Η συνεργασία Naval Group & Fincantieri θα ξεκινήσει από τον ΕΜΖ των Horizon

3
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Παρά τις πολιτικές εντάσεις μεταξύ των κυβερνήσεων της Γαλλίας και της Ιταλίας, η συμμαχία Naval Group – Fincantieri προχωρά και πρώτος της καρπός θα είναι ο εκσυγχρονισμός των φρεγατών Α/Α Περιοχής Horizon.

 

Το Γαλλικό και Ιταλικό Ναυτικό διαθέτουν δύο φρεγάτες του τύπου το καθένα, και σκοπεύουν να υλοποιήσουν πρόγραμμα εκσυγχρονισμού τους το επόμενο χρονικό διάστημα. Όπως είχαμε γράψει στις 16 Ιανουαρίου 2019, το πρόγραμμα θα επικεντρωθεί στη βελτίωση των αντιβαλλιστικών / αντιπυραυλικών ικανοτήτων των πλοίων.

 

Με βάση το «Mer et Marine», οι δύο εταιρείες κτίζουν τη συνεργασία τους με μικρά βήματα, αφού η άμεση ανάπτυξη κοινών σχεδίων μπορεί να πλήξει την εξαγωγική επιτυχία διαθέσιμων σχεδιάσεων, σαν την οικογένεια κορβετών Gowind και φρεγατών FDI (πρώην FTI). Μελλοντικά, ωστόσο, προγραμματίζουν την κοινή ανάπτυξη και προώθηση νέας κορβέτας / φρεγάτας με εκτόπισμα 3.000t.

 

Τί θα μπορούσε να περιλαμβάνει ο ΕΜΖ των ιταλικών Horizon;


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Nestoras
Member
Noble Member
Nestoras

Διάβασα πως συζητούσαν μέχρι και συγχώνευση τον Οκτώβρη, αλλά από τότε τα πράγματα πήγαν πολλά βήματα πίσω στο πεδίο αυτό. Καθώς όμως τα πλοία έχουν κοινό σκαρί και μεγάλο μέρος υποσυστημάτων, δεδομένου και ότι είναι μόνο 4 συνολικά και για τις 2 χώρες, θα ήταν κουτό κάθε εταιρεία να αναβάθμιζε ανεξάρτητα τα πλοία της.
Είμαι πολύ περίεργος να μάθω για αυτή τη νέα φρεγατοκορβέτα, ειδικά καθότι τόσο οι Gowind όσο και οι Abu Dhabi είναι μοντέρνες σχεδιάσεις με πολλά χρόνια εμπορικής ζωής μπροστά τους!

Poseidon
Member
Active Member
Poseidon

Εμείς δεν μπορούμε να τσιμπήσουμε καμμία τέτοια ;

Flight and Space
Admin
Famed Member

Αν πληρώσουμε, φυσικά!