23.3 C
Athens
Παρασκευή, 10 Ιουλίου, 2020
Αρχική ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΑΠΟΨΕΙΣ Έκτακτο Επίδομα από το Πλεόνασμα για την Άμυνα δεν έχει;

Έκτακτο Επίδομα από το Πλεόνασμα για την Άμυνα δεν έχει;

Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Το άρθρο αυτό έχει δημοσιευτεί για πρώτη φορά στις 14 Νοεμβρίου 2017. Το αναδημοσιεύουμε γιατί βρέθηκαν κάποιοι να μας κατηγορήσουν πως κάνουμε φιλοκυβερνητική πολιτική, και κάποιοι άλλοι πως είμαστε ενάντια στην κυβέρνηση. Δεν είμαστε ή δεν κάνουμε τίποτε από τα δυο. Είμαστε υπέρ της διατήρησης υπέρ ισχυρών Ένοπλων Δυνάμεων, που θα δρουν αποτρεπτικά, και θα επιτρέπουν την ειρηνική πορεία του λαού μας στο μέλλον. Όσοι θέλουν τους σωστούς εξοπλισμούς, δεν είναι “μιλιταριστές”, είναι αυτοί που ενδιαφέρονται να έχουμε ειρήνη. Όσοι επιθυμούν μέσω του αφοπλισμού το “ξεβράκωμα” των ΕΔ, τότε είναι αυτοί που επιθυμούν να μας εμπλέξουν σε περιπέτειες. Έχουμε κατηγορηθεί από τρολάκια των 0,60 πως θέλουμε να κλείσουμε σχολεία και να απολύσουμε καθηγητές για να πάρουμε όπλα. Θέλουμε απλά η Ελλάδα να μπορεί να σταθεί χωρίς να χρειαστεί εξωτερική βοήθεια, μόλις ο “φίλος και γείτονας” αποφασίσει ότι το Αιγαίο και η Θράκη είναι τα Σύνορα της Καρδιάς του. 

Σε ότι αφορά τα περί φιλό ή αντί-κυβερνητικών επιλογών τα αφήνουμε πίσω, και χωρίς να κοιτάμε καν για sites που “σφουγγαρίζουν” το Πεντάγωνο, ούτε για άλλα που το κατηγορούν γιατί πλέον δεν συμπλέει με το Ξανθό Γένος. Εμείς κάνουμε την δουλειά μας, και μάλλον κάτι κάνουμε σωστά, όταν με αμιγώς στρατιωτικό, αεροπορικό, τεχνολογικό περιεχόμενο είμαστε εκεί που είμαστε, χωρίς fake news, ημίγυμνες καλλονές, αποκάλυψη κρίσιμων στοιχείων στους απέναντι και διασυρμό ενστόλων, για λίγα κλικς. Η Κυβέρνηση έχει κάνει αρκετά (εκσυγχρονισμός F-16, P-3, Kiowa Warrior, FOS για αρκετά συστήματα κλπ), πρέπει να κάνει περισσότερα (φρεγάτες, τορπίλες, υποβρύχια, εκσυγχρονισμός Leo, Predator κλπ). Δεν είμαστε υπέρ ή κατά κανενός, και νομίζουμε ότι αυτή είναι η αξία μας. Δεν θέλουμε αναγνώστες από έναν πολιτικό χώρο, αλλά από όλους. Διαβάστε τι γράφαμε πέρσι πριν 13 μήνες. Δεν έχει αλλάξει τίποτα από όσα πιστεύαμε και τότε. 

Η ανακοίνωση χτες της χορήγησης έκτακτου επιδόματος βοήθειας σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες από τον Πρωθυπουργό προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις, θετικές από αυτούς που πρόκειται να το λάβουν, αρνητικές για αυτούς από τους οποίους αντλήθηκε το πλεόνασμα για να δωθεί.

Η δουλειά μας δεν είναι ο σχολιασμός της πολιτικής επικαιρότητας, κι αυτός είναι ο λόγος που δεν θα λάβουμε θέση σε μια διελκινστίδα απόψεων που λέει από την μια μεριά να δώσουμε έκτακρο επίδομα σε ευάλωτες ομάδες, προκειμένου να ανασάνουν οι τελευταίες, και στην άλλη που λέει να μειωθεί η φορολογία προκειμένου να ανασάνουν αυτοί από τους οποίους έχει προέλθει το πλεόνασμα. Αυτό ας το κρίνει ο κάθε αναγνώστης με βάση τις πολιτικές του πεποιθήσεις, και δεν μας αφορά, τουλάχιστον τόσο ώστε να αναφερθούμε στο περιοδικό μας.

Ο λόγος που έχουμε μείνει στις χτεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού είναι ο απλός ένας. Μήπως, για να το πούμε λαϊκά, να δώσουμε “κανά φράγκο” για τις Ένοπλες Δυνάμεις;

Όσοι μας παρακολουθούν εδώ ή στο περιοδικό τακτικά, και μοιράζονται μαζί μας τις ανησυχίες τους για το μέλλον της ελληνικής στρατιωτικής αποτρεπτικής ικανότητας, πιθανότατα να έχουν τις ίδιες απορίες… δεν υπάρχει δυνατότητα να δωθούν λίγα χρήματα για τον επανεξοπλισμό/εκσυγχρονισμό του υλικού των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων; Δεν υπάρχει δυνατότητα να αυξήσουμε τον αριθμό εισακτέων στις παραγωγικές σχολές; δεν μπορούμε να δώσουμε, έστω και εκτάκτως, ένα ποσό στους ανθρώπους που μοχθούν για την ασφάλειά μας, σε πλοία με 9 μποφόρ κάπου στα θαλάσσια σύνορά μας, σε προκεχωρημένα αεροδρόμια ή τραβώντας 9g, σε φυλάκια και στρατόπεδα του Στρατού Ξηράς και κρατούν ζωντανές μονάδες που απαιτούν 900 άτομα με 150; Είναι δύσκολο;

Για να εξηγούμαστε. Τα στελέχη των ΕΔ δίνουν τα τελευταία χρόνια ακόμη έναν ατελείωτο αγώνα, στερώντας από τις οικογένειές του για να κρατήσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις μάχιμες στο κομμάτι που τους αντιστοιχεί. Και πιστέψτε μας, ασχέτως του τι γράφουν τα fake news sites, το καταφέρνουν. Κανείς δεν νοιάστηκε για αυτούς, και το μόνο που έχουν πάρει είναι κοροϊδία. Θα ήταν τόσο απαγορευτικό ένα και μοναδικό έκτακτο επίδομα, που αν μη τι άλλο θα τους έδειχνε ότι η υπόλοιπη κοινωνία νοιάζεται;

Πάμε λίγο παρακάτω. Μαθαίνουμε πως η απόκτηση των OH-58D Kiowa κάνει 45 εκ. δολάρια και “ξύνουμε τον πάτο του βαρελιού” για να τα αποκτήσουμε. Η απόκτηση 5 επιπλέον CH-47D κάνει 80 εκ δολάρια. Πόσο θα κόστιζαν μερικά ΤΟΜΑ, είτε M2A2 Bradley, είτε Marder, πόσο ένας αριθμός 20-40 UH-60; Πόσο κοστίζει ο εκσυγχρονισμός των MLRS; Οι ΜΕΚΟ200ΗΝ χρειάζονται εκσυγχρονισμό χτες, με νέα όπλα και νέα ραντάρ. Πόσο κοστίζουν 4 SMART-L και η αγορά νέων ESSM Mod 2; Τα υποβρύχιά μας θα ρίξουν τορπίλες με ηλικία όση τα στελέχη που τα επανδρώνουν, ενώ με 40-80 εκ. θα μπορούσαμε να είχαμε νέες τορπίλες. Πόσο κοστίζουν ένας αριθμός JSOW C-1 και επιπλέον ΑΙΜ-120 και IRIS-T;

Προφανώς όχι τόσο πολύ όσο φαντάζεται κανείς. Θα μπορούσαν ΟΛΑ τα παραπάνω να είχαν γίνει με το περσινό και φετινό “κοινωνικό μέρισμα” και θα περίσσευαν αρκετά.

