Η Ολλανδία θα συνεχίσει να φιλοξενεί αμερικανικές πυρηνικές βόμβες στο έδαφός της

3
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η Ολλανδική Αεροπορία θα συνεχίσει να διαθέτει μία πολεμική μοίρα μαχητικών στο νατοϊκό πρόγραμμα «Nuclear Sharing», με το F-35 να διαδέχεται το F-16 στο συγκεκριμένο σκοπό.

 

Όπως μεταδίδει η «De Telegraaf», η χώρα φιλοξενεί αμερικανικές πυρηνικές βόμβες στην αεροπορική βάση Volkel, χωρίς να έχει υπάρξει επίσημη αναφορά για την ακριβή ποσότητα. Η ολλανδική κυβέρνηση δεν αρέσκεται να μιλά για το θέμα, αλλά η ίδια επισημαίνει τώρα πως η ασφάλεια «δεν είναι δωρεάν». Η δυνατότητα χρήσης των όπλων από το F-35, απαιτεί χρήματα. Η Ολλανδία επιθυμεί τον πυρηνικό αφοπλισμό, ωστόσο, θέλει να παραμείνει αξιόπιστος σύμμαχος των ΗΠΑ. Πέρα από την Ολλανδία, στο νατοϊκό πρόγραμμα «Nuclear Sharing» συμμετέχουν το Βέλγιο, η Γερμανία, η Ιταλία και η Τουρκία.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Kimon
Member
Famed Member
Kimon

Δεν ήξερα ότι πλέον στην χώρα μας δεν έχουμε αποθηκευμένα τέτοια όπλα, αλλά σύμφωνα με την wiki από το 2001 δεν έχουμε πλέον τέτοια όπλα..

Geo
Guest
Geo

Με τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις σε αυτό το επίπεδο οι ΗΠΑ νιώθουν ασφαλείς να έχουν παρκαρισμένα πυρηνικά στη γείτονα; Είναι σίγουροι ότι σε περίπτωση που το σχοινί σπάσει θα μπορέσουν να τα πάρουν;

Kgeorge
Member
Active Member
Kgeorge

Με τι κωδικούς θα τα ενεργοποιήσουν πριν τους ισοπεδώσουν οι Αμερικανοί μαζί με τους Ισραηλινούς? Φαντάζομαι αν συνεχίσουν να επιδεινώνονται οι σχέσεις τους θα τις μαζέψουν από εκεί στην τελική.