυριακή, η μέρα ξεκίνησε το πρωί με μια "περίεργη" είδηση. Τουρκικές δυνάμεις στη Λιβύη έγιναν στόχος αεροπορικής (!) επιδρομής, στην αεροπορική βάση...
Card image

ΠΤΗΣΗ July 2020

Αγορά 3.99 $
Card image

ΠΤΗΣΗ 2016 June 2016 #361

Αγορά 1.99 $
Card image

ΠΤΗΣΗ 2015 July 2015 #350

Αγορά $

Related News

Ν. Χαρδαλιάς για Covid-19: Τίποτα δεν έχει τελειώσει, κοιτάξτε γύρω σας τι γίνεται

«Όταν γραφτεί το βιβλίο της αντιμετώπισης της πανδημίας, πράγματα τα οποία προφανώς και δεν είναι ευρύτερα γνωστά, θα καταγραφούν ως θεμελιώδη σημεία τα οποία...

Βέτο Ρωσίας και Κίνας σε σχέδιο απόφασης ΟΗΕ για βοήθεια σε Σύρους μέσω Τουρκίας

Η Ρωσία και η Κίνα άσκησαν χθες Τρίτη βέτο σε σχέδιο απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών που προέβλεπε την παράταση των...

Ιταλός υπουργός Άμυνας: Δεν υπάρχει στρατιωτική λύση για τη λιβυκή κρίση

Επίσκεψη- αστραπή στην Άγκυρα πραγματοποίησε ο Ιταλός υπουργός άμυνας Λορέντσο Γκουερίνι.Μετά το τέλος της συνάντησής του με τον Τούρκο ομόλογό του Χουλούσι Ακάρ, ο Ιταλός...

Η Βρετανία θα ξαναρχίσει τις πωλήσεις όπλων στη Σαουδική Αραβία

Η κυβέρνηση της Βρετανίας θα ξαναρχίσει τις πωλήσεις όπλων στη Σαουδική Αραβία, αψηφώντας τις έντονες αντιδράσεις και τις ανησυχίες που εκφράζονται σε διεθνές επίπεδο...

Η ΟΝΕΧ αναλαμβάνει το σχέδιο εξυγίανσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας

Ολοκληρώθηκε την Τρίτη η διαδικασία της προτεινόμενης συμφωνίας από την ΟΝΕΧ και την Development Financial Corporation (DFC) με τους παλαιούς μετόχους της εταιρείας «ΝΕΩΡΙΟΝ»...
- Advertisement -