Φυσικά όλα τα παραπάνω έχουν την δυνατότητα να κάνουν πολλούς να μας χαρακτηρίσουν κοινωνικά “ανάλγητους”, “στυγνούς μιλιταριστές”, ακόμη και αντικυβερνητικούς (σε κάθε κυβέρνηση μας θεωρούν αντικυβερνητικούς, γιατί όχι και σε αυτή;). Επαίτες διαφημίσεων μας θεωρούν “υπαλλήλους”, και πάει λέγοντας. Το τι είμαστε το ξέρετε όλοι εσείς, που μας διαβάζετε και μας εμπιστεύεστε. Εμείς είμαστε απλά η ΠΤΗΣΗ. Και θα παραμείνουμε.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  
- Advertisement -

60 ΣΧΟΛΙΑ

60 Comments
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Kosyfi

Αγαπητή Πτήση,

όχι για την Αμυνα δεν έχει. Αν οι ανυσηχιες σας παραμένουν, δοκιμάστε καμια τριετια άνεργοι με τους λογαριασμους να τρέχουν ή πληρώστε με 500 ευρώ μισθό τον ΕΝΦΙΑ του σπιτιου σας…. η το ενοικιο. Οχι. Δεν λαικίζω. Αυτά ειναι πολυ πραγματικά και συμβαίνουν ανάμεσα μας. Η άμυνα θα πάρει οτι πρόβλεπεται να πάρει. Η χώρα δεν περιστρέφεται γύρω απο τα F16 της και τα Leo-2 της.

Ναι χρειαζόμαστε αξιομαχο στρατό, αλλα όχι εις βάρος της ζωής των ανθρώπων μας. Μην σκοτωσουμε κι αλλους εν καιρώ ειρήνης. Κριμα ειναι. Παν μετρον άριστον.

Stefanos.K

Δεν ήξερα ότι ο ένοχος για την ανεργία ήταν ο στρατός της ελλαδος.
Παντός για εμένα είναι αυτή που ψηφίζουν ανίκανους πολιτικούς και μετά δείχνουν αυτούς που δίνουν και τη ζωή τους για να έχει και χώρα για τους ανίκανους. Και βέβαια ο αστυνόμος πυροσβέστης και στρατιώτης πρέπει να είναι πάντα εκεί στα δύσκολα αλλά χωρίς τα κατάλληλα μέσα.
θέλει πολύ θαρος για να κάνει κάποιος αυτοκριτική !

Kanenas

Καλό θα ήταν να αναφέρεται και το όνομά σας , όπως κάνει κάθε σοβαρός σχολιαστής . Και ναι αγαπητέ κύριε λαϊκίζετε και εσείς και οι πολιτικοί μας που τόσα χρόνια συντηρούν με επιδόματα μία ολόκληρη χώρα . Γιατί ξεχνάτε κύριε , ότι τα ψίχουλα που σας και μας πετάνε είναι βγαλμένα από την υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης, όπως παραδέχτηκαν οι κύριοι Τσακαλώτος και Χουλιαράκης . Και για να σας προλάβω το ίδιο πρόβλημα θα είχα αν αυτά τα ψίχουλα τα χορηγούσε οποιαδήποτε κυβέρνηση . Δεν χρειαζόμαστε επιδόματα αλλά δουλειές και ανάπτυξη . Και στον φτωχό αντί για επιδόματα , ας… Read more »

observer

Φίλε Kosyfi, η αλήθεια είναι ότι το κοινωνικό μέρισμα θα σκοτώσει ανθρώπους!!!!Δυστυχώς η οικονομία δε λειτουργεί με τον τρόπο που αντιλαμβάνεται ο Θείος-γνώστης των πάντων-μέγας ηγέτης- πρωθυπουργός μας. Πολύ απλά, αυτή την στιγμή χρωστούνται στο δημόσιο 700 εκατομμύρια ανεισπρακτες οφειλές. Από την άλλη οι επιστροφές φόρων στις επιχειρήσεις πρέπει να είναι κοντά στο 1,5 δις ευρώ. Η φορολογία και εισφορές υπέρ ασφαλιστικών οργανισμών των τελευταίων εν Ελλάδι ελευθέρων επαγγελματιών και επιχειρήσεων ανεβαίνει πάνω από το 60%. Κάθε μέρα χάνονται θέσεις εργασίας και φυσικά τα 40 – 50 ή και 100 ευρώ χαρτζηλίκι δεν θα πληρώσουν κανένα λογαριασμό, καμμία κάρτα. Από… Read more »

ivychris

“…Μην σκοτωσουμε κι αλλους εν καιρώ ειρήνης. Κριμα ειναι…”

Ευτυχώς που μοιράζουν €300 – τους καφέδες μιας χρονιάς – και σταμάτησαν οι αυτοκτονίες… αφού προηγουμένως χρωστάει €6 δισ. ληξιπρόθεσμα στην αγορά την οποία έχει υπερφορολογήσει και η οποία σε κάθε άλλη περίπτωση θα προσλάμβανε τον επί 3 χρόνια άνεργο…
Τουλάχιστον οι Ιάπωνες έχουν τιμή & αξιοπρέπεια και λέγεται χαρακίρι…

Giannis

Kosyfi ….
Τι να πρωτοπω…

Έχεις δει τι έκανε η Τουρκία στο αφριν;
Βομβάρδισε τα πάντα και έφερε τους δικούς της.

Τι νομίζεις θα γίνει στην οικονομία μας αν δεν έχουμε σοβαρή δύναμη;
Ξέρεις πόσο βομβαρδισμό και πόσους πρόσφυγες θα εχουμε;

Ξυπνήστε.
Χωρίς δυνάμεις η Ελλάδα θα χάσει πολλά εδάφη.

montif74

Το ποσό που αναλογεί στον προυπολογισμό του Υπουργείου Αμύνης ΔΕΝ είναι μικρό ! Τώρα αν τα 3/4 πάνε σε μισθους και σε συντάξεις και λοιπά έξοδα και το ποσό που μένει για προμήθειες ειναι κουτσουρεμένο είναι άλλο θέμα.Καποια στιγμή πρέπει να γινει και ένας εξορθολογισμός στα έξοδα : Να μην χρεωνονται 100 μπριζόλες για φυλάκιο με 15 άτομα προσωπικο,μια μπρίζα για 80 ευρώ,τιμητικά αγήματα για την γιορτή καθε κωλοπετεινίτσας,κλπ…

Νότιος

Πες τα ρε φίλε.
Επίσης ο κάθε γαλονάς που πάει επίσκεψη (aka επιθεώρηση) σε ένα στρατόπεδο ξέρετε πόσα παίρνει οδοιπορικά; Να ένα ωραίο θέμα για άρθρο.

