33.2 C
Athens
Τετάρτη, 4 Αυγούστου, 2021
- Advertisement -

“Απαίτηση για κατ’ ελάχιστο 30% εγχώριας βιομηχανικής συμμετοχής επί της αξίας του προγράμματος των φρεγατών” (Εισηγήσεις NavalDefence Forum, Τρουλινός, CEO Intracom DefenceSA)

- Advertisement -

Ακολουθεί η τοποθέτηση του κ. Τρουλινού, στο Naval Defence Forum, στο session της Εγχώριας Αμυντικής Βιομηχανίας

Αξιότιμοι Κυρίες και Κύριοι,

Κατ’ αρχάς, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους διοργανωτές του συνεδρίου για την τιμητική πρόσκληση που μου έκαναν να μιλήσω στην σημερινή εκδήλωση.

Η δεκαετία 2009-2019 καταγράφεται ως μία από τις χειρότερες στην οικονομική ιστορία του τόπου. Η Ελλάδα αναγκάστηκε να λάβει μέτρα αναγκαία για την αντιμετώπιση της κατάστασης υπερβολικού ελλείμματος που είχε δημιουργηθεί τα προηγούμενα χρόνια. Τα μέτρα στον τομέα των δαπανών περιελάμβαναν μεταξύ άλλων, σημαντικές περικοπές στις αμυντικές δαπάνες και στις επενδύσεις.

Όπως «κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις», έτσι και τα Μεσοπρόθεσμα Πλαίσια Δημοσιονομικής Στρατηγικής που εφαρμόστηκαν για την βελτίωση των δεικτών της οικονομίας, είχαν και τις «παρενέργειές» τους. Η σημαντικότερη αφορά στην Ασφάλεια της χώρας και εντοπίζεται στην μερική απαξίωση κρίσιμων για την Άμυνα οπλικών συστημάτων και στην μείωση των αμυντικών επενδύσεων κατά 75% στο διάστημα 2010-2019.

ΑΙΡΕΤΙΚΟ: Οι ελληνικές [email protected] πρέπει να αγοραστούν με ESSM Block2, προμήθεια των ASTER 15/30, CAMM-ER ίσως φέρει περισσότερα προβλήματα από όσα θα λύσει

Είναι γεγονός ότι μέχρι το 2019, ελάχιστες προσπάθειες αναλήφθηκαν με στόχο την αποκατάσταση στοιχειώδους ισορροπίας στο ισοζύγιο δυνάμεων στο ΑΙΓΑΙΟ. Από τον Σεπτέμβριο του 2020 ξεκίνησε μία εργώδης προσπάθεια να καλυφθούν τα κενά, με αύξηση του συνολικού προϋπολογισμού του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας το 2021 κατά 63% σε σχέση με το 2020, στα 5,44 δις ευρώ. Στο πλαίσιο αυτό έγινε η άμεση προμήθεια των αεροσκαφών RAFALE από την Γαλλία και εντατικοποιήθηκε η αναζήτηση λύσης στον Εκσυγχρονισμό Μέσης Ζωής των φρεγατών ΜΕΚΟ200, ο οποίος συνδέθηκε με την προμήθεια των Νέων Φρεγατών και των πλοίων της λεγόμενης Ενδιάμεσης Λύσης, αλλά και με την ιδιωτικοποίηση των Ναυπηγείων Ελευσίνας και Σκαραμαγκά.

