20.6 C
Athens
Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021
- Advertisement -

Ν. Παναγιωτόπουλος: Σύντομα η αύξηση της στρατιωτικής θητείας στους 12 μήνες

- Advertisement -

Ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε από τη Θάσο, την πρόθεση της κυβέρνησης για αύξηση της στρατιωτικής θητείας στους δώδεκα μήνες.

Ο υπουργός δεν προσδιόρισε τον χρονικό ορίζοντα που θα γίνει αυτό ενώ αρκέστηκε να πει ότι θα πραγματοποιηθεί «σύντομα». «Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία είναι ισχυρές», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Ν. Παναγιωτόπουλος, «και διασφαλίζουν τις συνθήκες ώστε οι Ένοπλες Δυνάμεις να προστατεύουν την εδαφική κυριαρχία της χώρας και τα κυριαρχικά της δικαιώματα δημιουργώντας ισχυρή αποτροπή έναντι κάθε επιβουλής».

Με αυτόν τον τρόπο, είπε ο υπουργός «αντιμετωπίζονται οι προκλήσεις και οι απειλές που δέχεται η χώρα». Επεσήμανε, ότι ο σχεδιασμός του υπουργείου περιλαμβάνει προσλήψεις επαγγελματιών οπλιτών καθώς και αύξηση των στρατεύσιμων με αύξηση της θητείας στους 12 μήνες που «θα γίνει σύντομα» αλλά και «με αύξηση των σπουδαστών των παραγωγικών σχολών που βγάζουν τους αξιωματικούς στο στρατό ξηράς, την πολεμική αεροπορία και το πολεμικό ναυτικό», γεγονός που δεδομένα θα φέρει «περισσότερους στον Έβρο για να υπηρετήσουν».

Υπενθυμίζεται, ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αναφερθεί στην αύξηση της θητείας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της Δ.Ε.Θ. στις 13 Σεπτεμβρίου.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -
- Advertisement -

19 ΣΧΟΛΙΑ

Subscribe
Notify of
19 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
PANAGIS

Αυτο είναι το λιγότερο…..εκπαίδευση και στράτευση γυναικών. Αν δεν γίνουμε “Ισραήλ” μας βλέπω να έχουμε πολλά προβλήματα με τους απέναντι και πολύ πιο σύντομα από όσο νομίζουμε….

p270

Το σημαντικό είναι να γίνεται πραγματική εκπαίδευση και όχι να γίνονται αγγαρειομαχοι οι στρατιώτες
Να κάνουν και βολές κάτι που το έχουν ξεχάσει λόγο οικονομίας αλλιώς είτε 25 μήνες κάνεις είτε 5 είναι το ίδιο και το αυτό ,χαμένος χρόνος δηλαδη

Tango.Alpha

Και το σημαντικό είναι να ενθαρρύνουμε τη θητεία στα σύνορα γιατί 15 μήνες σε μια μονάδα κοντά σε μεγάλο αστικό κέντρο ελάχιστα προσφέρει. Εξακολουθώ να υποστηρίζω το τριζωνικό – έντιμο κι από τα δυο μέρη: ούτε μεταθέσεις στους 12 μήνες για να αυξηθεί η θητεία ούτε τοποθέτηση σε συνοριακή μονάδα και απόσπαση σε βολική μονάδα για τον στρατεύσιμο.

Και ανάλυση του χρόνου για τον κάθε στρατεύσιμο ώρες “στρατιωτικής” απασχόλησης σε σχέση με ώρες αγγαρείας εξωραϊσμού της μονάδας με στόχο τουλάχιστον ένα 80/20.

Και φυσικά θητεία γυναικών καθώς υπάρχουν θέσεις που μπορούν να τις καλύψουν άμεσα κι άνετα.

ghallas

το 2020 τους πολέμους τους κερδίζουν οι οικονομίες και η τεχνολογία, όχι οι ΣΤΡ ΠΖ (ΤΦ). Για οποιαδήποτε αλλαγή στη στρατολογία θα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψιν τι προσφέρουν οι στρατευόμενοι σε σχέση με το τι χάνει η οικονομία και η κοινωνία.
Επίσης, τα προβλήματα του Ισραήλ είναι αρκετά διαφορετικά, δεδομένου ότι όχι μόνο έχει πολεμήσει για την επιβίωσή του δύο φορές τα τελευταία χρόνια (εμείς καμία από το 1940), αλλά είναι στην πραγματικότητα και κατοχική δύναμη στη μισή επικράτειά του (μας αρέσει δε μας αρέσει).