Nikolaos

Πικρές αλήθειες. Οι αμοιβές όμως των στελεχών των ΕΔ είναι πενιχρές αντικειμενικά, όπως και των περισσοτέρων στο Δημόσιο που κάνουν κάτι ουσιώδες. Απαιτείται πάντως εξορθολογισμός: Δεν μπορεί Αντισυνταγματάρχης των Καταδρομών και ομόβαθμός του του Σώματος Δικαστικών Γραμματέων ΕΔ (υπάρχει και ταξίαρχος αυτής της ειδικότητας!) να παίρνουν τον ίδιο μισθό!! Άμεση αύξηση της θητείας σε 15 μήνες ΑΛΛΑ υπό τον όρο του άμεσου κλεισίματος των ΚΑΑΥ, ΚΕΔΑ κλπ. Συνεχής ένοπλη εκπαίδευση. Κανένας στρατιώτης σερβιτόρος παγωτών σε συζύγους και ανήλικα αξιωματικών. Τέλος αποσπάσεων από μονάδες σε πάρεργα. Τα καλοκαίρια δεν βγαίνουν οι υπηρεσίες επειδή όλοι οι στρατεύσιμοι είναι σε ΚΑΑΥ, ΚΕΔΑ και… Read more »

Kosmidis marios

Καλως τα.ναυτακια τα ζουμπουρλουδικα……. Η Πτηση εμπαινε στο σπιτι μιυ σχεδον πριν αρχισω να διαβασω γραμματα και θα μπαινει μεχρι να αρχισει και ο γιος μου να διαβαζει…….δρ.μποτω να.μην παρατητησω αυξημενη ευαισθησια τον τελευταιο χρονο πιο πολυ μεσω του blog οχι.υοσο μεσω του περιοδικου…..για πολιτικο σχολιασμο τα τελευταια δυο χρονια περιπου δειλα.δειλα…………..τωρα δειλα.δειλα βλεπουμε.προβληματα στη αμυνα στα αντισταθμηστικα των αρματων με προσφατο αρθρο…….στην αεροποτια στρατου .κ.τ.λ….οχι φυσικα οτι δεν υπαρχουν και τοσο ακτιβεις αναλυσεις γνωσεις και εμπειρια οπωσ η δικια σας δεν υπαρχει κατ ελαχιστο στον γενικο τυπου, ουτε καν στον ειδικο……..αλλα δε θα.παραλειψω να σχολιασω,νομιζω εχω το.δικαιωμα μετα απο… Read more »

Geo

Αγαπητέ φίλε κι εσύ και κάποιοι άλλοι, σας παρακαλώ πολύ, κάντε τον κόπο να περνάτε τα σχόλια σας από ένα κειμενογράφο πριν τα αναρτήσετε. Βοηθάει πάρα πολύ εμάς τους υπολοίπους να καταλάβουμε τι θέλετε να πείτε.
Πάντα φιλικά.

Gilan

Η άμυνα μας χρειάζεται ενίσχυση από χθες, τόσο στον εκσυγχρονισμό των μέσων όσο και στο οπλοστάσιό της, η χώρα μας βρίσκετε σε υπαρκτό κίνδυνο.

Το κοινωνικό μέρισμα πρέπει να δοθεί σε όσους το έχουν ανάγκη, δεν θεωρώ λάθος την χορήγηση του.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε έγκειται στο γεγονός ότι λίγοι παράγουν εθνικό πλούτο και πολλοί αμείβονται με μεγάλους μισθούς (δημόσιος τομέας).

Έκπτωση στην άμυνα δεν κάνουμε, στο δημόσιο τομέα ναι!

PROMAXOS1

Αγαπητή Πτήση, Πήρες μια γεύση τι θέλουν οι Έλληνες. Όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων. Για ΟΣΕ, συνταξιουχους ΔΕΚΟ, Οργανισμούς-δημοτικές επιχειρήσεις κλπ υπάρχουν χρήματα. Για το Μέγαρο Μουσικής, για να υπάρχουν 40 Δήμοι στην Αττική (πχ για να είναι διαφορετικός δήμος τα Βριλίσσια από την Πεντέλη-Μελίσσια), για να υπάρχουν παράλληλα με τα Δημοτικά Συμβούλια ξεχωριστά συμβούλια για τις Δημοτικές Ενότητες (πρώην δήμοι που συγχωνεύτηκαν, υπάρχει πχ άλλο συμβούλιο για το Δήμο Ναυπλίου και άλλο για την Δημοτική Ενότητα Ναυπλιου), για όλα αυτά υπάρχουν χρήματα. Η ΠΑ και συνολικά οι ΕνΔυνάμεις δυστυχώς δεν είναι καθαρίστριες να σειστεί ο τόπος, ΕΡΤ να εφευρεθούν ακόμη… Read more »

thebestll

Συμφωνώ απόλυτα με τις απόψεις σου.

Neoklis

Κοινωνική πολιτική λέει…Μάλιστα.Όλοι εσείς που σκούζετε για τις αμυντικές δαπάνες, ξεχάσατε ότι υπηρετήσατε κάποτε.Ξεχάσατε ότι σας έλειπαν από τις μονάδες πολλά και βασικά , όχι μόνο όπλα και σφαίρες…Σας έλειπε θέρμανση.Σας έλειπε ζεστό νερό..Αυτά για το ηθικό ενός κληρωτού είναι πολύ βασικά…Ναι , με ενοχλεί που εμένα σαν ελεύθερο επαγγελματία με έχει ξεζουμίσει για να έχει ”πλεόνασμα” και να κάνει κοινωνική πολιτική.Ναι, ΔΕΝ θα με ένοιαζε αν τα έδινε στις ένοπλες δυνάμεις.Αυτές ρε θα τρέξουν πρώτοι.Τα αεροπλάνα , τα πλοία και οι ΟΥΚΑδες.Ούτε οι συνταξιούχοι θα τρέξουν , ούτε οι….φοιτητές που τους στέλνει ο μπαμπάς 1000 ευρω το μήνα.Αιντε γιατί… Read more »

Nikolaos

Πολύ μεγάλες αλήθειες. Μιλάμε για Ένοπλες Δυνάμεις χωρίς σωστά κράνη, άρβυλα και εξαρτήσεις. Χωρίς ένα αδιάβροχο χιτώνιο! Όσο για τα αξιοθρήνητα στρατόπεδα, κάποιοι νομίζουν ότι οι παραπάνω ελλείψεις είναι εθισμός στην καρτερία και σκληραγώγηση. Οι ίδιοι που φροντίζουν να μην πιάνει όπλο ο στρατεύσιμος, να μη γίνεται τίποτε ρεαλιστικό. Η μιζέρια του παγωμένου κοιτώνα ως υποκατάστατο του basic soldiering … Μετά τα αφηγούμαστε κι εμείς για μερικά χρόνια στις γυναίκες μας, και έπειτα τα ξεχνάμε …

Em.Ti

Δυστυχώς αγαπητέ αυτό το λέτε εσείς. Η πλειοψηφία όμως των πολιτών αυτής της χώρας (βάσει και πρόσφατων σφυγμομετρήσεων) συμφωνεί με το μέτρο. Γιατί πολύ απλά οι περισσότεροι σκέφτονται και με την τσέπη τους, αλλά και δεν δίνουν δεκάρα για τις ένοπλες δυνάμεις.

observer

Το πλεόνασμα στις πλάτες των ελευθέρων επαγγελματιών που πεθαίνουν,της επιχειρηματικότητας που σβήνει, του επιδόματος αλληλεγγύης που πάει στους νεο-νεο-“ελληνες”σφαγείς χριστιανών κλπ κλπ. Παραπονιέται ο άλλος για τον κατώτατο αλλά δε βλέπει το δοκάρι στον οφθαλμό του. Πάρε αγόρι το κατοστάρικό σου να δούμε ποιά τρύπα θα καλύψεις στην απελπισία σου και βλέπε κατά ζεφύρι μεριά τα 1500-σάρια!!! και το κλεμμένο κινητό του γιού σου!!!

