15 C
Athens
Σάββατο, 2 Ιανουαρίου, 2021
- Advertisement -

Κ. Καραμανλής: Κάνουμε το εθνικό μας καθήκον στηρίζοντας την Aegean

- Advertisement -

ΑΠΕ-ΜΠΕ

. «Η Aegean έχει όλα τα χαρακτηριστικά του εθνικού αερομεταφορέα και είναι αναγκαία συνθήκη η κρατική της ενίσχυση για την επιβίωση της τουριστικής μας βιομηχανίας. Η απόφαση της κυβέρνησης είναι να τη στηρίξουμε για λόγους εθνικούς. Ταυτόχρονα, το ελληνικό δημόσιο έχει το δικαίωμα εξαγοράς μετοχών της εταιρίας όποτε το κρίνει σκόπιμο, μειώνοντας το ρίσκο».

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, στη Βουλή, χαρακτηρίζοντας παράλληλα «πέραν κάθε λογικής» τη κριτική που ακούγεται από την αντιπολίτευση για την απόφαση της κυβέρνησης να ενισχύσει οικονομικά την Aegean.
«Αυτό που κάνουμε είναι να δώσουμε ένα μέρος της κρατικής ενίσχυσης, ύψους 120 εκατ. ευρώ, ενώ εκ μέρους της εταιρίας θα γίνει αύξηση του κεφαλαίου, ύψους 80 εκατ. ευρώ. Ο ιδιώτης βάζει το χέρι στη τσέπη δηλαδή», τόνισε ο κ. Καραμανλής, κατά τη συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή, του νομοσχεδίου για τον διαχωρισμό αρμοδιοτήτων μεταξύ ΥΠΑ και ΑΠΑ και πρόσθεσε:

«Σε καμία άλλη χώρα δεν ζητήθηκε από ιδιώτες να βάλουν το χέρι στη τσέπη. Εδώ όμως ζητήθηκε από την εταιρία. Ο κλάδος των αερομεταφορών έχει υγιείς επιχειρήσεις. Η Aegean είχε επενδυτικό πλάνο ύψους 5 δισ. προ κρίσης. Επιβεβαιώνεται λοιπόν η κυβερνητική πολιτική. Το ελληνικό δημόσιο διασφαλίζει το δικαίωμα εξαγοράς αντί να πάρει άμεσα μετοχές. Κάνουμε λοιπόν το καθήκον μας και για να υπάρχει υγιής ανταγωνισμός και για να μην υπάρχουν ούτε δημόσια ούτε ιδιωτικά μονοπώλια».

«Σε όλες τις χώρες στηρίζονται οι εθνικές αερομεταφορές. Η Πορτογαλία δίνει 1,2 δισ. για ενίσχυση του κρατικού της  αερομεταφορέα και η Ελλάδα 120 εκατ. ευρώ», κατέληξε ο κ. Καραμανλής.

Νωρίτερα, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Παππάς, έκανε λόγο για θολό τοπίο για το τι εξασφαλίζει το ελληνικό δημόσιο με την οικονομική ενίσχυση της Aegean.

«Βλέπουμε την Aegean ξανά και ξανά να λέει πως δεν χρειάζεται κρατική βοήθεια και ξανά και ξανά να την αποζητά και να την διεκδικεί. Και σε αντίθεση με άλλες χώρες το τι θα πάρει το δημόσιο είναι σχετικό και θολό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -
- Advertisement -

29 ΣΧΟΛΙΑ

Subscribe
Notify of
29 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Alex2324

Θέλουμε μετοχές για τα χρήματα του Ελληνικού Δημοσίου.

STRATOS

Για να καταντήσει όπως η παλιά Ολυμπιακή με τα κομματόσκυλα.

Alex2324

Δεν θέλουμε το μάνατζμεντ .. Για να μην γίνει Ολυμπιακή.

Andreas

Βαρέθηκα τους “εθνικούς” αερομεταφορείς, πρωταθλητές εργολάβους. Αφού είναι ιδιωτική..

