Συνοπτικός διαγωνισμός προμήθειας νέων ναυτιλιακών ραντάρ για το Πολεμικό Ναυτικό

1
2679
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της «Διαύγεια» την προκήρυξη συνοπτικού διαγωνισμού απόκτησης δύο ναυτιλιακών ραντάρ για λογαριασμό του Πολεμικού Ναυτικού.

Τα δύο ραντάρ, που θα εκπέμπουν στην X-BAND, προορίζονται για νήσο του Αιγαίου Πελάγους και θα έχουν κύριο ρόλο τον εντοπισμό και την αυτόματη παρακολούθηση παρακολούθηση στόχων επιφανείας διαφορετικών μεγεθών (RCS), με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών ασφαλείας, επιτήρησης και έρευνας / διάσωσης.

Το σύστημα που θα επιλεγεί, οφείλει να έχει πωληθεί παγκοσμίως σε τουλάχιστον 60 μονάδες και να έχει διαθεσιμότητα ανταλλακτικών για περισσότερα από 10 έτη. Ο προϋπολογισμός του έργου υπολογίζεται σε €60.000 άνευ ΦΠΑ.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην προκήρυξη, «Αντικείμενο της παρούσας τεχνικής Προδιαγραφής Ενόπλων Δυνάμεων (ΠΕΔ), είναι ο καθορισμός απαιτήσεων της Υπηρεσίας για την προμήθεια Συστημάτων RADAR Ναυτιλίας – Επιτήρησης Χ ΒΑΝD τα οποία προορίζονται να εγκατασταθούν σε κατάλληλα διαμορφωμένο από το ΠΝ χώρο σε νήσο του Αιγαίου.»

Επιπλέον, «Η κύρια Επιχειρησιακή Λειτουργία του συστήματος είναι ο Εντοπισμός και η Αυτόματη παρακολούθηση (κατόπιν υπόδειξης) στόχων επιφανείας διαφορετικών μεγεθών (RCS) με σκοπό την βελτίωση των υπηρεσιών ασφαλείας, επιτήρησης και έρευνας / διάσωσης.»

Και τέλος, «Η συμμόρφωση προς την παρούσα προδιαγραφή θα επιβεβαιώνεται από τον προμηθευτή με την υποβολή «Δηλώσεως Συμμορφώσεως», κατά ISO / IEC 17050-1.Οι ενδιαφερόμενοι προμηθευτές θα δηλώσουν την επωνυμία και την διεύθυνση του κατασκευαστή, καθώς και τα στοιχεία του υπογράφοντος εκπροσώπου του κατασκευαστή.»


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
NikolakiEfentis
Guest
Νικολάκη Εφέντης

Να υποθέσουμε μιλάμε για το Scout;