Nikolaos

Είναι άχαρος ο ρόλος του μάντεως δεινών, αλλά αυτή η κυβέρνηση δεν πρόκειται ποτέ να κάνει αμυντική προμήθεια, ούτε καν ανταλλακτικών ή πυρομαχικών (φυσικά ούτε και εκσυγχρονισμό των F-16). Μπορεί ακόμη και να μειώσει τη θητεία, αντί να την πάει στους 15 μήνες, όπως επιβάλλεται (οι αριθμοί δεν βγαίνουν). Δεν το είχε πει ένας κύριος προ πενταετίας; “Με την Τουρκία, θα το ρισκάρω!” Απορώ γιατί περιμένουμε κάτι. Ακόμη και τις δεσμεύσεις έναντι των κρατικών πιστωτών της Ελλάδος (οι οποίοι έχουν τρόπο πίεσης) δεν εφαρμόζουν. Εφαρμόζουν κατά γράμμα το πρόγραμμά τους μόνο: Ματαίωση ξένων αμέσων επενδύσεων, αντιμεταρρύθμιση στην παιδεία, αποσάθρωση της… Read more »

observer

Την πρόταση Γιανναρά τη γνωρίζετε…να δώσουμε κάτι στους Τούρκους να ησυχάσουν!!!!Μήπως και το πλεόνασμα??ως μπαχτσίσι….Να δωθεί και κάτι από το πλεόνασμα στις ΛΟΑΤΚΙ κοινότητες για ανάπτυξη των ιδεών τους!!!

4Horsemen

Από τα 2,5 δις του προϋπολογισμού για την άμυνα, τα 2 δις πάνε σε μισθούς και συντάξεις, σύμφωνα με τον Υφυπουργό κ. Βίτσα. Είναι υπερβολικό το νούμερο. Πρέπει η θητεία να επανέλθει όπως (όχι και τόσο) παλιά στους 18 μήνες (21 για αεροπορία – ναυτικό, και 23 για δοκίμους). Να πάψει ο στρατός να είναι (τόσο) “επαγγελματικός”.

PROMAXOS1

Και για να έχουμε καλό ρώτημα, γιατί συμπεριλαμβάνουν τις συντάξεις των στρατιωτικών στον προϋπολογισμό του ΥΠΕΘΑ; Κάνουν το ίδιο σε κανένα άλλο Υπουργείο; Συμπεριλαμβάνουν στο Υγείας τις συντάξεις ιατρών και νοσηλευτών και υπαλλήλων, στο Παιδεία τις συντάξεις του διδακτικού προσωπικού, στο Οικονομικών τις συντάξεις των συνταξιούχων υπαλλήλων του, στο Ανάπτυξης τις συντάξεις των δεητζήδων, στο Μεταφορών τις συντάξεις των οτετζήδων κλπ;;; Γιατί σε όλα τα άλλα Υπουργεία (πλην Δικαιοσύνης και ΠροΠο) οι συντάξεις δεν θεωρούνται μέρος των δαπανών του οικείου τομέα, αλλά αποτελούν ξεχωριστή δαπάνη του προϋπολογισμού; Γιατί η Άμυνα, η Ασφάλεια/Πολιτική Προστασία και η Δικαιοσύνη πρέπει να θεωρείται ότι… Read more »

Spirit

Πιο σωστά:
2 δισ. Μισθούς
800εκ Συντάξεις.
500 Λειτουργικά
500 Εξοπλιστικά (μαζί και αποπληρωμές τους)

IoannisK

Παραμύθι χωρίς Όνομα

Πηνελόπη Δέλτα

Όλα εκεί μέσα θα τα βρούμε, αλλά δεν θα μας αρέσουν, γι’ αυτό και είναι από τα άγνωστά της διηγήματα “για παιδιά”.

…Στρατός και Στόλος Παρών!
και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

G

Με τα 500 εκατ για τα μουσειακα και αχρηστα Ρ3 ποσες τορπίλες, κιοβα, mlrs, εξαρτήσεις, κρανη και αλλα πιο ουσιαστικα και επειγοντα για την αμυνα μας θα περναμε?
Δεν ειδαμε ομως ουτε παραιτησεις ουτε εστω μια φωνη απο τους δεκαδες πτεραρχους, στρατηγους και ναυαρχους που εχουμε.

montif74

Εσύ το λες πως είναι άχρηστα.Μαζί και κάτι δημοσιογράφοι που ονομάζουν όλα τα μαχητικά …..Phantom.Όσες χώρες τα έχουνε σε υπηρεσία προσπαθούνε να τα κρατήσουνε σε υπηρεσία και τα περνάνε από πρόγραμμα αναβάθμισης.

Απορίας άξιο είναι γιατί αποσυρθήκανε από τον Μεϊμαράκη χωρίς να έχει βρεθεί αντικαταστάτης .

Spirit

Για 500 εκ άχρηστα ειναι. Οπλισμό δεν θα φέρουν και να δούμε τι ανθυποβρυχιακές δυνατότητες ΟΤΑΝ θα γίνουν επιχειρησιακά.
Μιλάμε ίσως για την μεγαλύτερη παπάτζα εκσυγχρονισμό της μεταπολίτευσης και σαν ιεράρχηση αναγκών και σαν απόδοση.
Να μην μιλήσουμε και το κόστος χρήσης της τετρακινητήριας πλατφόρμας

Doric

Εγώ να ρωτήσω,άμα ζηταγαμε με hot transfer μερικά P-3C από αυτά που αποσύρουν οι Αμερικάνοι σωρηδόν,θα κόστιζαν περισσότερο?Τα δικά μας που είναι “Β” δλδ παλαιότερες κατασκευές κ παρατημένα σε ανοιχτή αποθήκευση εγσυχρονιζονται πιο ευκολα από τα εν ενεργεία αμερικάνικα?Μην κοροϊδευομαστε,500 εκατομμύρια για 5(4) αεροσκάφη που δεν θα φέρουν οπλισμό είναι σκάνδαλο…Τα υπόλοιπα είναι να ειχάμε να λέγαμε….

