Το NATO θα παραλάβει με μεγάλη καθυστέρηση το πρώτο Global Hawk το τρίτο τρίμηνο του έτους

1
1463
Μοιραστείτε το άρθρο
  • 32
  •  
  •  

Το NATO αναμένεται να παραλάβει το πρώτο από τα συνολικά πέντε ΜΕΑ Global Hawk το τρίτο τρίμηνο του έτους. Την είδηση ανακοίνωσε η γερμανική κυβέρνηση στο κοινοβούλιο της χώρας, στο πλαίσιο ενημέρωσης.

 

Σύμφωνα με το «Reuters», το πρώτο Global Hawk έπρεπε να είχε φθάσει στην αεροπορική βάση της Σιγκονέλα, στη Σικελία, 52 μήνες μετά την υπογραφή του συμβολαίου τον Μάιο του 2012 ή αλλιώς τον Σεπτέμβριο του 2016. Παρατηρείται δηλαδή στο πρόγραμμα μια καθυστέρηση τριών ετών…

 

Τα πέντε ΜΕΑ αποκτούνται στο πλαίσιο του νατοϊκού προγράμματος επιτήρησης AGS, στο οποίο συμμετέχουν 15 κράτη-μέλη (Βουλγαρία, Τσεχία, Δανία, Εσθονία, Γερμανία, Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Νορβηγία, Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία και ΗΠΑ), που πληρώνουν για το πρόγραμμα, αλλά όλα τα κράτη-μέλη μπορούν να ενταχθούν στο AGS μελλοντικά. Το κόστος του προγράμματος εκτιμάται σε €1,3 δις, με τη Γερμανία να χρηματοδοτεί το 1/3 αυτού.

 

Το ΝΑΤΟ σχεδιάζει να χρησιμοποιεί τα Global Hawk για τη συλλογή πληροφοριών, ενώ τα ΜΕΑ είναι ικανά να πραγματοποιούν αποστολές πολύ μεγάλης χρονικής διάρκειας. Τα υπόλοιπα τέσσερα Global Hawk θα παραδοθούν αργότερα μέσα στο έτος.

 

Το ΝΑΤΟ αποκτά το πρώτο RQ-4 Global Hawk στο τέλος του έτους


Μοιραστείτε το άρθρο
  • 32
  •  
  •  

1
Leave a Reply

avatar
  
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
george.ge Recent comment authors

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
george.ge
Guest
george.ge

Εμείς γιατί δεν συμμετέχουμε στο πρόγραμμα;