Μετά την Draken International που αγόρασε 22 πρώην ισπανικά Mirage F1 και παρέλαβε το πρώτο της την περασμένη εβδομάδα, μία ακόμα αμερικανική ιδιωτική εταιρεία παρέλαβε και αυτή μαχητικά αεροσκάφη του ίδιου τύπου, αυτή τη φορά από την γαλλική Αεροπορία.
Συγκεκριμένα πρόκειται για την Airborne Tactical Advantage Company – ATAC (μέλος του ομίλου Textron Airborne Solutions) που εγκαινίασε το κέντρο εκπαίδευσης ATAC-ACE (Adversary Center of Excellence) και αγόρασε για τον σκοπό αυτό 63 πρώην γαλλικά Mirage F1 τον Ιούλιο του 2017.
Το πρώτο αεροσκάφος του τύπου Mirage F1 έφτασε στο Αεροδρόμιο Fort Worth Alliance (TX) στις 27 Ιουνίου 2018. Μέχρι σήμερα η εταιρεία έχει παραλάβει δεκατρία αεροσκάφη ενώ είναι προγραμματισμένο να παραλάβει κι άλλα αεροσκάφη κατά την διάρκεια του έτους.
Η συγκεκριμένη αγορά Mirage F1 από την ATAC είναι τη μεγαλύτερη πώληση τέτοιων αεροσκαφών σε ιδιωτική εταιρεία μέχρι σήμερα σε παγκόσμιο επίπεδο. Τα ισπανικά αεροσκάφη που είχε αγοράσει η Draken International ήταν «μόνο» 22.
Η ATAC σκοπεύει να αναβαθμίσει τα αεροσκάφη που παραλαμβάνει με εξελιγμένα ηλεκτρονικά πτήσης και εκπαιδευτικά βοηθήματα, προκειμένου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των συμβάσεων εκπαίδευσης του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ.
Το ATAC-ACE εγκαινιάστηκε τον Φεβρουάριο του 2018 και ξεκίνησε τις προετοιμασίες σε σχέση με την μελλοντική συντήρηση, πτητική λειτουργία και εκπαίδευση πιλότων με το αεροσκάφος Mirage F1.
Η φωτογραφια εγινε ΗΔΗ wallpaper!
Πιθανα με νεο ηλεκτρονικο συστημα πτησης τα αεροσκαφη να αποκτησουν ακομη καλυτερη ευελιξια. Ενδιαφερων εχει να μαθουμε την ταυτοτητα των ηλεκτρονικων συστηματων, λινκ16, και των αναβαθμισεων που θα γινουν στο σκαφος(εφοσον γινουν), καθως και ποιες εταιρειες τα προμηθευουν ειτε την πηγη προμηθειων, και φυσικα το κοστος αναβαθμισεως, το θεμα των κινητηρων κλπ
Τα αεροσκάφη αυτά δεν είχαν FBW ούτε θα αποκτήσουν. Οπότε η ευελιξία τους δεν θα αλλάξει. Τα ηλεκτρονικά που θα αναβαθμιστούν αφορούν τον εξοπλισμό αποστολής, αλλαγή καλωδιώσεων, HOTAS, καμιά οθονούλα στο pit, μπορεί κάνα νέο radar.
Τα δικά μας είπαμε είχαν ακόμα αρκετές ώρες πτήσης να έχουν απομείνει στα φτερά τους, όταν τα αποσύραμε, σωστά;
Πρακτικά όλα σε καθεστώς “μακράς αποθήκευσης” τα βάλαμε που θεωρητικά σημαίνει ότι σε έναν πόλεμο αν πραγματικά ξεμείνουμε εντελώς για εντελώς από μαχητικά παραμένουν αξιόπλοα.
Προφανώς και έχουν αρκετές ώρες πτήσεις διαθέσιμες αλλιώς ποιό το νόημα της αποθήκευσης=έξοδα χώρος κ.τ.λ. αντί του βγάζω ό,τι χρήσιμο ανταλλακτικό μπορώ και το πουλάω+διάλυσης που σημαίνει έσοδα για τα ταμεία;
Βεβαίως βεβαίως, επειδή είναι σε καθεστώς αποθήκευσης, δε σημαίνει ότι δεν αναβαθμίζονται κιόλας…………….
F-35 Vs F-1 αλλά άμα δεν έχει κάτι άλλο να σηκώσεις…
πραγματικά μια έρευνα πρώτα στο Internet π.χ Mirage F1 HAF να δείτε την ”μακρά αποθήκευση”
Πλακα με κανετε
Ενα τσoυρμο F1 σε πληρη δραση, βαμμενα υπεροχα κιολας μαντευω, θα παω αμερικη μονο και μονο γαι αυτο το θεαμα
http://www.eurodemobbed.org.uk/locations.php?location=5726
http://www.eurodemobbed.org.uk/locations.php?location=5726
Άψογα συντηρημένα, έτοιμα για μάχη!
Αστα να πανε ….
http://www.eurodemobbed.org.uk/images.php?s=e&type=756
Mirage F1.CG HAF. Μόνο ΝΤΡΟΠΗ μπορείς να νοιώσεις για την τύχη αυτών των πανέμορφων αεροσκαφών!
Το ιδανικο θα ηταν να ειναι βαμμενα τα αεροσκαφη με διαφορες παραλλαγες,Aegean Blue,Ghost,European 1,γαλλικη και ισπανικη ερημου κλπ.