Apostolis

Πρώτα από όλα το ότι δεν έχουμε πολεμήσει από το 1940 οπως λες σημαίνει ότι δεν πρέπει να έχουμε κληρωτους και υποχρεωτική θητεία. Δεύτερον μπορείς να μου εξηγήσεις τι χάνει η οικονομία και η κοινωνία από την υποχρεωτική στράτευση γιατί αυτο συμβαίνει από την αρχαιότητα μεχρι σήμερα και όχι μόνο στην Ελλάδα.Οσον αφορά την οικονομία και την τεχνολογία που κερδίζουν τους πολέμους μπορείς να μας δώσεις ένα παράδειγμα γιατί εγώ δεν γνωρίζω σύγχρονο πόλεμο που να μην χρειάστηκε μεγάλους αριθμούς στρατιωτών π.χ. Ιράκ,Αφγανιστάν.

ghallas

α) δεν είπα να μην έχουμε κληρωτούς. Το πόσους και πώς είναι το θέμα.

β) Η υποχρεωτική στράτευση συμβαίνει για πολύ λιγότερο διάστημα στην ανθρώπινη ιστορία από όσο νομίζεις. Στη μορφή που την ξέρουμε ξεκίνησε με τη Γαλλική Επανάσταση.Ως τότε κατά κανόνα η στράτευση γινόταν ad hoc και για σύντομο χρονικό διάστημα.
Η οικονομία και η κοινωνία χάνουν ανθρώπους που εργάζονται και παράγουν ΑΕΠ και πληρώνουν φόρους και μορφώνονται και αναπαράγονται και φροντίζουν τους υπερήλικες γονείς τους και μεγαλώνουν παιδιά και όλα αυτά που κάνουν οι άνθρωποι. Και δουλεύοντας κλπ βγάζουν λεφτά για να αγοράσουμε Rafale πχ.

γ) Τώρα για το τελευταίο, τι να πω, μου φαίνεται αυτονόητο. Όλοι οι σύγχρονοι στρατοί μειώνουν τα μεγέθη τους και επενδύουν στην τεχνολογική και ποιοτική υπεροχή.

ghallas

σε συνέχεια του προηγούμενου, ήδη έχουμε από τα υψηλότερα ποσοστά στρατευμένων ανά πληθυσμό και εργατικό δυναμικό στον κόσμο. Κάποιες πηγές:

https://data.worldbank.org/indicator/MS.MIL.TOTL.TF.ZS?most_recent_value_desc=true

https://www.nationmaster.com/country-info/stats/Military/Personnel/Per-capita

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_number_of_military_and_paramilitary_personnel

ghallas

σε συνέχεια του προηγούμενου, έχουμε ήδη από τα μεγαλύτερα ποσοστά στρατευμένων ανά πληθυσμό/εργατικό δυναμικό στον κόσμο. Βασικά είμαστε νο2 στον δυτικό κόσμο (αν μετράει σα δυτικός κόσμος και το Ισραήλ, αλλιώς είμαστε πρωταθλητές)
Μερικές πηγές:

https://data.worldbank.org/indicator/MS.MIL.TOTL.TF.ZS?most_recent_value_desc=true

https://www.nationmaster.com/country-info/stats/Military/Personnel/Per-capita

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_number_of_military_and_paramilitary_personnel

