Νέο σχέδιο LCS

5
2258
Μοιραστείτε το άρθρο
  • 9
  •  
  •  

 

Η Lockheed Martin παρουσιάζει στην έκθεση “DSEI 2017” τη νέα LCS των 125m. Το σχέδιο αναμένεται να συμμετέχει στο αμερικανικό πρόγραμμα αγοράς νέας φρεγάτας, που είναι πιο γνωστό ως FFG(X).

 

Το σχέδιο στηρίζεται στην κλάση Freedom. Έχει μήκος 125m (10m περισσότερο από την LCS) και πλήρωμα 130 ανδρών (αντί 65 της LCS). Ο οπλισμός της αποτελείται από 16 Κ/Β κατά πλοίων, VLS Mk.41 16 κελιών για Κ/Β κατά εναέριων στόχων ESSM/Standard και κύριο πυροβόλο Mk110 των 57mm. Υπάρχει επίσης ένα CIWS SeaRAM επάνω στο υπόστεγο ελικοπτέρου.


Μοιραστείτε το άρθρο
  • 9
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
κλείτος ο μέλας
Guest
κλείτος ο μέλας

κομμένο και ραμμένο για μας ,για τις ανάγκες και τις δυνατότητες μας όπως θα μας έλεγε ο θείος Σαμ που τις ξέρει καλύτερα και από εμάς , και με aegis αν μαντεύω σωστα? αλλά έλα που το ταμείο είναι άδειο.

Giorgos tsagaris
Guest
Giorgos tsagaris

LM ?
Δε μασ βλεπω να τη γλυτωνουμε…

Αντώνης
Guest
Αντώνης

Όσο περνάει ο καιρός, τόσο φαίνεται η παρακμή των ΗΠΑ στις προσφερόμενες λύσεις σε σκάφη μεγέθους φρεγάτας. .. Stealth σκάφος, με τις γκουμούτσες τους mk-141 φάτσα φόρα; Κύριο πυροβόλο των 57 χιλιοστών; 16 Θέσεις mk-41; Δηλαδή, ποιός ο επιχειρησιακός λόγος, κάποιο ναυτικό, να μην αγοράσει ένα ευρωπαϊκό σχέδιο; Ακόμη και η ALS 100 φαντάζει κορυφαίων χαρακτηριστικών με αυτά που έχει σε 105m μήκος…

sid
Guest
sid

Δεν είναι υποεξοπλισμένη όσον αφορά τον οπλισμό,
δηλ τί παραπάνω προσφέρει σε σχέση με μία ΜΕΚΟ όσον αφορά τον οπλισμό;

Δημήτρης Ε
Guest
Δημήτρης Ε

Διαβάζοντας τον τίτλο, είπα εδώ είμαστε..να το επόμενο πλοίο του ΠΝ.Δυστυχως όμως οι λεπτομέρειες είναι αποκαρδιωτικες…. είναι ένα πλοίο με τουλάχιστον αλλόκοτο εξοπλισμό… ανεπαρκής αντιαεροπορική προστασία, υπερβολές στους αντιπλοικους πυραύλους,και περιέργως μικρό πυροβόλο…..δεν βλέπω και aegis… οπότε ένα σχέδιο για τις ανάγκες του us navy,σε περιβάλλον με απόλυτη αεροπορική υπεροχή…