Το New Horizons εντόπισε πιθανό τείχος υδρογόνου στις εσχατιές του ηλιακού μας συστήματος

1
1317
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Στις εσχατιές του ηλιακού μας συστήματος, λίγο πριν το διαστρικό κενό, ο βολιστήρας New Horizons εντόπισε κάτι που μοιάζει με “τείχος υδρογόνου.”

Χρησιμοποιώντας το τηλεσκόπιο υπεριώδους απεικόνισης και φασματογράφο “Alice”, το New Horizons που το 2015 “συναντήθηκε” με το Πλούτωνα και αυτή τη στιγμή ταξιδεύει προς την Υστατη Θούλη στη Ζώνη του Κάιπερ, εντόπισε ένα “εμπόδιο” στο υπεριώδες φάσμα που σύμφωνα με μια νέα μελέτη, είναι φως που αντανακλάται και διασκορπίζεται από άτομα υδρογόνου.

Εάν αυτό το μυστηριώδες φως προέρχεται όντως από ένα τείχος υδρογόνου, οι επιστήμονες πιστεύουν πως αυτό δημιουργήθηκε από τον διαστρικό “άνεμο” στο σημείο που συναντά τον ηλιακό “άνεμο.” (Στη προκειμένη περίπτωση ως “‘άνεμος” ορίζονται τα φορτισμένα σωματίδια που ταξιδεύουν στο διαστημικό κενό).

Tο “τείχος”, βρίσκεται στο έσχατο σημείο που φτάνει η επίδραση του ήλιου μας (ηλιόπαυση) και ξεκινά το διαστρικό κενό. Το 2013 και μετά από 36 χρόνια ταξιδιού στο διάστημα, το Voyager 1 έγινε το πρώτο ανθρώπινο κατασκεύασμα που πέτυχε να βρεθεί στο διαστρικό κενό.

Διαβάστε επίσης

Ένα διαστημόπλοιο της NASA μόλις “ξύπνησε” στο βαθύ διάστημα

New Horizons: Προορισμός Ύστατη Θούλη


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
npo
Guest
npo

.. σταματήστε σας παρακαλώ να την λέτε “Υπέρτατη” Θούλη.
Είναι εντελώς λάθος. Είναι η τρίτη φορά που το επισημαίνω. Όχι τίποτα άλλο, αλλά αρχίζουν και αντιγράφουν το λάθος σας κι άλλοι.

Ultima Thule = Ύστατη Θούλη ή έσχατη Θούλη ή απώτατη Θούλη, τόσα και τόσα.. Στην τελική πείτε την “τελευταία Θούλη”

ΕΛΕΟΣ δλδ… sad