Σημαντικός δείκτης επιτυχίας του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής αποτελεί αυτός των Άμεσων Ξένων Επενδύσεων καθώς έτσι προωθείται η υγιής οικονομική δραστηριότητα. Έχει μετρηθεί ότι οι καθαρές εισροές οικονομικής δραστηριότητας στην Ελλάδα στα έτη 2016-2019 επικεντρώνονται κατά κύριο λόγο στον τριτογενή τομέα, δηλαδή κυρίως στις υπηρεσίες. Μελέτη του Ιδρύματος Οικονομικών & Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) του 2017, με τίτλο «Ο τομέας μεταποίησης στην Ελλάδα, Τάσεις και προοπτικές», καταγράφει μικρό ποσοστό καθαρών εισροών στον δευτερογενή τομέα, δηλαδή στον τομέα της μεταποίησης, χαμηλό σε σύγκριση με τις δυνατότητες της χώρας. Τα επιπρόσθετα οφέλη για την ελληνική οικονομία που θα πρόεκυπταν κυρίως από την ενίσχυση της εγχώριας μεταποίησης, στην οποία κατατάσσονται και οι αμυντικές βιομηχανίες, είναι εξαιρετικά σημαντικά.

H παραγωγή απαρτίων του ESSM Block 2 έχει ήδη ξεκινήσει στην Ελλάδα από την ΕΑΒ και την Intracom Defence!

Συγκεκριμένα:

  • Για κάθε 1 Ευρώ προστιθέμενης αξίας της εγχώριας βιομηχανίας, προστίθενται συνολικά 3,1 Ευρώ στο ΑΕΠ της ελληνικής οικονομίας.
  • Για κάθε 1 εκ. Ευρώ κύκλου εργασιών της βιομηχανίας προστίθενται 22 νέες θέσεις εργασίας στη χώρα.
  • Για κάθε 1 Ευρώ κύκλου εργασιών της βιομηχανίας προστίθενται συνολικά 0,6 Ευρώ στο κοινωνικό προϊόν της ελληνικής οικονομίας (φόροι, εισφορές, μισθοί, σχηματισμός παγίου κεφαλαίου, κλπ).

Είναι γνωστές σε όλους οι δηλώσεις του κυρίου Πρωθυπουργού στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης τον Σεπτέμβριο του 2020, στις οποίες αναφέρει ότι, «ήρθε η ώρα να ενισχύσουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις ως παρακαταθήκη για την ασφάλεια της Χώρας», επειδή «η Άγκυρα προσθέτει πλέον στις προκλήσεις του Αιγαίου και τη ναρκοθέτηση της ειρήνης σε όλη τη Μεσόγειο». Προσθέτει επίσης ότι οι δράσεις για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων «θα συναποτελέσουν κινήσεις με αναπτυξιακό πρόσημο καθώς κινητοποιούν την εθνική μας βιομηχανία», αφήνοντας παράλληλα «την κοινωνική τους σφραγίδα, αφού εξασφαλίζουν χιλιάδες θέσεις εργασίας».

LOTUS: Το πρώτο Ευρωπαϊκό drone επόμενης γενιάς από την INTRACOM DEFENSE (ναι, είναι Made in Greece!)

Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα προμήθειας νέων Φρεγατών και εκσυγχρονισμού των MEKO του Πολεμικού Ναυτικού με 8-ετή ορίζοντα υλοποίησης, αποτελεί ζωτικής σημασίας μέσο για τη εξυγίανση αλλά και επανεκκίνηση όχι μόνο των ναυπηγείων, αλλά συνολικά…

H συνέχεια στο navaldefence.gr, εδώ

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν τους συντάκτες τους
κι όχι απαραίτητα τον ιστότοπο. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς γραπτή
έγκριση. Σε αντίθετη περίπτωση θα λαμβάνονται νομικά μέτρα. Ο ιστότοπος
διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων, τα οποία εκφράζουν μόνο το συγγραφέα
τους.

- Advertisement -
- Advertisement -

39 ΣΧΟΛΙΑ

Subscribe
Notify of
39 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
NKDD

Ας καταλήξουμε πρώτα στο καλύτερο πλοίο που ειναι και το ζητούμενο και να μην αποπροσανατολιζόμαστε με τα παρελκόμενα ζητηματα.

Η εγχώρια συμμετοχή,τα Ναυπηγεία, ο τροπος αποπληρωμής ειναι τριτοτέταρτης σημασιας.

