Νέα στολή αντι-G για το Su-57 έτοιμη για έναρξη δοκιμών.

1
2199
Lockheed Martin's LM-100J flies a Farnborough International Airshow practice run July 2. Lockheed Martin photo by Todd McQueen. (PRNewsfoto/Lockheed Martin Aeronautics Com)
Μοιραστείτε το άρθρο
  • 13
  •  
  •  

Μία νέα στολή anti-G σχεδιασμένη ειδικά για τους πιλότους του νέου μαχητικού αεροσκάφους Sukhoi Su-57 πέμπτης γενιάς έχει προετοιμαστεί για δοκιμές πτήσης, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ο πιλότος δοκιμών Σεργκέϊ Μπόγκνταν βγαίνει από το πιλοτήριο του πρωτότυπου PAK-FA αμέσως μετα την προσγείωση μετά την πρώτη πτήση, τον Ιανουάριο του 2010.

Το πρακτορείο επικαλείται δηλώσεις του Σεργκέι Πότζνιάκοφ, ο οποίος είναι ο διευθύνων σύμβουλος της ερευνητικής και παραγωγικής ομάδας (που ανέπτυξε την εν λόγω στολή) της εταιρείας Zvezda.

«Η πλήρους μεγέθους στολή μας είναι ένα κομμάτι (ολόσωμη) και πιέζει σταθερά στους βραχίονες και το μεγαλύτερο μέρος του σώματος Οι δοκιμές έδειξαν ότι συμμορφωνόμαστε με τις απαιτήσεις για ανοχή στις δυνάμεις βαρύτητας G. Οι ικανότητές της στην πτήση σχεδιάζεται να δοκιμαστούν, και μετά από τις δοκιμές θα αποφασίσουμε τι να κάνουμε περαιτέρω», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος, χωρίς να προσδιοριστεί το χρονοδιάγραμμα των δοκιμών.

Τα πρωτότυπα της στολής έχουν ήδη υποβληθεί σε δοκιμές σε ειδικές εγκαταστάσεις στο έδαφος με άνθρωπους δοκιμαστές. Κατά τη διάρκεια των ελιγμών του αεροσκάφους, μία στολή αντι-G εμποδίζει την συγκέντρωση του αίματος από τον εγκέφαλο στην κοιλιά και τα πόδια.

Su-57, τo νέο ρωσικό υπερόπλο σε μαζική παραγωγή για να σπείρει τον πανικό στην Δύση! (Hint: NOT)

Ο διευθύνων σύμβουλος δήλωσε νωρίτερα στο TASS ότι οι παραδόσεις της νέας στολής αντιG θα αρχίσουν νωρίτερα από το 2019. Πέντε τέτοιες στολές έχουν ήδη παραδοθεί στην εταιρεία αεροσκαφών Sukhoi και οι δοκιμές θα διαρκέσουν περίπου έξι μήνες…

Δεν πρέπει βέβαια να μας προξενεί εντύπωση το παραπάνω. Η νέα αυτή στολή είναι απλά ένα ακόμα από τα πολλα υποσυστήματα του εν λόγω αεροσκάφους που δεν είναι ακόμα έτοιμα, με αποτέλεσμα να καθυστερεί η μαζική παραγωγή του αεροσκάφους.

Βέβαια από την άλλη πλευρά οι ίδιοι οι Ρώσοι έχουν δηλώσει ανοιχτα πλέον ότι δεν τους ενδιαφέρει να αποκτήσουν το αεροσκάφος σύντομα και σε μεγάλους αριθμούς αλλά περισσότερο να το προωθήσουν στην εξαγωγική αγορά.

Το θέμα αυτό είναι βέβαια σημαντικό (ενδέχεται να επηρεάσει και την χώρα μας) και θα επανέλθουμε.


Μοιραστείτε το άρθρο
  • 13
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Νικος
Guest

Καιρος ηταν επιτελους να φτιαξουν καμμια συγχρονη στολη, και καμμια συγχρονη κασκα-μασκα θα επρεπε να ειχαν κανει …. χθες