ΓΙΑΝΝΗΣ 1

Αρχικά ήμουν και εγώ (όπως και πολλοί άλλοι) υπέρ του να δούμε για P-3C του USN που είναι πιο σύγχρονο μοντέλο από τα δικά μας -Β. Αλλά, ναι τα P-3C του USN είναι μεν πιο σύγχρονα αλλά έχουν πετάξει περισσότερες ώρες και είναι πιο ταλαιπωρημένα αεροπλάνα από τα Ρ-3Β μας. Έτσι έχουν τα πράγματα. Επίσης λάθος άποψη είχαν όσοι ήταν υπέρ των αυστραλιανών ΑP-3C που μάλιστα ήταν και εκσυγχρονισμένα. Μάλιστα αρχικά ήμουν ένας από αυτούς που ήταν και υπέρ των αυστραλιανών P-3. Ενώ όσοι ήταν υπέρ των S-3B Viking που είχαν αποσυρθεί πριν χρόνια και δεν πετούσαν πουθενά στον κόσμο,… Read more »

PROMAXOS1

Άχρηστα μπορεί να μην είναι, για χάρη τους όμως παραμελήθηκαν πολλές άλλες απείρως πιο επείγουσες ανάγκες. Πρώτα από όλα, η αναβάθμιση των ΜΕΚΟ που θα στοίχιζε το ίδιο και αν επιλεγόταν το αυστραλιανό πρόγραμμα θα οδηγούσε σε πλοία με ικανότητες αεράμυνας υπεροχής για τα επόμενα 20 χρόνια. Πέρα από τις ΜΕΚΟ, μόνο στο ΠΝ η αναβαθμιση των τορπίλλων SUT σε επίπεδο που πλησιάζει τις DM2A4, των S70, η προμήθεια κι αναβάθμιση/εξπολισμός μεταχειρισμένων S60 από το USN και η προμήθεια πυρομαχικών AHEAD και Vulcano, όλα αυτά μαζί θα κόστιζαν επίσης όσο η αναβάθμιση των Ρ3. Ομοίως η προμήθεια ακόμα 3 ΤΠΚ.… Read more »

ivychris

Ο ΕΣ πήρε Leo-2HEL, Apache, MLRS, PZH2000 κα., αντίστοιχα η ΠΑ αναβαθμίζει τα F-16 σε V. Το ΠΝ έχει σειρά, όχι τα P-3, αλλά η αναβάθμιση Ρανταρ , ΣΜ, MK41VLS), ο πλήρης εξοπλισμός και η διασύνδεση (Link-16) των ΜΕΚΟ & S με όλα τα κύρια συστήματα του ΣΑΕ, ΑΑ, F-16 & ΑΣΕΠΕ, η κατασκευή των 2 U214 & o εξοπλισμός τους με σύγχρονα όπλα. Το χρόνιο πρόβλημα της μη αναβάθμισης, ή ελλιπούς αναβάθμισης (S) και απαξίωσης των φορέων (Mirage) οφείλει να αποδοθεί στην έλλειψη σταθερών πολιτιστικών αντανακλαστικών της πολιτικής ή στρατιωτικής εξουσίας, ή αμφοτέρων. Αφού, ενώ μπορείς, δεν θέλεις να… Read more »

ΓΙΑΝΝΗΣ 1

Tι να το κάνεις το HMS Ocean στο Αιγαίο ? Να σηκώνεις και από αυτό Σινούκ για αεροδιακομιδές ? Δεν υπάρχει μικρή χώρα στον κόσμο που να έχει τέτοιο πλοίο. Δεν είναι τυχαίο που το αγόρασε η μεγάλη Βραζιλία, των 204 εκατομμυρίων κατοίκων, και πως δεν ενδιαφέρθηκε για αυτό μία μικρή χώρα, ασχέτως αν αντιμετωπίζει απειλές.
Από το Π.Ν ,,δεν καίγονται,, για 2ο Προμηθεύς και πρόσθετες επάκτιες συστοιχίες Κ/Β.
Σιγά μην δώσουμε λεφτά για εκσυγχρονισμό τορπιλών της δεκαετίας του ΄70.

Κ.Δ

Η άμυνα δεν “πουλάει”.
Δώσε στο λαό χαρτζιλίκι να πάρει πίτσες και σουβλάκια,να κάνει Χριστούγεννα.
Καλή χόρταση και σε καλή μεριά.

nicolas

ασχετο αλλα κατι γραφει το defencenews για εκσυγχρονισμο των mirage 2000-9 των ΗΑΕ για 350εκ. Λογικοτατο κοστος ενω ανοιγει τον δρομο και για τα δικα μας

Em.Ti

Υπάρχει η σημαντική λεπτομέρεια σε αυτόν τον χειρισμό: Το “κοινωνικό μέρισμα” θα το πάρουν πίσω μέσω άμεσων ή έμμεσων φόρων, δεν είναι κορόιδα. Αντιθέτως, τα έξοδα για εξοπλισμούς δεν τα παίρνουν πίσω, πόσο μάλλον όταν όλοι εξ’αυτών αφορούν εισαγωγικά είδη με μηδενικό ποσοστό συμμετοχής ελληνικών εταιριών. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι με το “κοινωνικό μέρισμα” φαίνεται ότι δίνουν λεφτά στον κόσμο (το ποιοί πραγματικά το παίρνουν είναι άλλο θέμα), κόσμο που ψηφίζει. Οι στρατιωτικοί καλώς ή κακώς την δουλειά που έκαναν, θα συνεχίσουν να την κάνουν, άσχετα με το τί ψηφίζουν. Δεν διαφωνώ με προλαλλήσαντες που ανέφεραν ότι οι… Read more »

Theo

Πρέπει όλοι, των ενόπλων δυνάμεων συμπεριλαμβανομένων, να προσαρμοστούν στη νέα κατάσταση. Να μιλήσω κι εγώ σαν ελεύθερος επαγγελματίας και να αντιπαραβάλω το ΥΠΕΘΑ που έχει εγγυημένη χρηματοδότηση (αυτά τα έστω “λίγα” 500εκ αλλά εγγυημένα);
Δυστυχώς βλέπω συνέχεια τα ίδια και τα ίδια. Σήμερα αν και η πίτα είναι όλο και μειούμενη, συνεχίζονται τα ίδια κόλπα, οι ίδιες πονηριές, οι ίδιες αρπαχτές για τους λίγους, πλέον, που είναι εντός συμποσίου.