Aristidis

Να την στηρίξουμε την AEGEAN αλλά όχι μεγαλοστομίες περί εθνικού καθήκοντός και κυριώς να πάρουμε μετοχές και θέσεις στο ΔΣ όπως ακριβώς το Γερμανικό δημόσιο με τη Lufthansa.

STRATOS

Το γερμανικό δημόσιο θα πάρει θέση στο ΔΣ της Lufthansa αλλά έχει δώσει μέχρι στιγμής 6 δισεκατομμύρια ευρώ για την διάσωση της. Η Lufthansa είναι 10πλάσια σε μέγεθος από την Aegean (500 αεροπλάνα έναντι 50 χονδρικά). Τώρα κάνε τα μαθηματικά να δείς ότι η κανονικά η Aegean έπρεπε να πάρει 600 εκκατομύρια κρατική ενίσχυση και όχι 120 εκατομμυριάκια δάνειο..

GP1976

Αφού τους χαρίσατε το μονοπώλιο με την απάτη της mig τώρα πληρώστε και την χασουρα .
Η αδηφαγία στο μεγαλείο της.
Μόνο η Aegean υπάρχει κύριοι άλλες επιχειρήσεις άλλοι κλάδοι άλλοι εργαζόμενοι δε υπάρχουν.
Αγαπητή πτήση γιατί δεν κάνετε ένα βαθύ αφιέρωμα πως η Ολυμπιακή του Βγενόπουλου από ραγδαίο Ρυθμό ανάπτυξης και μεγάλης δυναμικής ξαφνικά έπρεπε να πωληθεί
και ειδικά στον ανταγωνιστή της .
Και για να είμαι ξεκάθαρος πρέπει να στηρίζονται όλοι με τον ίδιο καθαρό και ισότιμο τρόπο.

NZ1

Θα στο θέσω όσο πιο απλά μπορώ.
Η Aegean έφτασε στο μέγεθος που είναι τώρα μέσα από προσπάθεια 20 χρόνων. Ο Βγενόπουλος εν μια νυκτί έφερε 50 τόσα αεροπλάνα και ξεκίνησε να πετάει. Για βάλε μόνο τα ενοίκια της αεροπλάνων (που τα έπαιρνε όσο όσο) και ίσως καταλάβεις γιατί πήγε πάτο. Επίσης υπήρχε και έντονος ανταγωνισμός τότε.

STRATOS

Τα 120 εκατομμύρια ευρώ που θα δανίσει το κράτος στην Aegean Airlines, εν μέσω Παγκόσμιας Καταστροφής (!!!!), φαντάζουν σταγόνα στο ωκεανό συγκρινόμενα με τα δισεκατομμύρια που πλήρωνε ο Ελληνικός λαός για χρόνια τα κομματικά ρεμάλια της κρατικής αλησμόνητης Ολυμπιακής.

Τα 120 εκκατομύρια ευρώ που θα δανίσει το κράτος στην Aegean Airlines, εν μέσω Παγκόσμιας Καταστροφής (!!!!), φαντάζουν σταγόνα στον ωκεανό συγκρινόμενα με τα δισεκατομμύρια που θα πάρουν όλοι οι υπόλοιποι ευρωπαίοι αερομεταφορείς (ανταγωνιστές των Ελληνικών εταιριών).

neuromancer

αυτό δε σημαίνει ότι ότι θα χαρίσουμε 120μύρια – θα ήθελα τουλάχιστον στενό έλεγχο από την ΕΕ ότι θα χρήματα δεν θα χαριστούν στην εταιρία, ότι θα ασκηθούν τα warrants και ότι οι μέτοχοι θα βάλουν όντως το χέρι στην τσέπη

Tango.Alpha

Σύντομη ερώτηση: που είδατε την τεράστια ανάπτυξη της Olympic Air; Επειδή εκείνο το διάστημα παρακολουθούσα προσεκτικά την πορεία της μάλλον εντυπωσίαζε για το πόσο γρήγορα περιόριζε γραμμές και στόλο. Ενδέχεται να κάνω και λάθος αλλά οι γραμμές των παλιών Ολυμπιακών Αερογραμμών προς τη Γερμανία δεν ξεκίνησαν καν, η πτήση προς Λονδίνο σταμάτησε γρήγορα. Γενικά θυμάμαι περισσότερο γραμμές να σταματούν παρά το δίκτυο να αυξάνεται.

