18.3 C
Athens
Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021
- Advertisement -

Έναρξη παραδόσεων νατοϊκού προγράμματος χερσαίων πυρομαχικών – Στους αποδέκτες είναι και τα Σκόπια

- Advertisement -


Η Γαλλία, η Δανία και η Ολλανδία παρέλαβαν την πρώτη ποσότητα αντιαρματικών όπλων υπό την αιγίδα νατοϊκού προγράμματος, ανακοινώνει το NATO.
 
Το πρόγραμμα αφορά την παράδοση πυρομαχικών για το στρατό ξηράς, περιλαμβανομένων βλημάτων για όλμους και πυροβολικό μάχης, ρουκέτες και πυραύλους, και φέρει την ονομασία “NATO project Land Battle Decisive Munition (LBDM)”. Τα όπλα ξεκίνησαν να παραδίδονται έξι μόλις μήνες μετά την υπογραφή του Μνημονίου Κατανόησης. Όπως στο πρόγραμμα των PGM, χρέη μεσάζοντα έχει η NSPA.
 
Στο “NATO project Land Battle Decisive Munition (LBDM)” συμμετέχουν 16 κράτη-μέλη της Συμμαχίας και τρεις σε αυτήν προσκείμενες χώρες. Πιο συγκεκριμένα αποδέκτες των υλικών είναι το Βέλγιο, η Δανία, η Εσθονία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Λετονία, η Λιθουανία, το Μαυροβούνιο, η Ολλανδία, η Νορβηγία, η Πορτογαλία, η Σλοβακία, η Σλοβενία, η Ισπανία, η Αυστρία, η Φινλανδία και τα Σκόπια. Ενδιαφέρον σύμπραξης έχουν εκφράσει κι άλλες χώρες, ενώ η Ελλάδα περιορίστηκε για την ώρα στην υπογραφή της Επιστολής Προθέσεως (LoI), που ξεκίνησε το πρόγραμμα στις 29 Ιουνίου 2017.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -
- Advertisement -
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
vasilis0011

Μπράβο σας που τους λέτε Σκόπια. Άλλοι πεφωτισμένοι έχουν ήδη αρχίσει να γράφουν περί βόρειας Μακεδονίας…

MisCo

Εγω παλι τα λεω “η χωρα Βορεια της Μακεδονιας”
😀

GiannisKr

Η αλήθεια είναι ότι αφού λένε ότι μέχρι να ολοκληρωθεί η είσοδός τους στο ΝΑΤΟ, λέγονται “Δημοκρατία της Μακεδονίας”, τότε και εμείς μπορούμε να τους λέμε Σκόπια, FYROM κλπ. Χθες ή προχθές άκουσα μια εκφωνήτρια δελτίου της ΕΡΤ να τα αναφέρει και αυτή ως Σκόπια, οπότε θεώρησα ότι όλα καλά προς το παρόν. Μετά όμως αλλάζει το πράγμα.
Οι περισσότεροι εδώ πέρα σχολιάζουμε με κάποιο nickname και κανείς δεν μας ξέρει. Η Π&Δ ως εταιρεία και όπως κάθε εταιρεία, έχει κάποια στοιχεία δημόσια που την ταυτοποιούν ακριβώς. Ας αφήσουμε λοιπόν τις παραινέσεις από την ασφάλεια του πληκτρολογίου προς όσους λειτουργούν, αρθρογραφούν και σχολιάζουν επωνύμως , γιατί αν ένας μουρλαμένος σκοπιανός, μπιτολέζος κλπ, όπως θέλετε πείτε τον, αποφασίσει να το παίξει “επαναστάτης” διά της νομικής οδού, άλλοι θα τρέχουν στα δικαστήρια και οι περισσότεροι θα μοιράζουμε ηλεκτρονικά “μπράβο”, “κρατάτε γερά”, “προχωράτε και εμείς μαζί σας” κλπ.
Ούτε και εμένα μου αρέσει αυτό που έγινε και είμαι αντίθετος στη Συμφωνία των Πρεσπών και τα παράγωγά της με τη λέξη “Μακεδονία”, αλλά το πως θα πει κάποιος (φυσικό ή νομικό πρόσωπο) τη συγκεκριμένη χώρα, δεν είναι δικό μου θέμα, αλλά δικό του και έχει κάθε δικαίωμα να κάνει την επιλογή του, από τη στιγμή που δεν δικαιολογείται άγνοια νόμου.
Η ώρα της κάλπης πλησιάζει και εκεί ο καθένας ας πράξει την επανάσταση του στα πλαίσια της δημοκρατίας, με βάση αυτό που νομίζει καλύτερο ως εθνικό συμφέρον πρωτίστως και μετά κοιτάζοντας το ατομικό συμφέρον, λογική η οποία μας έφερε εδώ μέχρι σήμερα.