Tango.Alpha

Συγχαρητήρια σε όσους σχολίασαν ότι οι δαπάνες στην άμυνα είναι κακά στημένες. Πόσες δαπάνες ενώ είναι περιττές απλά συνεχίζουν να γίνονται γιατί βολεύουν στελέχη. Η μονάδα της ΠΑ στην πιο ακριβή περιοχή της Ευρώπης οχι μακριά από μια περιοχή που έχει κολλήσει η επένδυση στο παλιό αεροδρόμιο γιατί υπάρχει ακόμα – πριν από 20 χρόνια ήταν ξεκάθαρα (με δήλωση στελέχους) για να βολεύονται στελέχη στην Αττική. Οι δυο μοίρες με κίτρινα αεροσκάφη γιατί δεν έχουν ενωθεί σε μια – κάτι που κουβεντιάζεται τουλάχιστον 3 χρόνια ; Υπάρχει έστω και ένας. εκτός από μας που αγαπάμε την άμυνα. που πιστεύει ότι… Read more »

Nikolaos

Αγήματα σε λιτανείες, πανηγύρεις και σε απίθανα πράγματα τύπου αναβίωση αρχαίων αγώνων, τη στιγμή που άρματα σε νησιά δεν έχουν πλήρη τετραμελή πληρώματα, αποτελούν έγκλημα που θα πληρωθεί με αίμα και απώλεια εθνικού εδάφους την κρίσιμη στιγμή. Για ΚΑΑΥ. ΚΕΔΑ, Λέσχες, πευκοβελόνες, αποτσίγαρα και άλλες ευγενείς ενασχολήσεις τα έχω γράψει παραπάνω. Όπως επίσης το νοσηρό φαινόμενο οι ΟΠΥ, ΟΒΑ κλπ να θεωρούνται στελέχη (!!!) από τους αξιωματικούς, και – σε μια βλακώδη επίδειξη αρρωστημένου συντεχνιακού φατριασμού – να απαλλάσσονται από υπηρεσίες, ή να έχουν σκανδαλωδώς προνομιακό καθεστώς, ιδίως αν έχουν την χαμερπή ελληνική συνήθεια να κλαίγονται για τις προσωπικές τους… Read more »

STRATOS

Προς tango alpha Φοβερή η παρατήρηση!!! ότι μόνο στις Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις γίνονται ατυχήματα σε καιρό ειρήνης!!! Για όλες τις αποφάσεις που αναφέρεις (μετεγκαταστάσεις κατργήσεις μονάδων , μέχρι απόφαση Λυμπέρη να μην καλύψει την δεύτερη νησίδα) ευθύνονται οι πολιτικοί (που ψηφίζεις) και ελάχιστα μπορούν να κάνουν οι στρατιωτικοί (σήμερα).. Οι ανώτατοι αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι (προσλήφθηκαν μέσω του μόνου αξιοκρατικού – αδιάβλητου κριτηρίου που έχει απομείνει σε αυτή την χώρα – των πανελληνίων εξετάσεων!!!) και ούτε έχουν ωράριο δημοσίου υπαλλήλου…..και φυσικά ούτε κατά διάνοια δεν παίρνουν τα λεφτά που παίρνουν οι κομματικά διορισμένοι διευθυντές στο δημόσιο.… Read more »

Nikolaos

Εισφέρετε μια καίρια παρατήρηση: Την ανεπάρκεια δομών και την εσφαλμένη νοοτροπία σε σχέση με το προσωπικό και τα τυχόν θέματα συμπεριφοράς του, που μπορεί να φθάνουν μέχρι και την αρμοδιότητα της ψυχιατρικής. Είχα καταθέσει σε παλαιότερη συμβολή την άποψη ότι δεν γίνεται επαρκές screening του προσωπικού, κληρωτών αλλά και στελεχών (και φυσικά ΟΠΥ, ΟΒΑ κλπ.) για θέματα ασφαλείας, τόσο αναφορικά με την ψυχιατρική υγεία, όσο και με την ενδιάθετη στάση του ενδιαφερομένου απέναντι στην Πατρίδα, στις ΕΔ κλπ. Την είχα τεκμηριώσει με απτά παραδείγματα από τη θητεία, όπου επιθετικές ή εριστικές συμπεριφορές στρατευσίμων (σε μια περίπτωση μέχρι και άσκοπος πυροβολισμός… Read more »

ETS

Για του ασύρματους ήταν οι μπαταρίες !Όχι φακούς!

FOX

Το μέρισμα φέρνει ψήφους, τώρα στην ζητιανιά για να πάρουμε πλοία, πρέπει να συνεισφέρουμε χωρίς να ξέρουμε σε τι και με κόστος και πλάνο…

ThanosD

Εχει 640 εκ για τα αναδρομικά…του προσωπικού.Αυτο ειναι το επίδομα για την Αμυνα.Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι 1,8 εκ άνθρωποι και 800000 άνεργοι..είναι άλλης κατηγορίας πολίτες.Μόνο πληρώνουν όταν δουλεύουν και όταν ειναι άνεργοι τους λέμ εκαι τεμπεληδες και αχρηστους..γιατι παίρνουν ενα επίδομα πενίας των οποίων τα παιδιά τους.με την θητεία τους είναι απαραίτητη προυπόθεση να υπάρχει στρατός.(η άμισθη θητεία χρηματοδοτείται από το εισόδημα των γονιών τους που μπορεί και να μην υπάρχει)

NikolakiEfentis

Φίλε ΤΔ, αν και συμφωνώ για τον ιδιωτικό τομέα που έχει χτυπηθεί ξεκάθαρα χειρότερα από κάθε άλλον και σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος που σε πάρα πολλές περιπτώσεις δεν του αναλογεί, το θέμα δεν είναι τα αναδρομικά των ΕΔ μην το βλέπεις μεμονωμένα. Το θέμα για το Δημόσιο είναι να υπάρχει δικαιοσύνη και λογική στις δαπάνες και κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Αν συγκρίνουμε πχ τις αμοιβές στις ΔΕΚΟ παραΔΕΚΟ κλπ, πάσης φύσεως εποπτευόμενους φορείς, οργανισμούς κλπ κλπ κλπ με αυτές των ΕΔ μπορείς άνετα να αντιληφθείς ότι οι μισθοί κι οι δαπάνες δεν διέπονται από κανένα πνεύμα δικαίου. Ή τα διάφορα… Read more »

Andreas

Τι ιερόσυλες σκέψεις είναι αυτές; τι, μιλιταριστές είμαστε;

JohnnyB

Βασικά τις έχουν που τις έχουν χαμένες τις εκλογές δεν κάνουν τουλάχιστον αυτό που πρέπει για την Άμυνα ώστε να φύγουν αξιοπρεπώς και χωρίς ποινικές ευθύνες αύριο μεθαύριο σε περίπτωση χαμένης σύρραξης με τους απέναντι?

montif74

Όπως έγραψα και πέρυσι, το ποσοστό του ΑΕΠ που πάει σε αμυντικές δαπάνες είναι υψηλός.Αφού δεν μπορείς να κόψεις συντάξεις, μάλιστα πληρώνεις και αναδρομικά θα πρέπει να μειωθεί το προσωπικό δραστικά και να αποσυρθεί υλικό.

θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε χωρίς τιμητικά αγήματα, στρατιωτικές παρελάσεις και χορωδίες-μουσικούς του στρατού.

Spirit

Κυρίως πρέπει να μάθουμε να ζούμε χωρίς καβάτζα, γραφεία, κλπ. για τα αγήματα θα συμφωνήσω, για ΜΙΑ παρέλαση τουλάχιστον στην Θεσσαλονίκη (λόγω εγγύτητας) έχει περισσότερα να προσφέρει από το όποιο κόστος.
Αεροδιακομιδές SAR, αεροπυρόσβεση πρέπει να φύγουν από τις πλάτες του στρατεύματος, εκτός αν πρόκειται για κάποιο εκτατό περιστατικό.
Η λίστα ειναι τεράστια, ας γίνουν αυτά και μετά μιλάμε για έρανο.