Αυτή η συζήτηση εξυπηρετεί πρωτίστως αυτους με το υποδεέστερο Πλοιο.

random_online

αυτό θα πρέπει να γίνει μια από τις απαιτήσεις μας στο πρόγραμμα φρεγατών. η intracom έχει αποδείξει ότι δεν είναι ότι και ότι, επιβάλλεται να ενισχυθεί σημαντικά.

poupol

ΤΟ ΠΝ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ. ΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΗΠΑ ΓΙΑ ΦΡΕΓΑΤΕΣ.

Οι Αμερικάνοι στον πιο μεγάλο εξοπλιστικό πρόγραμμα από ιστορίας της Ελλάδας βρίσκονται στην ομάδα των προτάσεων “χαμηλού κόστους” με την MMSC……….!!! Ή μήπως τελικά όχι ?

ΜΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ: Μήπως στην τελική ευθεία του διαγωνισμού στο ΠΝ επιθυμούν να αξιολογήσουν στην λεπτομέρεια μια ολοκληρωμένη οικονομοτεχνική πρόταση για 4 FFG 62 περιμένοντας και την οριστικοποίηση του σχεδιασμού των από την Ficantieri? Άλλωστε και το USN θα βγει ωφελημένο από μια παραγγελία του ΠΝ αφού θα μειωθεί το συνολικό κόστος των 10+4=14 πλοίων.

Προϋπόθεση η έναρξη λειτουργίας, επάνδρωσης με εξειδικευμένο-έμπειρο προσωπικό και ο εξοπλισμός των ναυπηγείων…..Just wishes…. or not??

Μια …«αξεπέραστη πρόταση» και με γεωπολιτική βαρύτητα ίσως θα περιλάμβανε:

– 3 πλοία ναυπηγημένα στην Ελλάδα και 1 στην Αμερική

– G – G συμφωνία

– FMF όπως Αίγυπτο, Ισραήλ, Ιορδανία….

– αποδέσμευση νέων όπλων SM2-IIIC (2022), LRASM (2024), Laser 150 Watt …

– αποδεκτή ενδιάμεση λύση σε πλοία αλλά και σε φόρτο (SM-2 IIIB, ESSM…)

– συμμετοχή με >2% στο συνολικό πρόγραμμα FFG 62  

– συμμετοχή > 30% της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας, μελλοντικές συμπράξεις με       

 Αμερικάνικες εταιρείες και αποδέσμευση κρίσιμης τεχνολογίας

– επισκευή πλοίων του 6ου στόλου στα εγχώρια ναυπηγεία

Στόλος ΠΝ (≈2040):

4 FFG 62 (32 κελιά) + 6 EPC (16 κελιά) + 4 FFG 62 AWW (48 κελιά)

 δηλ. συνολικά 8 ραντάρ AN/SPY-6(V) EASR, με ικανότητα συνεργατικής εμπλοκής και όπλα όπως SM2-IIIC, LRASM, Laser 150 Watt……….. που θα βρεθούν απέναντι σε στόλο με 7 αντιτορπιλικά TF-2000–AWW (64 κελιά)………

cep0

δεν έχει άδικο και υπάρχουν όντως εταιρείες, ικανές να ανταποκριθούν στην πρόκληση…για τα ναυπηγεία έχω βάσιμες αμφιβολίες

CKfurious

Γιατί μου έχει καρφωθεί η πεποίθηση πως θα πάρουμε ότι έργο πήραμε από τα rafale???

Stealth

Aπολυτως λογικη απαιτηση, κανονικα η απαιτηση για βιομηχανικη συμμετοχη θα επρεπε να ειναι ακομη μεγαλυτερη.

Αυτα ειναι τα γνωστα Offsets (αντισταθμιστικα) που ισχυουν σε ολο τον πλανητη.

https://en.wikipedia.org/wiki/Offset_agreement

Το γεγονος οτι καποιοι πολιτικοι ειχαν βαφτισει τις αγορες πορτοκαλιων και ραδακινων απο αλλες χωρες ως offsets ειναι ενδεικτικο των πολιτικων που τοποθετουσε σε θεσεις ευθυνης ο Ελληνικος λαος κατα το παρελθον.