Iomar

Επειδή τυγχάνει εκείνη την περίοδο να ταξίδευα σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση, έχετε όντως δίκαιο σε γενικές γραμμές, δεν μπορούσες να είσαι βέβαιος εάν θα πετάξει τελικά η πτήση σου ή όχι.

Από την άλλη, ο Βγενόπουλος μπήκε με τεράστια φόρα που εντυπωσίασε πολλούς, και ξένισε όσους είχαν μια στοιχειώδη έστω εικόνα των αεροπορικών πραγμάτων στην Ελλάδα.

Χωρίς να είμαι σε καμία περίπτωση γνώστης της εσωτερικής λειτουργίας της τότε Ολυμπιακής τείνω να συμφωνήσω με τον NZ1 ότι ο Βγενόπουλος πίστευε ότι με γιούργια θα επιτύγχανε τους στόχους που είχε θέσει και όχι με μακροχρόνιο προγραμματισμό και προσεκτικά βήματα.

p270

Για ποιον λογο να πληρώσουμε τα χρεη μια ιδιωτικής εταιρίας; Η AEGEAN δεν ειναι εθνικος αερομεταφορεας,μοιραζει μήπως τα κερδη τις με το ελληνικο κρατος;
Αν πρεπει να την βοηθήσουμε τοτε ας βοηθήσουμε και άλλες εταιρίες που κλείνουν λογο τις κατάστασης με τον ιο ,το κάνετε κ.κυβερνησης όχι φυσικά

Alter_eagle

Καλό θα ήταν απανταχού γεωπολιτικοί αναλυτές και οι αριστεροί οικονομολόγοι να σωπάσουν στο θέμα της Aegean.
Οι αεροπορικές εταιρείες υπέστησαν ζημιές ύστερα από τα μέτρα που έλαβαν οι κυβερνήσεις για τα μέτρα κατά της πανδημίας, γι’αυτό και οι κυβερνήσεις πληρώνουν τα σπασμένα και πολύ καλά κάνουν. Βέβαια στην Ελλάδα έχουμε και αρκετούς Εφιάλτες/Τουρκοφιλους που δεν θα τους χαλαγε να δουν την Aegean να πατωνει με σκοπό να δουν τουρκικές εταιρείες τύπου Pegasus ή Turkish Airlines να καλύπτουν τα δρομολόγια της.

Stratilatis

Πρώτον η Aegean δεν είναι Ελληνική. Έχει και ολίγη από Lufthansa μέσα της.
Δεύτερον η Aegean δεν είναι η μόνη αεροπορική εταιρία στην Ελλάδα. Οι υπόλοιπες δεν επληχθησαν από τον Ιό;
Τι ακριβώς πήραν οι υπόλοιπες ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ για να επιβιώσουν;

ptisidiastima

Χρήματα μήπως;

Aristidis

Ρε παιδιά της Πτησης λίγο ήρεμα, ξέρουμε ότι εδω και κανα χρόνο στηρίζετε ηπια όλες τις κυβερνητικές επιλογές αλλά καλο δε κάνετε ούτε στο χώρο ουτε στο περιοδικό,,

Alter_eagle

Η Aegean δεν είναι ελληνική…. Ναι οκ, δεν την έχει ο Ωνάσης. Αλλά πες μου λίγο που έχει τα κεντρικά της γραφεία της? Πόσοι Έλληνες εργάζονται εκεί? Που φορολογείται? Ποια και που είναι τα hub της? Τι υπηρεσίες πληρώνει σε αυτά τα hub και πόσους φόρους παίρνει το κράτος από αυτες τις συναλλαγές?
Μάθατε όλοι τι είναι ελληνικό και τι δεν είναι…άλλα κατά τα άλλα πήγατε να πάρετε ελληνικα κινητά MLS…

Iomar

Καλησπέρα,

Από το “Έχει και ολίγη από Lufthansa μέσα της” μέχρι το “…η Aegean δεν είναι Ελληνική” η απόσταση είναι τεράστια.

