Ολοκληρώθηκε η πολυεθνική άσκηση ”ΝΑΪΑΣ” 2018 του Πολεμικού Ναυτικού

2
1213
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Πολεμικά πλοία από την Ελλάδα, Αλβανία, ΗΠΑ, Ρουμανία και τη Μόνιμη Ναυτική Δύναμη του NATO SNMG2 συμμετείχαν από τις 14 έως τις 22 Σεπτεμβρίου 2018 στην άσκηση «ΝΑΪΑΣ 18».

 

Η άσκηση διεξήχθη στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή Κρητικού, Μυρτώου πελάγους και Κυκλάδων. Η «ΝΑΪΑΣ 18» αφορά τεχνική – τακτική πολυεθνική άσκηση τύπου “INVITEX” μεσαίας κλίμακας, με σκοπό την εξάσκηση σε διαδικασίες επί των κλασικών μορφών πολέμου, καθώς και των συγχρόνων μορφών απειλών όπως αντιμετώπισης της πειρατείας, αντιμετώπισης ασύμμετρων απειλών και ναυτικής αποτροπής κ.ο.κ.

 

Η άσκηση διεξήχθη σε τρεις φάσεις. Η πρώτη φάση περιελάμβανε τη συγκέντρωση Πλοίων και προσωπικού στο Ναύσταθμο Κρήτης, την εκπαίδευση προσωπικού στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ-NMIOTC) και την διεξαγωγή συντονιστικών συσκέψεων. Η δεύτερη φάση περιελάμβανε την εκτέλεση των τεχνικών αντικειμένων και την διεξαγωγή του τακτικού παιγνίου εν πλω. Η τρίτη και τελευταία φάση της άσκησης ολοκληρώθηκε με τον επανάπλου των μονάδων και την απενημέρωση που έλαβε χώρα στο Ναύσταθμο Κρήτης.

 

Από ελληνικής πλευράς, το Πολεμικό Ναυτικό συμμετείχε με φρεγάτες, υποβρύχια, πυραυλάκατους, πλοία γενικής υποστήριξης, ελικόπτερα και υποβρύχιους καταστροφείς με σκάφη ανορθόδοξου πολέμου. Επιπρόσθετα συμμετείχαν και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας.

Συμμετείχε επίσης η δύναμη της Standing NATO Maritime Group 2 (SNMG2), στην οποία έχει ενταχθεί η Φ/Γ Έλλη και με το πέρας της άσκησης συνέχισε τη περιπολία της στην Ανατολική Μεσόγειο.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Agamemnon
Guest
Τασος Σ.

H De Zeven Provincien στην 1η φωτο ειναι απιστευτο πλοιο…

Kamp
Guest
kamp

Νομίζω αυτό το ρημάδι το ραντάρ Smart – L στη νέα του έκδοση του θα έχει καλές πιθανότητες σε στόχους με stealth χαρακτηριστικά..