Στις 12 Ιουνίου 2018 ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου ερωτήθηκε από τις Ισραηλινές Αρχές γύρω από την υπόθεση αγοράς τριών νέων υποβρυχίων από τη Γερμανία, όπως ανέφερε το ισραηλινό πρωθυπουργικό γραφείο.

Ο Νετανιάχου έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για διαφθορά και τώρα θεωρείται ύποπτος για την υπόθεση των υποβρυχίων, γνωστής και ως «Case 3000». Στην πρωθυπουργική ανακοίνωση τονίζεται ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός έδωσε στις Αρχές όλες τις πληροφορίες για τις επαγγελματικές αποφάσεις του στο θέμα των υποβρυχίων, ενώ εξήγησε τη σημασία της αγοράς τους για την ασφάλεια του κράτους.

Είναι η πρώτη φορά που ο Νετανιάχου δίνει μαρτυρία για το ζήτημα. Η διαδικασία αναφέρεται ότι διήρκεσε αρκετές ώρες, στις οποίες ο πρωθυπουργός του Ισραήλ απαντούσε στις ερωτήσεις των Αρχών.

Η ισραηλινή κυβέρνηση επιδιώκει την προμήθεια τριών νέων υποβρυχίων Super Dolphin από τη Γερμανία, ώστε να αναβαθμίσει περαιτέρω τις ικανότητες του Ισραηλινού Ναυτικού. Τα νέα υποβρύχια θα αντικαταστήσουν πιθανότατα τα τρία αρχικά υποβρύχια κλάσης Dolphin, πλαισιώνοντας τα τρία Dolphin II. Από τα τελευταία έχουν παραληφθεί τα δύο, με το τελευταίο να ναυπηγείται στη Γερμανία.