Νέα τυφέκια εφόδου για το Ρωσικό Στρατό

7
2411
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Σε διαδικασία αντικατάστασης των παλαιότερων τυφεκίων AK-74M, απόγονου του διάσημου AK-47 φαίνεται πως μπαίνει ο Ρωσικός Στρατός. Το παράδοξο είναι πως τα νέα τυφέκια θα είναι δυο τύπων, ένα σε διαμέτρημα 5,45mm και ένα σε 7,62mm.

AK-12

Το AK-74 που υιοθετήθηκε στις αρχές τις δεκαετίας του 70, είναι ένα όπλο διαμετρήματος 5,45mm και είναι απευθείας απόγονος του AK-47 που εισήλθε σε υπηρεσία το 1947. Το 1991, παρουσιάστηκε η βελτιωμένη έκδοση AK-74M.

Τα νέα τυφέκια θα είναι το AK-12 με διαμέτρημα 5,45Χ39mm και το AK-15 με διαμέτρημα 7,62Χ39mm. Αν και εμφανισιακά είναι πανομοιότυπα με το AK-74M, υποτίθεται πως διαθέτουν ανώτερες επιδόσεις. Θα είναι σε θέση να φέρουν όλα τα αξεσουάρ που χρειάζεται ένας μαχητής στο σύγχρονο πεδίο της μάχης, όπως διόπτρες, σκοπευτικά λέιζερ, φορέα οπλοβομβίδων, ρυθμιζόμενο κοντάκι κτλ.

AK-15

Το μόνο παράδοξο της όλης υπόθεσης είναι πως ο Ρωσικός Στρατός χρειάζεται δυο διαφορετικά διαμετρήματα. Ο πιθανότερος λόγος για τη διατήρηση του 7,62mm είναι πως υπάρχουν τεράστια αποθέματα φυσιγγιών αυτού του διαμετρήματος και προφανώς δεν αξίζει να καταστραφούν.

Πηγή: Military.com


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Stamatis Grozoudis
Guest
Stamatis Grozoudis

Παράδοξο δεν είναι. Το ισχυρότερο διαμέτρημα είναι απαραίτητο σε περιπτώσεις που απαιτείται μεγαλύτερη εμβέλεια και ισχυρότερη διάτρηση, όπως π.χ. σε ορεινό αγώνα ή εναντίον αντιπάλων με θωράκιση. Το μικρότερο διαμέτρημα από την άλλη είναι ελαφρύτερο, έχει μικρότερη ανάκρουση και ήχο, στοιχεία που είναι απαραίτητα σε μάχη εντός κατοικημένων περιοχών όπου δεν υπάρχει ανάγκη για μεγάλες εμβέλειες βολίδας.
Επίσης καλό θα ήταν η ΠΤΗΣΗ να μην κάνει copy paste άρθρα από άλλους ιστοτόπους γιατί αυτό αλλοιώνει το χαρακτήρα του περιοδικού. Αυτό το λέω για τον Επαχτίτη κυρίως που συνηθίζει να φέρνει άρθρα από το προσωπικό του ιστολόγιο.

Lucky Trigger
Guest
Lucky Trigger

Παίρνεις αυτό το διαμέτρημα
https://youtu.be/3zVyr-wjqy8
και του ενσωματώνεις αυτή την διόπτρα
https://youtu.be/Pmteh_NChOQ
και έχεις ένα πεζικό που το κάθε του στοιχείο κατεβάζει μέχρι επιθετικά ελικόπτερα εκατοντάδες μέτρα απόσταση.

Τα αρχαία κράνη από την εποχή του πολέμου της Κορέας μπορείς να τα κρατήσεις για γούρι.

georgosk
Guest
georgosk

Και το ΝΑΤΟ έχει εδώ και δεκαετίες δύο διαφορετικά διαμετρήματα,που είναι το παράδοξο? Προφανώς, και στις 2 περιπτώσεις, το κάθε διαμέτρημα με τα διαφορετικά χαρακτηριστικά του, τα συν και τα πλην, καλύπτει διαφορετική επιχειρησιακή ανάγκη. Δείτε για παράδειγμα το FN SCAR .

chikichiki
Guest
chikichiki

Εδώ όμως επιλέγουν δυο “μεσαία” διαμετρήματα, αντί πχ να διαλέξουν 5.45 και 7.62R διατηρούν 5.45 και 7.62×39. Μάλλον η Π&Δ έχει δίκιο, έχουν το απόθεμα που δε πρόκειται να τελειώσει ποτέ και θεωρούν πως συμφέρει να τα κρατήσουν.

kafes_filtrou
Guest
kafes_filtrou

με εμας τι γινεται τα g3 θα τα αλλαξουμε ποτε?

p270
Guest
Παναγιωτης

Δεν νομιζω θα μεινουν για αρκετα χρονια ακομα

chikichiki
Guest
chikichiki

Μα τι έχει το καημένο το G3…