Apostolis

Πρωτα απο ολα για τα στατιστικα που λες αν ειναι σαν αυτα που μας εμφανιζουν να ξεπερναμε τα ορια που θετει το ΝΑΤΟ και την ιδια στιγμη δεν δαπανουμε ουτε για βιδες μου φαινονται σαν την δημιουργικη λογιστικη του Σημιτη.Αν μαθεις το ποσοστο επανδρωσης μοναδων του Ελληνικου στρατου και μαλιστα πρωτης γραμμης θα παθεις σοκ.Χαιρομαι που συμφωνεις να υπαρχουν κληρωτοι για το ποσους χρειαζονται αρμοδιοι ειναι μονο οι στρατιωτικοι και εχουν αποφανθει περι αυτου συμφωνα με την απειλη που αντιμετωπιζει η χωρα ασχετα αν δεν εχουν εισακουστει απο την πολιτικη ηγεσια.Για την υποχρεωτικη στρατευση κανεις λαθος αν νομιζεις οτι ξεκινησε με την Γαλλικη επανασταση.Στην κλασικη Ελλαδα ολες οι πολεις κρατη ειχαν υποχρεωτικη θητεια.Δεν θα σου πω για την Σπαρτη που ηταν ειδικη περιπτωση αλλα για την Αθηνα που οι νεοι στρατευονταν στα 18 με 1 χρονο εκπαιδευση και 1 χρονο μετα σε φρουρες σε διαφορα σημεια.Το ιδιο ισχυε και στην περσικη αυτοκρατορια και στην Αιγυπτο,και στο Βυζαντιο κλπ.Οταν στο Βυζαντιο αρχισαν να εξαγοραζουν τηνθητεια ξαι νατην αποφευγουν με διαφορους τροπους π.χ. καλογεροι τα αποτελεσματα ηταν καταστροφικα και τα ξερουμε ολοι.Οσον αφορα αυτα που λες για την κοινωνια και την οικονομια ισχυουν μονο οταν μιλαμε για αυτους που μετα απο πολλες αναβολες και εχοντας ξεπερασει τα 30 ερχεται η ωρα να πανε στρατο.Αν ισχυε και σε εμας οπως στο Ισραηλ και στην Κυπρο η θητεια στα 18 μετα το σχολειο τοτε καμια επιδραση στην οικονομια η στις σπουδες δεν θα ειχε η θητεια ουτε φυσικα θα φροντιζαν υπερηλικους γονεις οπως λες γιατι οι γονεις τους θα ηταν πολυ μικροτεροι σε ηλικια.Τελος για το οτι οι συγχρονοι στρατοι μειωνουν τα μεγεθη τους οπως λες αυτο εχει να κανει αποκλειστικα και μονο με το μεγεθος της απειλης που εχουν απεναντι τους αν εχουν.Οσο και να εχει προχωρησει η τεχνολογια δεν μορουν καποια πραγματα να γινουν αυτοματα τα τεθωρακισμενα π.χ. θα θελουν 4 ατομα πληρωμα τα αεροπλανα πιλοτους τα πλοια ναυτες κλπ και αν υποθεσουμε οτι πολλοι απο αυτους θα ειναι επαγγελματιες απο πισω τους χρειαζονται πραγματικα χιλιαδες σε διαφορους ρολους οπως π.χ. επιμελητεια και διοικητικη μεριμνα για να κανουν αυτο που πρεπει οι επαγγελματιες .Αυτες οι χιλιαδες μπορουν να βρεθουν μονο απο την υποχρεωτικη στρατευση.

TommyGun

Καλύτερα να είναι 5 μήνες η θητεία με σοβαρή εκπαίδευση πάρα 12 μήνες γοπινγκ και μάζεμα φύλλων

kosmo76

Αμήν ! Αυτό ακριβώς. Μπορεί κανένας σοβαρός άνθρωπος να προτιμήσει 12 μήνες αγγαρίας από λιγότερους μήνες μεν (5 sounds good) αλλά ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ στρατιωτικής εκπαίδευσης? 1 μήνα βασική, 1-2 μήνες ειδίκευση ανάλογα την ειδικότητα, 2-3 μήνες παραμεθόριο, σε μάχιμη κατάσταση. Εντατικά όλα. Επόμενοι. Τότε έχεις πραγματική εφεδρεία. Με πολίτες που έχουν στρατικοποιηθεί ουσιωδώς για μια φορά στη ζωή τους. Με τη σημερινή θητεία, και 24 μήνες να τους κρατάς, έτσι και γίνει το κακό, πόσοι θα ξέρουν τι να κάνουν (από τους έφεδρους)? Και ακόμα χειρότερα, πόσοι θα ξέρουν να τους πουν τι να κάνουν (δηλαδή, ξέρει ο στρατός να χρησιμοποιήσει έφεδρους, έτσι μάλιστα που τους έχει εκπαιδεύσει)?
Οπότε 12 μήνες, έτσι σκέτο, χωρίς ΠΟΛΥ σοβαρή αναδιάρθρωση της δομής της θητείας, δεν λέει τίποτα.