Προσωπικά το μόνο “ολίγη από Lufthansa” που ξέρω είναι η εκπαίδευση των πληρωμάτων της Aegean στα αντίστοιχα εκπαιδευτικά κέντρα της γερμανικής εταιρείας, που είναι από τα μεγαλύτερα και καλύτερα εξοπλισμένα και οργανωμένα στον κόσμο.

Αν γνωρίζετε κάτι περισσότερο εσείς παρακαλώ διαφωτίστε μας.

Tango.Alpha

Μια μικρή αλλά καθοριστική λεπτομέρεια: Δεν υπάρχουν πια εθνικοί αερομεταφορείς καθώς δεν υπάρχει μια κρατική εταιρεία που εκτελεί όλα τα δρομολόγια εξωτερικού από μια χώρα αλλά συνήθως πολλοί περισσότεροι.

Diogenis

Τα κέρδη δικά τους , η χασούρα δικιά μας , στην υγειά μας …. τώρα αν λείπουν κρεβάτια ΜΕΘ λεπτομέρειες , και καθηγητές ,δάσκαλοι λεπτομέρειες αυτα θα κοιτάμε βαφτίζουμε εθνικό συμφέρων τα χαμένα κέρδη ενός ιδιώτη και καμαρώνουμε , και όσοι συγκρίνουν την Γερμανία, για τι δεν μας λένε τι επάρκεια έχουν σε ΜΕΘ οι Γερμανοί , σε δασκάλους , Γιατρούς .

STRATOS

Να κλείσουν οι αεροπορικές και να πηγαίνουμε με γαιδάρους, αλλά να έχουμε πολλές ΜΕΘ στα νοσοκομεία, ώστε να κάνουν ελεύθερα πάρτι οι Έλληνες φοιτητές εν μέσω παγκόσμιας καταστροφής και πανδημίας!! να έχουμε και ένα δάσκαλο για κάθε μαθητή (να πατήσουμε ένα κουμπί και να εμφανιστούν 180000 δάσκαλοι)…αυτά τα λίγα..

evo_ii

Πιάσαμε στασίδι στο part two με το ίδιο τροπάριο…

Περί επάρκειας, λοιπόν, για τους λάτρεις των συγκρίσεων:

Αναλογία γιατρών ανά
1.000 κατοίκους:
Ελλάδα = 6,1 / Γερμανία = 4,3 / μέσος όρος ΟΟΣΑ = 3,5 (στοιχεία ΟΟΣΑ 2019)

Αναλογία μαθητών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ανά δάσκαλο:
Ελλάδα = 8,6 / Γερμανία = 16,9 (στοιχεία Eurostat 2012)
Ελλάδα = 9,4 / Γερμανία = n/a (στοιχεία Eurostat 2019)
Σημ.: Για το 2019, οι υψηλότερες (=χειρότερες) αναλογίες μαθητών ανά δάσκαλο καταγράφηκαν στη Γαλλία (19,6), στη Ρουμανία (19,4) και στην Τσεχία (19,1) ενώ οι χαμηλότερες (=καλύτερες) αναλογίες καταγράφηκαν στο Λουξεμβούργο (9,0), στην Ελλάδα (9,4) και στη Λιθουανία (10,6).

Αναλογία κλινών ΜΕΘ ανά
100.000 κατοίκους:
Ελλάδα = 346 / Γερμανία = 621 (στοιχεία ΠΟΥ 2014)
Ενδεικτικά: Ηνωμένο Βασίλειο = 228 / μέσος όρος σκανδιναβικών χωρών = 277 / μέσος όρος ΕΕ = 394 (στοιχεία ΠΟΥ 2014)

1-2 το σκορ μέχρι τώρα. Θα το συνεχίσουμε;

Last edited 1 month ago by evo_ii
NZ1

Φίλε μου είναι οι κλασσικές ατάκες του ΚΚΕ ψηφοφόρου…….
Πατάμε το play και παίζει η κασέτα.
Όταν θα κλείσουν όλες οι ιδιωτικές εταιρείες, κατασχεθούν οι περιουσίες τους και εκτελεστούν οι ιδιοκτήτες τότε θα ησυχάσουν….
Ευτυχώς που δεν θα γίνει ποτέ αυτό.

