“Ουδέν κακόν αμιγές καλού”: Διαλύεται το νέφος στην Κίνα λόγω κορωναϊού

3
Μοιραστείτε το άρθρο
  • 132
  •  
  •  

“Δραστική μείωση” των επιπέδων ρύπανσης στην ατμόσφαιρα της Κίνας αναφέρει η NASA μέσω δορυφορικής παρατήρησης. Το φαινόμενο παρατηρείται εν μέρει λόγω της μεγάλης μείωσης της οικονομικής δραστηριότητας εξαιτίας των μέτρων κατά του κορωναϊού.

Οι δορυφορικές φωτογραφίες που παρουσίασε η NASA δείχνουν τα ποσοστά διοξειδίου του Αζώτου να πέφτουν αισθητά πάνω από την Κίνα.


Η μείωση αυτή, πρωτοφανής για τα κινεζικά δεδομένα, αποδίδεται στην παύση παραγωγής πολλών εργοστασίων κατά την πρόσπαθεια περιορισμού της διάδοσης του κορωναϊού.

Πάνω από 80,000 περιστατικά του ιού έχουν καταγραφεί στην Κίνα και έχουν διαδοθεί σε 50 χώρες του εξωτερικού, αν και η πλειοψηφία των θανάτων παρατηρείται στην ίδια την Κίνα.

Οι επιστήμονες της NASA λένε πως η δραστική μείωση στα επίπεδα διοξειδίου του αζώτου, που προέρχεται κυρίως από ρύπους εργοστασίων και αυτοκινήτων, παρατηρήθηκε αρχικά πάνω από την πόλη Wuhan -επίκεντρο της επιδημίας- αλλά μετά επεκτάθηκε και στην υπόλοιπη χώρα.

H έξαρση του ιού εμφανίστηκε τους τελευταίους μήνες του 2019. Η NASA συνέκρινε τις δορυφορικές φωτογραφίες από τους δύο πρώτους μήνες του 2019 και 2020.


Η εμφανής μείωσε συνέπεσε με υποχρεωτικές στάσεις εργασίας, περιορισμούς στην κυκλοφορία και την επιβολή καραντίνας σε χιλιάδες ανθρώπους. Ερευνητές της διαστημικής υπηρεσίας ανέφεραν πως τέτοια πτώση δεν έχει παρατηρηθεί ποτέ συγκρίνοντάς την με μια αισθητή απλά μείωση την περίοδο της οικονομικής Κρίσης του 2008, αν και τότε η μείωση ήρθε σταδιακά.

Πηγή: BBC


Μοιραστείτε το άρθρο
  • 132
  •  
  •  

3
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
AESASpyros Recent comment authors

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
AESA
Member
Famed Member
AESA

Να το δει η Γκρέτα να έχουμε προβλήματα μετά. Δηλαδή τώρα του χρόνου εκεί θα έχουν κρύο. Αφού μείωσαν τις εκπομπές ρύπων, θα ξυλιάσουν από το κρύο!!!

Spyros
Member
Famed Member
Spyros

Μη το γελάς καθόλου. Και πριν απ’ αυτή την κρίση έχουμε δει μουρλούς να λένε πως αν σκοτώσουμε μερικές δεκάδες ή εκατοντάδες εκατομμυρίων ανθρώπων θα ωφεληθεί ο πλανήτης.

Αν κάποιος νομίζει πως κάνω πλάκα, ας δει πχ αυτό:
https://www.theguardian.com/theguardian/2011/jan/26/genghis-khan-eco-warrior

AESA
Member
Famed Member
AESA

Οι απατεώνες σε όλο τους το μεγαλείο. Έβαλαν πρεσβευτή ένα 16χρονο με ειδικές ανάγκες. Έκανε τον διάπλου του Ατλαντικού με το φτιαγμένο από πολυμερές σκάφος της, ενώ το συνόδευαν τουλάχιστον 2 με 3 σκάφη. Κατανάλωσαν σε καύσιμα περισσότερα από τον να πάνε και να επιστρέψουν με learjet την διαδρομή Στοκχόλμη – Νέα Υόρκη για 10 φορές. Κατά τα άλλα η οικολόγος Γκρέτα δεν έβλαψε τον πλανήτη. Το ιστιοπλοικό της πως το έστειλαν πίσω; Τράβα κουκλίτσα μου να δεις τους πρόσφυγες ή έφηβους στην ηλικία σου με όπλα και συμμετοχή σε πολεμικές επιχειρήσεις.