Aς παρουμε για παραδειγμα τη Βρετανια που αγορασε 500 οχηματα Boxer το 2019 και το 90% της παραγγελιας θα κατασκευαστει εκει απο τις Γερμανικες Rheinmetal και KMW.

“Most of the production will take place in the UK, safeguarding and creating a substantial number of British jobs. Full-scale production will begin in Germany, but 90% of the Boxer vehicles destined for the British Army will be produced in the UK, principally at plants operated by Rheinmetall BAE Systems Land (RBSL) and KMW’s subsidiary WFEL.”

https://www.edrmagazine.eu/uk-ministry-of-defence-orders-more-than-500-boxers-in-e2-6-billion-contract

Lefteris

Απαίτηση για συμπαραγωγή 30%, δηλαδή αν κολλάμε λαμαρίνες, αυτό λέγεται συμπαραγωγή.
Την συμπαραγωγή στο IRIS -T η ΠΥΡΚΑΛ που θα την κάνει πλέον;

Stelios

Αρχίσαμε ;
Το έργο στις εταιρείες είναι δευτερεύον “το πόσο και το ποιός”…
Το πολεμικό ναυτικό να πιέσει να πάρει αυτό που πραγμτικά χρειάζετε !
Το Πολεμικό ναυτικό έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο και όχι οι κομπανίες που μπουκάραν απ το παράθυρο….
Θα φάνε και οι κλακαδόροι …έχει φαι για όλους αλλά στην ουρά και μην ενοχλείτε !!!
Αφήστε το ναυτικο και τα σύνορα να υφίσταντε ως εχουν και μετά κάνετε την μοιρασιά!
Το λέω γιά να προλάβουμε καταστάσεις και κρυφές υποσχέσεις ……

dk137

Τι μας λέτε… Βρέθηκε τσούρμο αρπακτικών που εποφθαλμιούν τα 5δις του προγράμματος των φρεγατών και πρέπει να αναχθεί σε μέγιστο κριτήριο το ποσοστό που θα πάρουν? Πρώτα παίρνεις αυτό που θες και μετά κοιτάς τα δευτερεύοντα.

Genesis

Δεν μπορούμε να μιλάμε για σταθερά ισχυρές ΕΔ σε ένα κράτος που δεν έχει υγιή και εύρωστη οικονομία. Είναι απολύτως απαραίτητο να επωφεληθεί η οικονομία μας από κάθε πρόγραμμα προμήθειας αμυντικού εξοπλισμού, όσο γίνεται περισσότερο.
Χρειάζεται όμως θάρρος στην αυτοκριτική ώστε να διορθωθούν λάθη και παραλείψεις πολλών δεκαετιών. Χρειάζονται πολλές και επίπονες θυσίες και υπερβάσεις. Τίποτα δεν θα γίνει από μόνο του ή θα το κάνουν οι “ξένοι” για εμάς.

Arionas

Σωστός 100%.. Θα έπρεπε να είναι νόμος του κράτους η συμπαραγωγή – συμμετοχή σε όλα τα εξοπλιστικά πρόγραμμα… Μπράβο στον κύριο Τρουλινό και τον ευχαριστούμε για την συμμετοχή του στο φόρουμ….

Stratilatis

Αυτό το 30% θα είχε νόημα μόνο και εφόσον:
α) εξασφάλιζε την συντήρηση και πλήρη αντικατάσταση όλων των ανταλακτικών αυτού του 30% των υποσυστημάτων γινόταν από τις ελληνικές εταιρίες όποτε χρειαζόταν στην διάρκεια ζωής του πλοίου χωρίς να εμπλακεί η κατασκευάστρια του εξωτερικού
β) Αν οι εταιρίες μπορούσαν στην MLU να αναβαθμίσουν αυτό το 30% των υποσυστημάτων σε up to date status ίσως και ανώτερο επίπεδο χωρίς την εμπλοκη της εταιρίας του εξωτερικού.