Iomar

Αναλογία κλινών ΜΕΘ ανά
100.000 κατοίκους: μέσος όρος ΕΕ = 394″ Τι λέτε τώρα, που θα έχουν οι κουτόφραγκοι περισσότερες κλίνες από τον ομφαλό της γης, που όταν εμείς φτιάχναμε νοσοκομεία στην Ολυμπία αυτοί έτρωγαν βελανίδια, κ.τ.λ., κ.τ.λ.

NZ1

Σύντροφε εμείς έχουμε καινούργιο σχολείο αλλά δεν υπάρχουν Ελληνόπουλα να πάνε……

Alter_eagle

Δεν πειράζει, πάνε τα ταξικά τους αδερφια

nomikos

Ειναι σοβαρο να καθομαστε και να συζηταμε αν θα ενισχυσουμε τις αεροπορικες εταιριες με πλειοψηφικα Ελληνικα κεφαλαια;;;Οταν αυτες στηριζουν την βαρια μας βιομηχανια τον τουρασμο;;;ΑΣΦΑΛΩΣ και πρεπει να τις στηριξουμε…Αλλιως θα μας εκβιαζει καθε τυχαιος γιατι ας πουμε δεν αφηνουμε την δεινα ΜΚΟ να λειτουργει στην Λεσβο η τον καθε τουρ οπερειτορ γερμανικων συμφεροντων….Εχει χαθει ο κοινος νους πια;;;;

NZ1

Κοινός νους…..
Μην γράφεις άγνωστες λέξεις…..
Τους βάζεις δύσκολα.

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

«Σκάει μούρη» η πρώτη τουρκική φρεγάτα κλάσης-Ι;

ΑΝΑΝΕΩΣΗ Άλλη μια φωτογραφία της TCG İstanbul (F-515) (με κάθε επιφύλαξη)  Αν και οτιδήποτε έχει σχέση με την γείτονα και τα ΜΜΕ/Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης της πρέπει...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ (για δωράκι): MH-60R σε καταδρομικό Ticonderoga (έτσι, για να πάει...

17
 Πριν λίγες μέρες, είχαμε δημοσιεύσει φωτογραφίες από την επίσκεψή μας στο καταδρομικό Leyte Gulf πέρσι τον Δεκέμβρη. Το καταδρομικό κλάσης Ticonderoga, είχε βρεθεί στον...
- Advertisement -
Card image

January #008

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ July 2020

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2014 March 2014 #334

Αγορά

Related News

Μπάιντεν προς Βαρθολομαίο: Προσβλέπουμε σε συνεργασία μαζί σας

ΑΠΕ-ΜΠΕ.Με απαντητική επιστολή προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο ο εκλεγμένος Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του για το συγχαρητήριο γράμμα...

Οι Βρετανοί θέλουν νέα οπλισμένα drones, σαν και αυτά που η Τουρκία χρησιμοποιεί σε Μέση Ανατολή, Λιβύη και Καύκασο

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας προτίθεται να προμηθευτεί φτηνά, οπλισμένα drones στο κοντινό μέλλον, καθώς μελετά τα διδάγματα από την πρόσφατη χρήση τους στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.Σύμφωνα...

Τροποποίηση notam για Non EU Citizens – Στη λίστα των επιτρεπόμενων χωρών για πτήσεις το Ην. Βασίλειο

ΑΠΕ-ΜΠΕ.Την τροποποίηση της αεροπορικής οδηγίας που προβλέπει απαγόρευση εισόδου στη χώρα μη Ευρωπαίων Πολιτών (Non EU Citizens) και θα ισχύει έως τα μεσάνυχτα της...