Το Γαλλικό Ναυτικό αποκτά περισσότερα βελτιωμένα ατρακτίδια εναέριου ανεφοδιασμού για τα Rafale

4
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Το Γαλλικό Ναυτικό πρόκειται να παραλάβει μέχρι το 2022 τέσσερα βελτιωμένα ατρακτίδια εναέριου ανεφοδιασμού NARANG για χρήση από μαχητικά Rafale M.

 

Την ανακοίνωση έκανε γνωστή στις 7 Φεβρουαρίου 2019 η DGA και τα τέσσερα ατρακτίδια θα προστεθούν στην υφιστάμενη παραγγελία 12 συστημάτων. Το πρώτο από τα 12 ατρακτίδια θα παραδοθούν στο Γαλλικό Ναυτικό στα μέσα του τρέχοντος έτους.

 

Το NARANG είναι ένα από τα συστήματα που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος Rafale F3-R. Το ατρακτίδιο θα χρησιμοποιείται για τον εναέριο ανεφοδιασμό μαχητικών Rafale M από άλλο Rafale M διαμόρφωσης μίνι-τάνκερ, ειδικά σε περιοχές όπου είναι αδύνατη η αξιοποίηση καθαρόαιμων αεροσκαφών εναέριου ανεφοδιασμού. Σε σύγκριση με παλαιότερα ατρακτίδια, το NARANG μειώνει την χρονική διάρκεια της διαδικασίας του ανεφοδιασμού.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Θανάσης Π
Guest
Θανάσης Π

Μακάρι να υπήρχε κάτι τέτοιο και για mirage ή f16

Παναγιώτης μ
Guest
Παναγιώτης μ

Τα δικά μας Α-7 που καθηλώσαμε δεν μπορούν να πάρουν τέτοια ατρακτίδια για να εξασφαλίσουμε εναέριο ανεφοδιασμό?? Αν γνωρίζει κάποιος τον παρακαλώ να μου απαντήσει.

anestiX
Guest
anestiX

Τα A-7 ίσως και να μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για εναέριο ανεφοδιασμό, αλλά μόνο για τα mirage. Για τα F-16? Αυτά έχουν άλλο σύστημα.

Ripmaker
Guest
shadow man®

Τα Α7 δεν επρεπε να πετάνε χρόνια πριν τα παροπλίσουμε η γραμμη ανταλλακτικών δεν λειτουργουσε για χρόνια.