GPA

Το μέρισμα και τα βοηθήματα είναι στην σωστή κατευθυνση. Υπάρχει κόσμος που υπέφερε πολύ. Σίγουρα υπάρχουν και αδικίες το όπως σε κάθε σύστημα. Ο στρατός και η υπεράσπιση της πατρίδας είναι για όλους μας. Για αυτό είναι σωστά κατά την γνώμη μου αυτά τα βοηθήματα. Διότι εάν δεν έχεις λαό τότε τι να υπερασπισεις? Από εκεί και πέρα και εγώ οτα υπηρετούσα θυμάμαι τα μαϊμού οδοιπορικά την ρεμουλα στις προμήθειες, το φαγητό που προοριζόταν για φαντάρους αλλά κάποιοι βγάζανε και το πηγαίνανε σπίτι και άλλα πολλά. Οι επενδύσεις δεν έρχονται αύριο. Είναι επίπονη και χρονοβόρα προσπάθεια. Οπότε ναι να βοηθήσουμε… Read more »

ΥΠΟΙΚ

Δεν πρέπει ποτέ ξεχνάμε ότι τα χρήματα που προορίζονται να ανακυκλωθούν στην εσωτερική αγορά είναι τελείως μα τελείως διαφορετικό ζώο από τα χρήματα που προορίζονται για να φύγουν εκτός της εσωτερικής αγοράς. Τα χρήματα που φεύγουν εκτός επιβαρύνουν τα ελλείμματα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών μειώνουν την αξιοπιστία της εθνικής οικονομίας και αυξάνουν τα επιτόκια δανεισμού (τα οποία με την σειρά τους επιβαρύνουν περαιτέρω τα ελλείμματα), δυσχεραίνουν την αποπληρωμή των δανείων (οι επιχειρήσεις δεν βρίσκουν επαρκές χρήμα να αντλήσουν από την αγορά για να αποπληρώσουν τα δάνεια τους συν τους τόκους) και είναι φαύλος κύκλος που στο τέλος σκάει σε χρεοκοπία.… Read more »

Tango.Alpha

“Δεν πρέπει ποτέ ξεχνάμε ότι τα χρήματα που προορίζονται να ανακυκλωθούν στην εσωτερική αγορά είναι τελείως μα τελείως διαφορετικό ζώο από τα χρήματα που προορίζονται για να φύγουν εκτός της εσωτερικής αγοράς. ” Πολύ καλύτερα θα ήταν αντί για το μέρισμα σε ομάδες που έχουν ζητήματα (φοροφυγάδες που εμφανίζονται με χαμηλά εισοδήματα, ειδικές κοινωνικές ομάδες με αμφίβολη συμμετοχή στα φορολογικά βάρη με σκούρο χρώμα που ζουν κυρίως σε παραπήγματα και μετακινούνται με ημιφορτηγά) τα χρήματα να μένουν στις τσέπες αυτών που πληρώνουν τους φόρους που δημιουργούν το μέρισμα. Πολλοί π.χ. θα άφηναν τα χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς, αντί να πληρώσουν… Read more »

ΥΠΟΙΚ

1 Με όλα τα τελευταία μέτρα περί υποχρεωτική χρήσης καρτών κτλ η φοροδιαφυγή και οι αδήλωτες (σε καθεστώς υπερφορολόγησης μην ξεχνιόμαστε όμως) οικονομικές συναλλαγές έχουν μειωθεί στο ελάχιστο. 2 Χρήματα σε χαμηλά εισοδήματα συνήθως δεν πάνε σε ηλεκτρονικά αλλά σε βασικές ανάγκες διατροφής και στέγης. Αλλά και σε ηλεκτρονικά να πήγαιναν εφόσον στην Ελλάδα δεν παράγεται τίποτα στον δευτερογενή τομέα παρά μόνο στον τριτογενή αυτό αποτελεί απλά το σύμπτωμα. Γι’ αυτό επεβλήθησαν αναγκαστικά τα capital controls. Πάντως ακόμα και μια απλή σόμπα να θέλει να πάρει κάποιος είναι εισαγόμενη… και όσο η φορολογία είναι στο 30% αυτό δεν πρόκειται να… Read more »

Nikolaos

Συζητούμε για το “υπέρ το αναγκαίο” πλέονασμα και τη διανομή του σαν να συζητούμε για το πιο φυσιολογικό πράγμα στον κόσμο. Που όμως δεν είναι! Στον πολιτισμένο κόσμο (δηλαδή προπάντων στον αγγλοσαξωνικό κόσμο, του οποίου η πολιτειακή και οικονομική οργάνωση ευρίσκεται, από απόψεως ηθικής, φιλοσοφικής και πολιτικής, πολύ μπροστά από τη δική μας) η φορολογία θεωρείται – και είναι – θεσμοθετημένη ληστεία. Η συνταγματική και κοινή έννομη τάξη – όπως και οι συνειδήσεις των πολιτών – είναι λοιπόν εκεί πολύ καχύποπτες απέναντι στην επιβολή φόρων, οι οποίοι θα πρέπει να τεκμηριώνονται πειστικά από τη νομοθετική εξουσία, με αναφορά σε πραγματικές… Read more »

Shadowfax

“Περίσσευμα θα υπήρχε όταν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου θα ήταν μηδέν! Ακριβώς μηδέν!” Ας το πάρουμε ανάποδα… Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου σήμερα ειναι 3,036 δισ, εκ των οποίων το 1,974 δισ. ευρώ αφορά σε ληξιπρόθεσμα χρέη των φορέων του κράτους, ενώ ποσό 1,062 δισ. ευρώ σε επιστροφές φόρου σε επιχειρήσεις και ιδιώτες… Ας δουμε και το ιδιωτικό χρέος… Ξεπερνάει τα 200δις (!) που το άθροισμα των “κόκκινων” δανείων (επιχειρηματικά, στεγαστικά και καταναλωτικά) και των ληξιπρόθεσμων οφειλών ΠΡΟΣ το δημόσιο (οφειλές προς την εφορία και προς τα ασφαλιστικά ταμεία), συνολικά από τον ιδιωτικό τομέα… Δηλαδη υπερβαίνει τα 2/3 του… Read more »

Nikolaos

1. Αν δικαιούχοι ληξιπροθέσμων αμοιβών και επιστροφών από το Δημόσιο ήταν ταυτόχρονα και υπόχρεοι (είχαν δηλαδή ληξιπρόθεσμες ΟΦΕΙΛΕΣ προς το Δημόσιο), οι απαιτήσεις τους θα είχαν αποσβεσθεί δια συμψηφισμού (άρθρο 440 Αστικού Κώδικα) τον οποίον θα πρότεινε το Δημόσιο, και άρα δεν θα περιλαμβάνονταν στα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο. Άρα, απαιτήσεις και οφειλές αφορούν ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ πρόσωπα. Τι προτείνετε; Να μην πληρώνει το Δημόσιο τα χρέη του προς τους πολίτες μέχρι ΑΛΛΟΙ πολίτες που οφείλουν στο Δημόσιο να φιλοτιμηθούν να πληρώσουν; Δηλαδή να χρησιμοποιηθούν οι πρώτοι ως όμηροι (λες και έχουν τη δυνατότητα να πιέσουν τους οφειλέτες να πληρώσουν …);… Read more »

