Το NATO θα μπορούσε να στρατιωτικοποιήσει το Διάστημα

3
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Στη Σύνοδο του NATO στις 3-4 Δεκεμβρίου θα μπορούσε να ανακοινωθεί ότι η Συμμαχία θεωρεί ως «στρατιωτικό τομέα» το Διάστημα.

Όπως μεταδίδει το «Popular Mechanics», θα είναι ένα σημαντικό πλήγμα για όσους υποστηρίζουν ότι το Διάστημα πρέπει να χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ειρηνικούς σκοπούς και η απόφαση θα έρθει μετά από αντίστοιχες κινήσεις των ΗΠΑ και της Γαλλίας. Ιδιαίτερα η δεύτερη έχει κατηγορήσει ανοικτά τη Ρωσία για κατασκοπία εις βάρος δορυφόρων της και τον Ιούλιο αποφάσισε να αναπτύξει αντιδορυφορικά συστήματα λέιζερ για την προστασία των δορυφόρων της. Σύμφωνα με το «Reuters», η ανακοίνωση του NATO θα υπογραμμίζει ότι οι μάχες μπορούν να διεξαχθούν στη ξηρά, τη θάλασσα, τον αέρα, τα δίκτυα υπολογιστών, αλλά και το Διάστημα.

Για την ώρα δεν είναι γνωστό τι θα ακολουθήσει. Ίσως να εκτοξευτούν δορυφόροι με παρεμβολείς ή όπλα μικροκυμάτων ή με μηχανισμούς σύγκρουσης σε εχθρικούς δορυφόρους, με συνέπεια την αχρήστευσή ή την καταστροφή τους. Μια άλλη λύση θα μπορούσε να είναι τα συστήματα λέιζερ, τα οποία θα παρέλυαν τη λειτουργία των δορυφόρων-στόχων. Τουλάχιστον είναι ακόμη ενεργή η «Outer Space Treaty», με την οποία απαγορεύεται η ανάπτυξη πυρηνικών όπλων στο Διάστημα. Εκτός και αν κάποια χώρα αποφασίσει να την εγκαταλείψει, οδηγώντας και άλλες να πράξουν το ίδιο…

Η συμφωνία του NATO θα είναι ατυχής, αλλά όχι εντελώς μη αναμενόμενη. Κατά τη διάρκεια της ανθρώπινης ιστορίας, ο πόλεμος διαδόθηκε από τη ξηρά στη θάλασσα και στον 20ο αιώνα διαδόθηκε στον αέρα. Είναι αναπόφευκτο ότι θα διαδοθεί σε τομείς που τα κράτη έχουν συμφέροντα ασφαλείας. Ήδη πολλές χώρες είναι στρατιωτικά και οικονομικά εξαρτημένες από το Διάστημα και οι ανταγωνιστές τους μπορούν να το χρησιμοποιήσουν σαν έναν μοχλό εναντίον τους.

Η νέα «ΠΤΗΣΗ & Διάστημα» ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2019


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Thomas
Member
Noble Member
Thomas

Δεν μας φτάνει που σκοτωνόμαστε στην γη και την θάλασσα θα αρχίσουμε να σκοτωνόμαστε και στο διάστημα τώρα……

epampapas
Member
epampapas

Αυτό με την στρατικοποίηση του διαστήματος είναι μια απίστευτη φαιδρότητα. Μπορείς να κατασκοπεύεις ελεύθερα τον αντιπαλο, να στοχοποιείς, να κάνεις αποτίμηση επιδρομών κτλ μπορείς να έχεις GPS και να καθοδηγείς όπλα μέσα από το παράθυρο του, να καθοδηγείς drones οπλισμένα και μη μέσω δορυφορικών επικοινωνίων από χιλιάδες χιλιόμετρα μακρια, να βασίζονται οι επικοινωνίες σου γενικότερα σε μεγάλο βαθμό σε δορυφόρους, ακομα και η διαταγή εκτόξευσης πυραύλων από τα πυρηνικά υποβρύχια, αλλά αν ο αντίπαλος θέλει να βάλει κάποια όπλα να αναιρέσουν τις δυνατότητες σου αυτό δεν επιτρέπεται…

Lysander
Member
Active Member
Lysander

Το ΝΑΤΟ σε συνεργασία με το πνεύμα του Ronald Reagan ανακοινώνει:
“SDI version 2: Electric Boogaloo”