- Advertisement -

Νέες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα αναβάθμισης των Abrams ανακοίνωσε ο Αμερικανικός Στρατός

- Advertisement -

Ο Στρατός των ΗΠΑ αποκάλυψε νέες λεπτομέρειες για την τελευταία αναβαθμισμένη έκδοση του μοναδικού πλέον άρματος μάχης, του M-1 Abrams.
Η έκδοση M-1A2 Systems Engineering Plan (SEP) version 3 (v3), όπως ανακοίνωσε ο διευθυντής επιχειρησιακών δοκιμών και αξιολόγησης στην ετήσια αναφορά του, θα κάνει το δοκιμασμένο αυτό άρμα αγνώριστο στα πληρώματα που ήδη έχουν εκπαιδευτεί και επιχειρήσει με παλιότερες εκδόσεις του τύπου.

Το Πεντάγωνο ζητά 2,2 δισ. δολάρια για τροποποιήσεις των αρμάτων M1 Abrams


Η αναβάθμιση περιλαμβάνει νέα ηλεκτρονικά διεύθυνσης πυρός, που σημαίνει πως το M-1A2 SEP v3 θα μπορεί να βάλλει με το πυροβόλο του ταχύτερα και με μεγαλύτερη ακρίβεια. Ο κινητήρας, το σύστημα μετάδοσης κίνησης και οι ερπύστριες έχουν βελτιωθεί για να αντισταθμίσουν την αύξηση του βάρους του οχήματος. Στον τομέα της προστασίας περιλαμβάνονται λύσεις νέας γενιάς προηγμένης θωράκισης και προστασία από αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς (IED).

Σε μαζική παραγωγή η τελευταία και πιο εξελιγμένη έκδοση του Abrams


Η αναβάθμιση αποφασίστηκε στις 28 Δεκεμβρίου 2018, με το Κεντρικό Σχεδιασμό Δοκιμών και Αξιολόγησης (Test and Evaluation Master Plan – TEMP) η επικαιροποιημένη έκδοση του οποίου συνέχισε με δοκιμές παραγωγής και αξιολόγησης υποσυστημάτων. Το 2019 πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες δοκιμές βολών που θα συνεχιστούν εντός του πρώτου τριμήνου του 2020.

Ομοίως, συνεχίζονται οι δοκιμές στον τομέα της προστασίας που ξεκίνησαν εντός του 2019. Μεταξύ άλλων δοκιμάζονται η αντοχή του M-1A2 SEP v3 έναντι εκρήξεων IED, αμέσων και εμμέσων εχθρικών πυρών και η αντοχή και συμπεριφορά του διαμερίσματος αποθήκευσης πυρομαχικών. Το τελευταίο θα πρέπει να αντέχει από άμεσο εχθρικό πλήγμα χωρίς τα πυρομαχικά εντός του να αναφλέγονται.
Οι δοκιμές αντοχής του νέου οχήματος συνεχίζονται με έναν συνδυασμό βαλλιστικών τεστ στο πεδίο, μοντέλων σε εργαστηριακές συνθήκες και ηλεκτρονικής προσομοίωσης που θα καθορίσουν την πορεία και μεταβολή των κριτηρίων. Ο Αμερικανικός Στρατός επεξεργάζεται και αξιολογεί διαρκώς τα δεδομένα από τις δοκιμές αυτές προσαρμόζοντάς τα ανάλογα.
Πηγή: Defence-blog
 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -
- Advertisement -
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Panos71

Πολλή κρίμα που δεν καρποφόρησε η παλαιότερη συζήτηση για 400 από αυτά.
Σε δεύτερη φάση ίσως προχωρούσαμε και εμείς σε κάτι ανάλογο.

ΑΝΤΩΝΙΟΣ

Πολύ κρίμα που δεν κέρδισε τον τότε διαγωνισμό του ΕΣ και πήραμε τα προβληματικά λεοπαρντ δεν κέρδισε όχι για επιχειρισιακους λόγους όπου πρώτευσε αλλά για λόγους λογιστικής υποστηρίξεις και οικονομίας .Τώρα θα χαμε το ισχυρότερο άρμα του κόσμου!!!!

ACHERON

Δέν πρώτευσε,στην επιχειρησιακή αξιόλογηση,αλλά σε κάποια σημεία,όπως οἱ βολές μεγάλων αποστάσεων.
Στην γενική κατάταξη ήταν μαζί με το Leopard-2/STRV-122 (σουηδική έκδοση),και αρκετά μπροστά από τα υπόλοιπα.
Αλλά και τα κριτήρια λογιστικής υποστηρίξεως και ομοιοτυπίας με τα άρματα της «ενδιάμεσης λύσης»,ήταν ουσιαστικά,και κανένας από τους διαγωνιζόμενους δέν έβγαλε «κιχ» για το αδιάβλητο της αξιολογήσεως.

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Β. Νέδος στην Κ, “Η Ελλάδα ζήτησε Arleigh Burke από τις ΗΠΑ! Συνεχίζει να συζητά με Γαλλία, Γερμανία, ΗΒ και άλλους για νέα πλοία

Του Βασίλη Νέδου, από την ΚαθημερινήΧθες, μία φωτογραφία από τον επίσημο λογαριασμό του έκτου στόλου των ΗΠΑ στο Twitter, με το αντιτορπιλικό «USS Donald...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

Φυσικά και να μην πάρουμε Μ2A3 Bradley! Καλύτερα KF-41 στην ίδια...

80
 Χτες το απόγευμα δημοσιεύσαμε μια είδηση, που μάλλον πέρασε σχετικά χωρίς να τύχει ιδιαίτερης προσοχής. Το θέμα είναι πως αρκετοί φίλοι αναγνώστες το "έπιασαν",...
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ Δεκέμβριος 2020

Αγορά 3.99 $
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2014 July 2014 #338

Αγορά $
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2015 December 2015 #355

Αγορά $

Related News

Νεά απεικόνιση του Μαχητικού 6ης γενιάς Tempest

 Το νέο μαχητικό αεροσκάφος της Βρετανίας, Σουηδίας και Ιταλίας, Tempest, δείχνει πολύ "διαφορετικό" σε νέα καλλιτεχνική απεικόνιση που κυκλοφόρησε τις τελευταίες μέρες. Η απεικόνιση...

“Φως” στο ταλαίπωρο πρόγραμμα του πρώτου ινδικού αεροπλανοφόρου;

Όπως ανακοίνωσαν τα ναυπηγεία Cochin Shipyard Limited (CSL), το αεροπλανοφόρο INS Vikrant ολοκλήρωσε μόλις πρόσφατα τις πρώτες του δοκιμές λιμένος, 12 περίπου χρόνια μετά...

Το πρώτο “Romeo” MH-60R της Ινδίας, άντε και στα δικά μας μέσα στο 2021!

Η Lockheed Martin έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο ινδικό "Romeo" (MH-60R), με τα "επίσημα" ινδικά χρώματα, και με τα αντίστοιχα εθνόσημα. Η Ινδία έκανε...