imho…

Last edited 2 months ago by kosmo76
Spyros

Δεν μαθαίνεις τι γίνεται σε μια μονάδα στα σύνορα σε 2-3 μήνες. Ή μάλλον μαθαίνεις μόνον αν το μόνο που έχεις να μάθεις είναι να είσαι αγγαρειομάχος/σκοπάνθρωπος.

Ένα 9μηνο ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ μια χαρά είναι, αρκεί να γίνεται σωστή, πραγματική εκπαίδευση. Μέρος της οποίας μπορεί να γίνεται και στα σύνορα, βέβαια, αν δεν φτάσουν οι άλλοι τρεις μήνες για βασική και ειδίκευση.

Apostolis

Πολυ λιγη η θητεια στους 12 μηνες,θα ειχε νοημα αν πηγαιναν ολοι υποχρεωτικα στα 18 η 19 χρονια γιατι ετσι θα γλιτωναμε τους περιπου 30000 φυγοστρατους που φευγουν στο εξωτερικο για σπουδες δουλεια κλπ με αναβολες και στην καλυτερη εξαγοραζουν την θητεια μετα τα 30+ χρονια τους και μαλιστα σε εξευτελιστικες τιμες.Ολοι λοιπον στα 18-19 και τουλαχιστον 16 μηνες αλλιως δεν κανουμε τιποτα.Πρεπει ολοι να καταλαβουν πως με μοναδε με επανδρωση στο 30% και ισως και πιο χαμηλα δεν παμε πουθενα.Θετικο ειναι η αυξηση στις παραγωγικες σχολες αξιωματικων και υπαξιωματικων γιατι και εκει το κακο ειχε παραγινει.

GeoMoust

Οχι, λέω να το πάμε στους 48 μήνες, γιατί όχι; 4 χρόνια αρκούν για να μάθουν καλά την δουλειά ε; Λοιπόν, σοβαρευτείτε. Καλύτερα 9 μήνες αλλά με σωστή και σοβαρή επιτέλους εκπαίδευση παρά 36 ππυ λέτε εσείς και να κάνουν ότι και τώρα.

Tango.Alpha

Κάποια πράγματα απλά πρέπει να έχουν διάρκεια για να έχουν αποτέλεσμα – δεν έχω βρεθεί σε δύσκολη κατάσταση στο στρατό (εκτός από μια φορά που είχαν τελειώσει τα απορρυπαντικά και σφουγγαρίσαμε μόνο με νερό και μια φορά που είχε τελειώσει η ζάχαρη και το παγωμένο νερό για το φραπέ των μονίμων) αλλά καταλαβαίνω ότι σε περίπτωση έντονου άγχους είναι απαραίτητο να γίνονται κάποια πράγματα αυτόματα με ελάχιστη εμπλοκή του μυαλού άρα πρέπει να υπάρχει χρόνο για συνεχείς ασκήσεις ώστε να αποκτηθεί η muscle memory. Επίσης είναι απαραίτητο το υψηλό ποσοστό κάλυψης των θέσεων στα νησιά και στον Εβρο που δεν μπορεί να επιτευχθεί με σύντομη πεντάμηνη θητεία ούτε μπορούμε να είμαστε βέβαιο ότι θα βελτιώσουμε γρήγορα την στελέχωση τις πρώτες ώρες μιας κρίσης – τα νησιά θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο αυτόνομα αρχικά.

