Ο νέος Έλληνας πρέσβης στο Κίεβο εξέφρασε την ελληνική αλληλεγγύη στην ουκρανική εδαφική ακεραιότητα

5
Μοιραστείτε το άρθρο
  • 11
  •  
  •  

Τοποθετήθηκε στην Ουκρανία νέος Έλληνας πρεσβευτή, ο κ. Βασίλειος Μπορνόβας, ο οποίος συναντήθηκε χθες με την αναπληρώτρια υπουργό Εξωτερικών της χώρας κι. Ολένα Ζερκάλ.

Στα πλαίσια της συνάντησης, ο Έλληνας πρεσβευτής εξέφρασε την απεριόριστη υποστήριξη της Ελλάδας στην εθνική κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας.

https://twitter.com/MFA_Ukraine/status/1185126593297113088

Ο πρεσβευτής δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι «Μια τέτοια στάση στηρίζεται στη δέσμευση του διεθνούς δικαίου ως βάση των διεθνών σχέσεων.» Επιπλέον σημείωσε το θετικό ρόλο των πολυάριθμων εθνοτικών ελληνικών κοινοτήτων στην Ουκρανία για την οικοδόμηση φιλικών σχέσεων με την Ελλάδα.

Και οι δύο πλευρές εξέφρασαν αμοιβαίο ενδιαφέρον για την ενίσχυση της συνεργασίας κατά την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου για να εγγυηθούν την ελευθερία της ναυσιπλοΐας σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

Η υφυπουργός Ολένα Ζερκάλ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη την για την αποκατάσταση 100 Ουκρανών παιδιών από το Ντονμπάς αυτό το καλοκαίρι στην Ελλάδα.

Πρόκειται για μία επιβεβαιώση των καλών σχέσεων μεταξύ των δυο χωρών, που στον αντίποδα έρχονται σε απ’ ευθείας αντιπαράθεση με τις αντίστοιχες σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας:

Ο Ρώσος πρέσβης στις Βρυξέλλες και η “ατυχής” σύγκριση της Ελλάδας με τους Κούρδους της Συρίας


Μοιραστείτε το άρθρο
  • 11
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
My_name_is_Nobody
Member
Famed Member
My_name_is_Nobody

Πω πω! Τι κάναμε;
Τώρα το ξανθό γένος θα προσεγγίσει την Τουρκία.

agnostosependytis
Guest
agnostosependytis

Δεν είμαι σίγουρος ποιος είναι ο σκοπός μιας τέτοιας δήλωσης. Παλιά ήταν ότι παρά το ότι κάνει εχθρική την Ρωσία απέναντί μας, το κάναμε γιατί ήταν Αμερικανική γραμμή, τώρα που ο πλανητάρχης τα δίνει όλα στον Βλαδίμηρο, παίζει να κάνουμε και τους Αμερικανούς εχθρούς μας με μια τέτοια δήλωση.

Εν τω μεταξύ όλο δίνουμε στην Ουκρανία και αυτοί δεν δίνουν κάτι σε εμάς, δίνουν όμως στους Τούρκους συστήματα παθητικής προστασίας για τα τανκς, αγοράζουν από τους Τούρκους UAV’s κτλ

recce
Member
Noble Member
recce

Γιατί, είπαμε ότι θέλουμε να αγοράσουμε κάτι και δεν μας το δώσανε? Εκτός αν εννοείς ότι έπρεπε να μας δίνουν πολεμικό υλικό δωρεάν…

filon26
Member
Famed Member
filon26

Η Ουκρανία είναι απαραίτητη για τον δυτικό αμυντικό σχεδιασμό και όχι μόνο. Ακούγεται συχνά (και σωστά) πως η Ευρώπη δεν μπορεί να γίνει υπολογίσιμη δύναμη χωρίς την Ρωσία, η οποία και εκ των πραγμάτων είναι Ευρωπαϊκή δύναμη, διαθέτει στρατιωτική ισχύ και ενεργειακούς πόρους. Το πρόβλημα, δεν είναι τόσο οι αντιρρήσεις των Αμερικανών (όπως συχνά αναφέρεται), αλλά κυρίως το γεωπολιτικό μέγεθος της Ρωσίας που την καθιστά πολύ μεγάλη για να δεχθεί να συμπλεύσει με τις Ευρωπαϊκές δυνάμεις. Ταυτόχρονα όμως είναι αρκετά μικρή για να αποτελέσει κάτι περισσότερο από ισχυρή περιφερειακή δύναμη. Επομένως οι Αμερικανοί (και πολλοί Ευρωπαίοι) θέλουν την Ρωσία στα… Read more »

epampapas
Member
epampapas

Η Ρωσία επειδή είναι φίλη με την Τουρκία είναι εχθρός μας. Η Ουκρανία αν και είναι φίλη με την Τουρκία είναι φίλη μας. Γιατί; Μα γιατί έτσι λένε οι αμερικάνοι. Πιο απλά να το εξηγήσουμε δε γίνεται. Όπως στα πανηγύρια με τις αρκούδες που κάποιος βαράει το ντέφι. Μόνο που μιλάμε για γατάκι φοβισμένο.