Shadowfax

 Nikolaos Άντε να τα δούμε και αυτά, που τα αριθμήσατε για διευκόλυνση… Πουθενά δεν έγραψα για συμψηφισμούς και εκβιασμούς… Αυτά είναι δικά σας ευρήματα… Έγραψα όμως ποιες είναι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου σήμερα, που θα πληρωθoύν βάση δέσμευσης… Όπως και ποιο είναι το ιδιωτικό χρέος σήμερα που μεγάλο μέρος του ΔΕΝ θα εισπραχθεί για πολλούς λογούς (έναν αναφέρατε)… Όπως και για ένα ανίκανο Κράτος να μαζέψει τους φόρους του… Όχι τώρα αλλά ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ… Ξέρετε τα δάνεια της παιδικής σας ηλικίας ΚΑΠΟΙΟΣ δεν τα μάζεψε… “Εδώ να πούμε ότι, μέχρι το 1981 και την εκλογή του Ανδρέα Παπανδρέου, όταν δηλαδή… Read more »

Nikolaos

1. Θα πρέπει να γίνει διάκριση ανάμεσα στη βεβαίωση των φόρων, και στην εξασφάλιση της είσπραξης των φόρων. Πράγματι, στη δεύτερη το Δημόσιο κάποτε ήταν αποτελεσματικό, γεγονός το οποίο τεκμηρίωσα με απτό παράδειγμα. Το ίδιο και τα ταμεία: Εργοστάσιο κατεσχημένο από το ΙΚΑ δεν είδα μετά τις αρχές της δεκαετίας του ’80, και για 30 χρόνια. Φυσικά το πουλάκι είχε πετάξει όταν ξαναξύπνησαν. Και πράγματι, επειδή ακριβώς το Δημόσιο δεν ήταν (και δεν είναι) καλό στην ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ των εισοδημάτων (άρα και στη βεβαίωση των φόρων), ο Κ. Καραμανλής ο πρεσβύτερος (που οι δύο μεταδικτατορικές κυβερνήσεις του ήταν οι πρώτες που… Read more »

Shadowfax

 Nikolaos Τι διαβάζω βραδιατικα ο άνθρωπος… Κοιτάξτε αγαπητέ… Είναι ένα πράγμα να γνωρίζετε για τι πράγμα μιλάτε (περι οικονομικών ο λόγος), και αλλο πράγμα να επιμένετε σε αερολογίες που διαβάσατε σε κάποιο περιοδικό ή ιστοσελίδα όπου ο κάθε άσχετος γράφει οτι του κατέβει μέσα απο περίεργες αναλύσεις… 1. Πλεόνασμα ΔΕΝ έχεις αν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου είναι μηδέν… Έχεις όταν δεν έχεις ελλείμματα στο ισοζύγιο πληρωμών, γύρω από το όποιο δομείται η οικονομία μιας χώρας… 2. Αντιλαμβάνομαι πως δεν γνωρίζεται διόλου πως λειτουργεί η οικονομία ποσο μάλλον οι τράπεζες… “Κόκκινα δάνεια αφορούν χρέη προς τράπεζες και όχι προς το… Read more »

Nikolaos

Κοιτάξτε, κι εγώ δεν βρίσκω πειστικά τα όσα λέτε, κι εγώ έχω κουρασθεί να παραποιείτε τα λεγόμενά μου, αλλά δεν θεώρησα σκόπιμο να σας προσβάλλω. Δε θα μπω φυσικά στη διαδικασία να σας πείσω τι γνωρίζω για τα ζητήματα, και ποια επαγγελματική ιδιότητα μου το επιτρέπει. Οι απόψεις σας είναι προφανείς, όσο και δημοφιλείς: Δεν έπρεπε να ξυπνήσουμε από το όνειρο, κάποιοι κακοί μας επιβουλεύονται, έπρεπε να πτωχεύσουν οι τράπεζες, να πληρώσουν κάποιοι (ανύπαρκτοι δυστυχώς) πλούσιοι, να την περνάμε κοτσάνι, λεφτά υπάρχουν, κακώς εξέλιπαν οι δραχμές που τύπωναν αφειδώς οι Ανδρέας/Αρσένης/Χαλικιάς, κάποιοι “παλιοί” είχαν βρει την αιτία των δεινών (αλλά… Read more »

Το Σχόλιο της Ημέρας

Αντιτορπιλικά 8.000 τόνων, κορβέτες 1.000 τόνων, ή [email protected]/MMSC των 4.000 τόνων για το ΠΝ; Κι όμως το δίλημμα είναι ίδιο με το F-16 vs...

 Η παρουσίαση της ελαφριάς κορβέτας ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ από την ΟΝΕΧ (ή καλύτερη, η συμφωνία για την με άδεια κατασκευή της στην Ελλάδα), και τα άρθρα...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

Κύριο Άρθρο

Τι έγινε στη Λιβύη; Ποιοι βομβάρδισαν τους τουρκικούς MIM-23 HAWK, τι...

185
 Την περασμένη Κυριακή, η μέρα ξεκίνησε το πρωί με μια "περίεργη" είδηση. Τουρκικές δυνάμεις στη Λιβύη έγιναν στόχος αεροπορικής (!) επιδρομής, στην αεροπορική βάση...
Card image

ΠΤΗΣΗ July 2020

Αγορά 3.99 $
Card image

ΠΤΗΣΗ 2017 July #374

Αγορά 1.99 $
Card image

ΠΤΗΣΗ 2014 July 2014 #338

Αγορά $

Related News

ΥΠΕΘΑ: Το ταξίδι Παναγιωτόπουλου αναβλήθηκε προσωρινά κατόπιν συμφωνίας με τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας

Από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας διευκρινίζεται ότι ύστερα από συνεννόηση με το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας συμφωνήθηκε προσωρινή αναβολή της επισκέψεως του υπουργού Εθνικής Αμύνης...

Κοινή αεροναυτική άσκηση Κύπρου, Ελλάδας, Γαλλίας και Ιταλίας στην Κύπρο (Βίντεο)

Την Τετάρτη 8 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε αεροναυτική άσκηση στη θαλάσσια περιοχή νότια της Λεμεσού, με τη συμμετοχή ναυτικών μονάδων από την Κύπρο, την Ελλάδα, τη...

SAREX: πολεμικά από την Ιταλία, την Γαλλία, την Κύπρο και την Ελλάδα στην Ανατολική Μεσόγειο

Η ιταλική φρεγάτα “Alpino” (F594), κλάσης FREMM, συνασκήθηκε στην Αντολική Μεσόγειο με πολεμικά πλοία από την Ελλάδα, τη Γαλλία και την Κύπρο.https://www.ptisidiastima.com/eastern-med-sea/Η φρεγάτα "Alpino"...

Άσκηση «ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ» – Το ΠΝ συνεχίζει την εντατική εκπαίδευση στη βολή τορπιλών (Φωτογραφίες)

Την Τρίτη 7 και την Τετάρτη 8 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή του Μυρτώου Πελάγους η προγραμματισμένη εθνική άσκηση μικρής κλίμακας «ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ» από μονάδες...

“Αετός χωρίς φτερά” – η υπόθεση του ψευδογιατρού και ψευδοπιλότου

Ο Νικόλαος Κοντοστάθης, γνωστός και ως Νίκος Κοντός, απασχόλησε τα ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης για λόγους πολλούς και -ατυχώς- πολύ σοβαρούς. Γιατρός, χειρουργός, πράκτορας της...
- Advertisement -