Η Ολλανδία παραλαμβάνει τα πρώτα από τα 14 νεοκατασκευασμένα CH-47F Chinook-Τί θα γίνουν τα παλιότερα CH-47D;

5
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Τα πρώτα ελικόπτερα CH-47F νέας κατασκευής παραδόθηκαν στην Βασιλική Πολεμική Αεροπορία της Ολλανδίας (RNLAF) από την κατασκευάστρια Boeing, όπως ανακοινώθηκε στις 3 Απριλίου.

15 CH-47F για την Ολλανδία με κόστος 541 εκ. δολάρια

Τα ελικόπτερα ανήκουν στην τελευταία έκδοση του τύπου και είναι όμοια με την διαμόρφωση που έχει επιλεγεί για τον στρατό των ΗΠΑ. Η Ολλανδία αποφάσισε να παραγγείλει νέα ελικόπτερα αντί να εκσυγχρονίσει τα παλιότερα που διαθέτει κρίνοντας αποδοτικότερη την επένδυση σε νέες ατράκτους.

Η Ολλανδία διαθέτει αυτή τη στιγμή 17 ελικόπτερα Chinook. Από αυτά τα 11 ανήκουν στην έκδοση -D και αποκτήθηκαν στα μέσα της δεκαετίας του 1990 ενώ τα 6 είναι της έκδοσης -F προηγούμενης διαμόρφωσης που άρχισαν να παραλαμβάνονται το 2012. Το 2016, ενώπιον του διλήμματος να αναβαθμίσει τα ελικόπτερα στο επίπεδο -F, η Ολλανδία αποφάσισε να προβεί στην παραγγελία 12 νέων ελικοπτέρων από την Boeing μέσω FMS αναβαθμίζοντας τα 6 νεώτερα με το ίδιο σύνολο ηλεκτρονικών και αποσύροντας τα παλιότερα -D από την υπηρεσία. Στην πορεία αποφασίστηκε η αύξηση της παραγγελίας από 12 σε 14.

Η Ολλανδία εκσυγχρονίζει τα CH-47F

Έτσι, μέχρι το 2021 που θα ολοκληρωθεί η παράδοση των ελικοπτέρων, η Ολλανδική Αεροπορία θα παρατάσσει 20 ελικόπτερα τελευταίου τύπου (14 νέας κατασκευής και 6 αναβαθμσμένα που θα είναι 9 ετών) με “γυάλινο κόκπιτ” Σύστημα Ηλεκτρονικών Κοινής Αρχιτεκτονικής (Common Avionics Architecture System – CAAS), ψηφιακά αυτόματα χειριστήρια πτήσης και ενισχυμένες ικανότητες διαχείρισης φορτίου.

Δεν έχει γίνει γνωστό τί σκοπεύει να κάνει η Ολλανδία με τα 11 CH-47D που θα αποσύρει και θα είναι 25-26 ετών εκείνη τη στιγμή. Μια παλιότερη πρόθεσή της να αποσύρει τα 17 τότε ελικόπτερα μέσης μεταφορικής ικανότητας AS-532 Cougar “σκόνταψε” στα προβλήματα ένταξης των νέων ΝΗ-90 σε υπηρεσία.

Πηγή


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

5
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
sebSTRATOSAlexandrosExogiinosjimd.b Recent comment authors

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
d.b
Member
Noble Member
d.b

Μπορούν να αποτελούν καλή πηγή ανταλλακτικων

Exogiinosjim
Member
Member
Exogiinosjim

Αν είναι σε καλύτερη κατάσταση από τα δικά μας, θα μπορουσαμε να τα χρησιμοποιήσουμε.
Επίσης, το ίδιο θα μπορούσε να γίνει για τα cougar. Να προτείνω και κάτι πιο τολμηρό, μήπως να ανταλλασαμε τα ΝΗ90 με cougar (είτε Ολλανδικά είτε Γαλλικα), ώστε να μειώσουμε κατά ένα τύπο τα ελικόπτερα που έχουμε και μηπως ζητήσουμε να μας παραχωρηθούν επιπλέον cougar από την Γαλλία όταν γίνει η αγορά των FTI? Μήπως τελικά αποσύρουμε οριστικά τα μουσεία UH-1?

Alexandros
Member
Noble Member
Alexandros

Αν δεν τα πάρουν οι Γάλλοι τα cougar, γιατι τα χρειάζονται και μάλιστα ψάχνουν και μεταχειρισμένα super puma

STRATOS
Member
Noble Member
STRATOS

Πολύ καλή ευκαιρία για την Αεροπορία του Μπαγκλαντές!..

seb
Member
Noble Member
seb

smile