Αυτές τις δύο προϋποθέσεις, ενώ τις βλέπουμε κατά κόρο να γίνονται από Τουρκικές (και Ισραηλινές πχ το Ισραηλινό F35 δεν έχει καμία σχέση με το αμερικάνικο) βιομηχανίες/βιοτεχνίες όπου αποτελεί το κανόνα , δεν το έχουμε δει ποτέ να γίνεται από τις Ελληνικές βιομηχανίες αμυντικού υλικού.
Δεν είδαμε τα τόσα λεφτά που επενδύσαμε στην Ελληνική αναβάθμιση με των πλοίων μας με ηλεκτροοπτικα να οδήγήσει σε νέα προϊόντα όπως το αντίστοιχο Simone της DEHL ( Reconnaissance and Protection | Diehl Defence ). αντίθετα γίναν λεφτά στις τσέπες κάποιων. Μπορώ να παραθέσω εκατοντάδες παραδειγματα όπου η Ελληνική Βιομηχανία απλά πήρε λεφτά και δεν είδαμε τα επόμενα βήματα που θα έπρεπε να γίνουν ώστε αυτά τα χρήματα να θεωρηθούν επένδυση και όχι απλή σπατάλη.
Αν η Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία δεν αποδείξει έμπρακτα με ρήτρες ότι μπορεί να επιτύχει τους παραπάνω όρους μάλλον ο τίτλος θα έπρεπε να είναι “απαιτούμε πλιάτσικο 30% των 5 δις”

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

ThinkOutOfTheBox: Ενδιάμεση Λύση, ας “ξεχάσουμε” τις Karel Doorman, ας ζητήσουμε 2 Holland Class OPV

Πριν λίγες μέρες, είχαμε εξηγήσει γιατί η ολλανδική πρόταση SIGMA 11515HN είναι μια σχετικά ώριμη λύση, με συστήματα που υπάρχουν σε λειτουργία ή πρόκειται...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

Προχωρά η αγορά των Rampage και των SPICE για τα ελληνικά...

100
Μετά το καλοκαίρι, ο ΥΕΘΑ θα πάει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής τους φακέλους κρίσιμων προμηθειών για την Πολεμική Αεροπορία, και για τα F-16...
- Advertisement -
Card image

August #15 ΠΤΗΣΗ 2021

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2014 January 2014 #332

Αγορά
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2015 September 2015 #352

Αγορά

Related News

ThinkOutOfTheBox: Ενδιάμεση Λύση, ας “ξεχάσουμε” τις Karel Doorman, ας ζητήσουμε 2 Holland Class OPV

Πριν λίγες μέρες, είχαμε εξηγήσει γιατί η ολλανδική πρόταση SIGMA 11515HN είναι μια σχετικά ώριμη λύση, με συστήματα που υπάρχουν σε λειτουργία ή πρόκειται...

EKTAKTO: Με δομική αναβάθμιση τα ελληνικά F-16C/D Block 50 σε 50+Adv, υποστήριξη (και εκσυγχρονισμός;) των LANTIRN και των DB-110

Τα νέα είναι γενικότερα καλά για τα ελληνικά F-16C/D Block 50+Adv, καθώς σε χτεσινή της ανακοίνωση η DSCA αποκαλύπτει πώληση ύψους 270 εκ. δολαρίων...

ΕΚΤΑΚΤΟ: Το Πολεμικό Ναυτικό δοκίμασε “επιτυχώς” το Camcopter S-100

Σύμφωνα με δελτίο τύπου της εταιρίας Schiebel που δόθηκε στη δημοσιότητα πριν λίγο, το Πολεμικό Ναυτικό δοκίμασε με επιτυχία το UAS Camcopter S-100, το...