Nikolaos

Δεν υποδεικνύει κανείς σε ιδιώτες πώς να αποκαλούν την ΠΓΔΜ, αλλά και δεν δεσμεύει κανέναν ιδιώτη η οποιαδήποτε συμφωνία για το πώς θα αποκαλεί την οποιαδήποτε χώρα. Ούτε το θέμα εμπίπτει στην αρμοδιότητα δικαστηρίων, ούτε κυρώσεις προβλέπονται. Και η Ταϊβάν Δημοκρατία της Κίνας λέγεται επισήμως, αλλά δεν ενήχθη ή μηνύθηκε ποτέ κάποιος επειδή τη λέει Ταϊβάν.

Kimon

Έγινε κιόλας μέλος ΤΟΥ ΝΑΤΟ η χώρα των Σκοπίων;ή FYROM;

Marios.kosmidis

Τα υλικα.θα.πανε μόνο στην πόλη με το όνομα Σκόπια η γενικά στη χώρα Μακεδονια;
Γιατί χώρα Σκόπια δεν υπάρχει πουθενά στο χαρτη. Κοίταξα στον ιντερνετ και παντού γράφει Μακεδονία σκέτο, στους Ελληνικούς χάρτες λέει ΠΓΔΜακεδονια, και σε.λιγο θα αναγράφεται σαν Βόρεια Μακεδονία. Πάντως χώρα…..Σκόπια δεν υπάρχει.

andreasmp412c

Υπαρχει στις καρδιες μας. Σκοπια τα γνωρισαμε σκοπια τα αγαπησαμε σκοπια θα παραμεινουν.

Ilias12

Θα τελειώσει να γράφεται το όνομα αυτό (fake m, ούτε να το γράψω δεν μπορώ) παντού στην Ελλάδα με την πτώση του καθεστώς της αριστεράς. Οι ξένοι ας το λένε και Κυκλάδες… αδιάφορο.
Μπράβο πτήση που το γράφεις Σκόπια.

Kimon

Ούτε χωρίς Μακεδονία δεν υπάρχει όμως, μπορούμε να ελέγξουμε το site του ΟΗΕ για να σιγουρευτούμε…

Kimon

Edit χώρα Μακεδονία εννοούσα ,αν θέλετε όταν ελέγξετε το σχόλιο διορθώσετε το και μην δημοσιεύεται την διόρθωση μου ευχαριστώ

Apostolis

Και εκεί θα μείνουμε στις προθέσεις.

Yiorgos

FYROM, is part of Partnership for Peace (PFP) program in NATO, and as the article says, the equipment is given to 16 NATO members and 3 proskeimenes (Austria, Finland, FYROM).
Why Greece only signed an LOI is beyond me.
About the name of FYROM and the Prespes Accord, like it or not it is approved by both parliaments and what Greece should do if possible is to keep the “veto” card at hand and keep on waiving it until the government at Skopje actually implements completly the agreement and only then Greece agrees to relinquish the veto. If it takes FYROM until 2024 to implement, then in 2024 they can enter NATO and EU. If it is 2100, then in 2100. No ticky, no washy, American expression that means no receipt no laundry.
The game is not lost. Greece still have some aces in the sleeve, you need some [email protected]@@s.

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Sigma 11515 HN, ιδού η ολλανδική πρόταση φρεγατών για το ΠΝ

Τους τελευταίους μήνες παρακολουθούμε την μεγάλη προσπάθεια της χώρας μας να προμηθευτεί νέα οπλικά συστήματα και να επαναφέρει την διαθεσιμότητα άλλων εκ των υπαρχόντων...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Κι όμως, προχωράει η κατασκευή το Σκάφος Ανορθόδοξου Πολέμου ΑΓΗΝΩΡ...

40
 Με δυο φωτογραφίες, θα θέλαμε να δώσουμε μια μικρή νότα αισιοδοξίας για τον Ναυπηγικό Τομέα στην Ελλάδα. Το ταχύπλοο σκάφος Ανορθόδοξου Πολέμου ΑΓΗΝΩΡ προχωρά...
- Advertisement -
Card image

January #008

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2019 Δεκέμβριος #403

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2017 October #377

Αγορά 2.29

Related News

Η Τουρκία «βλέπει» νέες ευκαιρίες μετά την επαναπροσέγγιση των αραβικών κρατών

ΑΠΕ-ΜΠΕ.Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαιρέτισε σήμερα μια σημαντική εξέλιξη ανάμεσα σε χώρες του Κόλπου και το Κατάρ, που ανακοινώθηκε νωρίτερα αυτή την...

Η Γαλλία παρέλαβε το πρώτο εκσυγχρονισμένο Mirage 2000D

Στις 7 Ιανουαρίου προσγειώθηκε στην Base Aerienne (BA) 118 το πρώτο εκσυγχρονισμένο Mirage 2000D.Το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού περιλαμβάνει 55 αεροσκάφη και προσφέρει στο Mirage 2000D...

Οι περιφερειακές εξελίξεις στο επίκεντρο της συνάντησης Δένδια-Ράμα

ΑΠΕ-ΜΠΕ.Συνάντηση με τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα, ο οποίος βρίσκεται σήμερα στην Αθήνα, πραγματοποίησε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.Στο επίκεντρο της συνάντησης...