Νέες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα αναβάθμισης των Abrams ανακοίνωσε ο Αμερικανικός Στρατός

3
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Ο Στρατός των ΗΠΑ αποκάλυψε νέες λεπτομέρειες για την τελευταία αναβαθμισμένη έκδοση του μοναδικού πλέον άρματος μάχης, του M-1 Abrams.

Η έκδοση M-1A2 Systems Engineering Plan (SEP) version 3 (v3), όπως ανακοίνωσε ο διευθυντής επιχειρησιακών δοκιμών και αξιολόγησης στην ετήσια αναφορά του, θα κάνει το δοκιμασμένο αυτό άρμα αγνώριστο στα πληρώματα που ήδη έχουν εκπαιδευτεί και επιχειρήσει με παλιότερες εκδόσεις του τύπου.

Το Πεντάγωνο ζητά 2,2 δισ. δολάρια για τροποποιήσεις των αρμάτων M1 Abrams

Η αναβάθμιση περιλαμβάνει νέα ηλεκτρονικά διεύθυνσης πυρός, που σημαίνει πως το M-1A2 SEP v3 θα μπορεί να βάλλει με το πυροβόλο του ταχύτερα και με μεγαλύτερη ακρίβεια. Ο κινητήρας, το σύστημα μετάδοσης κίνησης και οι ερπύστριες έχουν βελτιωθεί για να αντισταθμίσουν την αύξηση του βάρους του οχήματος. Στον τομέα της προστασίας περιλαμβάνονται λύσεις νέας γενιάς προηγμένης θωράκισης και προστασία από αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς (IED).

Σε μαζική παραγωγή η τελευταία και πιο εξελιγμένη έκδοση του Abrams

Η αναβάθμιση αποφασίστηκε στις 28 Δεκεμβρίου 2018, με το Κεντρικό Σχεδιασμό Δοκιμών και Αξιολόγησης (Test and Evaluation Master Plan – TEMP) η επικαιροποιημένη έκδοση του οποίου συνέχισε με δοκιμές παραγωγής και αξιολόγησης υποσυστημάτων. Το 2019 πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες δοκιμές βολών που θα συνεχιστούν εντός του πρώτου τριμήνου του 2020.

Ομοίως, συνεχίζονται οι δοκιμές στον τομέα της προστασίας που ξεκίνησαν εντός του 2019. Μεταξύ άλλων δοκιμάζονται η αντοχή του M-1A2 SEP v3 έναντι εκρήξεων IED, αμέσων και εμμέσων εχθρικών πυρών και η αντοχή και συμπεριφορά του διαμερίσματος αποθήκευσης πυρομαχικών. Το τελευταίο θα πρέπει να αντέχει από άμεσο εχθρικό πλήγμα χωρίς τα πυρομαχικά εντός του να αναφλέγονται.

Οι δοκιμές αντοχής του νέου οχήματος συνεχίζονται με έναν συνδυασμό βαλλιστικών τεστ στο πεδίο, μοντέλων σε εργαστηριακές συνθήκες και ηλεκτρονικής προσομοίωσης που θα καθορίσουν την πορεία και μεταβολή των κριτηρίων. Ο Αμερικανικός Στρατός επεξεργάζεται και αξιολογεί διαρκώς τα δεδομένα από τις δοκιμές αυτές προσαρμόζοντάς τα ανάλογα.

Πηγή: Defence-blog

 


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Panos71
Member
Noble Member
Panos71

Πολλή κρίμα που δεν καρποφόρησε η παλαιότερη συζήτηση για 400 από αυτά.
Σε δεύτερη φάση ίσως προχωρούσαμε και εμείς σε κάτι ανάλογο.

ΑΝΤΩΝΙΟΣ
Guest
ΑΝΤΩΝΙΟΣ

Πολύ κρίμα που δεν κέρδισε τον τότε διαγωνισμό του ΕΣ και πήραμε τα προβληματικά λεοπαρντ δεν κέρδισε όχι για επιχειρισιακους λόγους όπου πρώτευσε αλλά για λόγους λογιστικής υποστηρίξεις και οικονομίας .Τώρα θα χαμε το ισχυρότερο άρμα του κόσμου!!!!

ACHERON
Member
Famed Member
ACHERON

Δέν πρώτευσε,στην επιχειρησιακή αξιόλογηση,αλλά σε κάποια σημεία,όπως οἱ βολές μεγάλων αποστάσεων.
Στην γενική κατάταξη ήταν μαζί με το Leopard-2/STRV-122 (σουηδική έκδοση),και αρκετά μπροστά από τα υπόλοιπα.
Αλλά και τα κριτήρια λογιστικής υποστηρίξεως και ομοιοτυπίας με τα άρματα της «ενδιάμεσης λύσης»,ήταν ουσιαστικά,και κανένας από τους διαγωνιζόμενους δέν έβγαλε «κιχ» για το αδιάβλητο της αξιολογήσεως.