Η Ολλανδία δεν μπορεί να γνωρίζει αν όπλα της χρησιμοποιούνται από την Τουρκία στη Συρία!

3
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η Τουρκία έχει προμηθευτεί εξαρτήματα στρατιωτικού υλικού που δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι χρησιμοποιούνται τώρα από τους στρατιώτες της στη Συρία, λέει το ολλανδικό υπουργείο Άμυνας.

Όπως μεταδίδει το «de Volkskrant», οι ολλανδικές κυβερνήσεις προχώρησαν στην έγκριση 800 αδειών για πώληση εξαρτημάτων στρατιωτικής φύσης τα τελευταία 15 χρόνια στην Άγκυρα, με οικονομικό όφελος €494 εκατ. για την ολλανδική βιομηχανία, εκ των οποίων τα €29 εκατ. αφορούν μόνο το 2018. Επιπλέον, ολλανδικές εταιρείες διατηρούν εργοστάσια στην Τουρκία, όπως η Fokker στη Σμύρνη, παράγοντας εξαρτήματα για στρατιωτικά αεροσκάφη.

Αυτές οι πωλήσεις, που είναι κυρίως εξαρτήματα για όπλα, συστήματα ψύξης θερμικών καμερών, ερπύστριες και μέρη τεθωρακισμένων οχημάτων, δεν κινδυνεύουν από την απόφαση των χωρών της Ε.Ε. για αναστολή πωλήσεων όπλων στην Άγκυρα: μόνο οι νέες και οι εκκρεμείς αιτήσεις αναμένεται να απορριφθούν.

Η ολλανδική βιομηχανία κατασκευάζει κυρίως υποσυστήματα για τη διεθνή πολεμική βιομηχανία και υπεύθυνο για την έγκριση των πωλήσεων είναι το υπουργείο Εξωτερικών. Το τελευταίο εξετάζει τα υποσυστήματα να μην καταλήγουν σε εχθρικά καθεστώτα ή να μην χρησιμοποιηθούν για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Σε αυτό το πλαίσιο, έχουν απορριφθεί πέντε αιτήσεις για εξαγωγή στην Τουρκία.

Το τεύχος 401 της Π&Δ Οκτωβρίου 2019 διαθέσιμο ηλεκτρονικά στο Joomag


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
My_name_is_Nobody
Member
Famed Member
My_name_is_Nobody

Πεφτοσσυνεφάκιες και οι Ολλανδοί.

p270
Member
Noble Member
p270

Μα τι λέμε τώρα ,οι Ολλανδή τα έχουν πουλήσει στους τουρκους οπως και πάρα πολλοί άλλοι το τι θα τα κανουν οι τουρκοι ειναι δικό τους θέμα οπως και όποιου αγοράζει οπλα
Αν αυτοί που τα πουλάνε δεν θέλουν να χρησιμοποιουνται ας μην τα πουλάνε ,τα όπλα αγοράζονται βέβαια με την δικαιολογία τις άμυνας μιας χώρας αλλα αν όλοι τα αγοράζουν για την άμυνα αυτο σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κάποιοι για να επιτεθούν σε κάποιον άλλο άρα τι σκοπό έχει η αγορά τους

τα παραπάνω τα γράφω γιατί νομίζω κοροιδευομαστε μεταξύ μας

epampapas
Member
epampapas

Επειδή οι εικόνες είναι πιο δυνατές από τις λέξεις.

https://youtu.be/ScWeB-sxaeY

Το αφήνω εδώ γιατί δεν υπάρχει σχετικό άρθρο.