Apostolis

Που είδες να λέω για 36 μήνες; Εγώ έγραψα για 16 και δεύτερον πρέπει επιτέλους να καταλάβετε ότι θητεια δεν σημαίνει απλώς εκπαίδευση και να μάθεις ένα οπλικο συστημα αλλά και παραμονή στην μονάδα για παν ενδεχόμενο γιατί η επιστράτευση αργεί και ο εχθρός δεν θα περιμένει ποτέ θα φτάσει ο επιστρατευομενος στην μονάδα.Αν νομιζεις ότι θητεία είναι να μάθουμε στον νέο να πυροβολεί αυτό μπορούμε να το κανουμε και σε 1 μήνα άρα να πάει η θητεία στον 1 μήνα; Έχετε καταλάβει πως αν αύριο οι Τούρκοι στείλουν ένα γεωτρυπανο και κλιμακωθεί απότομα η ένταση μεταξύ των 2 χωρών και θέσουμε σε διασπορά και επιφυλακή τις δυναμεις μας δεν θα έχουμε τις δυνάμεις για να μεταφέρουμε όλα μας τα όπλα εκτός στρατοπέδων; Να σου δώσω ένα παράδειγμα που αφορά το μακρινό 1992 σε τάγμα πεζοναυτών που έπρεπε να μεταφερθεί λόγω γεγονότων με την Λιβύη στην Κρήτη το τάγμα εμφάνισε μαχιμη προβλεπόμενη δύναμη 1 λόχου κρούσης συν περί τους 30 που απολύονταν και θα έμεναν στο στρατόπεδο.Μιλαμε για δύναμη ταχείας αντίδρασης και έλειπαν 2 λοχοι κρούσης, 1 λοχος υποστήριξης και ο λοχος διοικήσεως.Να λοιπόν γιατί χρειάζεται να μένει ο κληρωτος τουλάχιστον 16 μήνες που λέω εγώ ή 18 που ζητάει η ηγεσία.

chikichiki

Ναι, αλλά τι θα γίνει με εκείνα τα πιστοποιητικά κατάρτισης που συζητούσαν; Δεν πιστεύω ο υπουργός να αφήσει τα νέα παιδιά να χαραμίζονται πλέον στο 12μηνο έτσι…ακατάρτιστα 🙂

AstirKeno

Συμφωνό ότι για αρχη θα πρέπει να αλλάξει ο τρόπος που εκπαιδεύονται οι έφεδροι έτσι ώστε να γίνει πιο αποδοτικός και βάση αυτού να καθοριστεί και η απαιτούμενη διάρκεια της θητείας. Προφανώς δεν πάνε όλοι στο πεζικό ως τυφεκιοφόροι άρα λογικό ακούγεται κάποιες ειδικότητες να απαιτούν περισσότερο χρόνο για να αποδώσει η στρατιωτική εκπαίδευση στο αντικείμενο.
Βλέποντας όμως την φωτογραφία που συνοδεύει το άρθρο και διακρίνοντας πέντε (5) διαφορετικού τύπου άρβυλα (σίγουρα όχι τα προβλεπόμενα και προφανώς εμπορίου) και τρία (3) διαφορετικά είδη κράνους εύλογα μου δημιουργείτε η απορία. Μήπως επιτέλους εν έτη 2020 θα πρέπει να πάρει η ηγεσία στα σοβαρά το θέμα το εξοπλισμού του Έλληνα στρατιώτη? Πως θα εκπαιδεύσεις σωστά έναν κληρωτό όταν δεν μπορείς να του παρέχεις καν τον σωστό ιματισμό και εξοπλισμό διαβίωσης? Τι νόημα έχει να αντικαταστήσουμε τον φορητό οπλισμό του με σύγχρονο όταν θα εξακολουθούμε να μην του παρέχουμε ένα σωστό ζευγάρι άρβυλα για να μην καταστρέψει τα πόδια του, μια εξάρτηση και ένα κράνος με τα οποία θα μπορεί να εκτελέσει την αποστολή του με άνεση και ασφάλεια.
Ο ιματισμός – εξοπλισμός εξάλλου είναι το μόνιμο παράπονο και αιτία απογοήτευσης για κάθε στρατεύσιμο, περισσότερο και από τα αντίστοιχα για την ποιότητα της εκπαίδευσης ή την διάρκεια της θητείας κάποιες φορές.Με αυτό το σκεπτικό ίσως μια τέτοια βελτίωση να λειτουργούσε θετικά και ως προς το ηθικό με ότι μπορεί να συνεπάγεται αυτό.

