Το Ολλανδικό Ναυτικό ψάχνει μεταφραστή περσικών, οι Ευρωπαίοι συνεχίζουν τις διαβουλεύσεις

1
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Ένα μήνα περίπου μετά την είδηση ότι μια ολλανδική φρεγάτα μπορεί να πάρει μέρος στην πολυεθνική ναυτική επιχείρηση στο Στενό του Ορμούζ, το Ολλανδικό Ναυτικό ψάχνει για έναν έφεδρο που να μιλά περσικά.

Οι ΗΠΑ θέλουν τη συγκρότηση νατοϊκής αρμάδας στον Περσικό

Σύμφωνα με το «Marine Schepen», η ολλανδική πλευρά θεωρεί πως η αναζήτηση μεταφραστή δεν σημαίνει κάτι, παρά ότι η Ολλανδία προετοιμάζεται για κάθε ενδεχόμενο. Αξίζει να σημειωθεί, η ανάγκη παρουσίας μεταφραστή είχε χαρακτηριστεί σημαντική κατά την ανάπτυξη του υποβρυχίου «HNLMS Walrus» στον Περσικό Κόλπο το χρονικό διάστημα 2002-2003.

Η Γερμανία δεν θα στείλει πολεμικά πλοία στον Περσικό

Παρά τις διαβεβαιώσεις, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Ολλανδοί θα στείλουν τελικά ένα πολεμικό πλοίο, ίσως την φρεγάτα τύπου M «HNLMS Van Speijk» (F828), αφού όμως η ίδια ολοκληρώσει την παρουσία της σε νατοϊκή αποστολή. Σε κάθε περίπτωση, το Ολλανδικό Ναυτικό θα μπορούσε να διαθέσει κάποια φρεγάτα μόνο από το δεύτερο 15ήμερο Σεπτεμβρίου και ύστερα.

Οι ΗΠΑ ζήτησαν από την Ελλάδα να αναπτύξει δυνάμεις στον Περσικό

Διαβουλεύσεις υπάρχουν ωστόσο και σε επίπεδο Ε.Ε., όπου ακόμη και η Γερμανία εμφανίζεται υπέρ μιας ευρωπαϊκής αποστολής, στην οποία η Γαλλία δείχνει φιλοδοξία να αναλάβει τα ηνία. Η Δανία ήταν η πρώτη χώρα που συμφώνησε να πάρει μέρος, στηρίζοντας τη Βρετανία, αλλά σκέφτεται τώρα να κάνει πίσω, μετά την ταύτιση του Λονδίνου με την Ουάσινγκτον. Η συγκρότηση της πολυεθνικής ναυτικής δύναμης θα συζητηθεί στη Διάσκεψη των G7 στη Γαλλία, στις 24-26 Αυγούστου.

To τεύχος Αυγούστου 2019, Νο399 διαθέσιμο ηλεκτρονικά μέσω Joomag


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
sotbak
Member
Famed Member
sotbak

ένας ένας εμφανίζονται σιγά σιγά. Οι πιέσεις προφανώς είναι ισχυρές… επιμένω πρέπει να στείλουμε ένα πλοίο και μεις. Μόνο και μόνο επειδή έχουμε το μεγαλύτερο εμπορικό στόλο είναι σοβαρός και νόμιμος λόγος ανάμιξης.