silversurfer

Τι να λέμε τώρα. Σε 9 μήνες δεν μαθαίνεις τα βασικά ακόμα και αν είσαι συνειδητοποιημένος. Η μονάδα δεν μπορεί να είναι σε άσκηση συνεχώς 30 μέρες * 9 μήνες. Βάλε άδειες, κέντρο εκπαίδευσης, ειδικότητα δεν μένει πάνω από 6 μήνες στην μονάδα. Φυσικά αν βελτιωθεί η εκπαίδευση και κοπούν αγγαρείες και αν κοπούν βυσματικές θέσεις και κοπούν στρατόπεδα σε αστικό ιστό χωρίς σοβαρό πολεμικό αντικείμενο, συγκεντρωθούν άλλα σε μεγαλύτερα, θα υπάρχει περισσότερος κόσμος σε στρατόπεδα που θα κλειθούν να πολεμήσουν τις πρώτες ώρες. Δεν γίνεται να έχει νησί απέναντι από την τουρκία στρατόπεδο π.χ πεζικού ή αρμάτων με λιγότερο από 1000 άτομα. Δεν γίνεται να υπάρχει φυλάκιο σε μικρότερο νησί με λιγότερο προσωπικό (μαζί με μόνιμους) από 100 κ.ο.κ. Και στο τέλος αν θέλουμε να απογειώσουμε την μαχητική μας ικανότητα να διαλέγονται οι καλύτεροι και εφόσον θέλουν να υπάρχει εφεδρεία σαν ξεχωριστή μονάδα(ες) που θα πολεμήσει πάλι σαν ομάδα με υλικά έτοιμα, με ασκήσεις μαζί με άλλες μονάδες και χώρια με δικούς τους αξιωματικούς. Ας δοθεί και κίνητρα ακόμα και αν αυτά είναι το να έχουν δικό τους οπλισμό χρεωμένο. Θα μπορούσαν να υπάρχουν ολόκληρα τάγματα έτοιμα από εθελοντές.

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Ενδιάμεση Λύση Made In France για το Πολεμικό Ναυτικό, FREMM, LaFayette, οι Γάλλοι βάζουν τα δυνατά τους

 H έλευση της Φλοράνς Παρλί στο τέλος Ιανουαρίου (περίπου στις 25 του μήνα), προκειμένου να παραστεί στις υπογραφές των συμβάσεων, που έχουν να κάνουν...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

Έρχεται η Παρλί! Πέφτουν υπογραφές και για τα Rafale, “έκπληκτοι” οι...

124
 Γύρω στις 25 Ιανουαρίου, θα έρθει στην Αθήνα η γαλλίδα υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλί, προκειμένου να παραστεί, μαζί με τον Έλληνα ομόλογό της στις...
- Advertisement -
Card image

January #008

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2017 May #372

Αγορά 2.29
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2015 October 2015 #353

Αγορά

Related News

Έφτασε στην Αρμενία το δεύτερο ελληνικό C-130 με ανθρωπιστική βοήθεια

Το δεύτερο αεροπλάνο που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια από την Ελλάδα έφτασε στην Αρμενία, σύμφωνα με την κυβέρνηση, όπως μεταδίδει η αρμένικη ιστοσελίδα armradio.To φορτίο...

Ξεκινά η ναυπήγηση του 79ου αντιτορπιλικού Arleigh Burke

Τα ναυπηγεία Huntington Ingalls Industries (HII) ξεκίνησαν επίσημα τη ναυπήγηση του τέταρτου αντιτορπιλικού Arleigh Burke (DDG 51) της τρίτης παρτίδας ναυπήγησης (Flight III) για...

Η Εθνοφρουρά των ΗΠΑ μετατρέπει C-17 σε ιπτάμενο εργαστήριο εμβολιασμού

Η Αεροπορική Εθνοφρουρά των ΗΠΑ έχει μετατρέψει ένα από τα στρατηγικά μεταγωγικά της C-17 Globemaster III σε κινητή κλινική εμβολιασμών.https://www.ptisidiastima.com/us-national-guard-mobilisation-covid19/Την Πέμπτη, η ενημέρωση Τύπου...