Χωρίς σημαντική βελτίωση οι άσχημοι δείκτες ετοιμότητας των κύριων οπλικών συστημάτων της Γερμανίας

3
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Χωρίς ιδιαίτερες μεταβολές στους δείκτες διαθεσιμότητας των κύριων οπλικών συστημάτων της Γερμανίας κλείνει το 2019.

Σύμφωνα με την έκθεση του γενικού επιθεωρητή των Γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων, τις χειρότερες επιδόσεις παρουσιάζουν τα πολύ παλαιά, αλλά και τα πολύ νεότερα συστήματα σε υπηρεσία. Η διαθεσιμότητα για τα παλαιότερα, για παράδειγμα τα αεροσκάφη Tornado, τα ελικόπτερα CH-53, τα ΑΦΝΣ P-3C Orion, είναι κάτω από 50%.

Γερμανός πολιτικός: Ο Στρατός διαθέτει πυρομαχικά μόνο για μια ημέρα επιχειρήσεων!

Στα νέα συστήματα οι ίδιες τιμές κυμαίνονται μεταξύ 26% και 95%, με τραγικότερες τις περιπτώσεις των ΤΟΜΑ Puma, των μεταγωγικών A400M, της έκδοσης Ειδικών Επιχειρήσεων του ελικοπτέρου H145M και τα μεταφορικά ελικόπτερα NH90. Αντίθετα, πάνω από 70% βρίσκεται ο δείκτης επιχειρησιακής ετοιμότητας για τις φρεγάτες, τα άρματα μάχης Leopard 2, τα τροχοφόρα τεθωρακισμένα οχήματα Boxer και τα μαχητικά Eurofighter. Για τα συστήματα που χρησιμοποιούνται σε επιχειρήσεις στο εξωτερικό, το ποσοστό διαθεσιμότητας υπερβαίνει το 80%.

Γερμανία: Ώρα για –γενναία– αύξηση των στρατιωτικών δαπανών

Η έκθεση διακρίνεται σε δύο μέρη, με το απόρρητο κομμάτι να απευθύνεται αποκλειστικά στα μέλη του κοινοβουλίου. Υπάρχει επίσης ένα τμήμα που είναι ελεύθερο για ανάγνωση από το κοινό. Το μέτρο είναι σε ισχύ τα τελευταία πέντε έτη. Η παρούσα έκθεση εξετάζει το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2019.

Η νέα «ΠΤΗΣΗ & Διάστημα» ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2019


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
evaggelos
Member
Noble Member
evaggelos

σιγα με το λουξεμβουργο η το λιχτενσταιν θα τα βαλει? τι να τον κανει το στρατο αφου δεν κινδυνευει απο πουθενα κ μια χαρα μπιζνες με τον βλαδιμηρο εχει για κατι ξυπολητους ιρακινους μια χαρα κ πολλα ειναι αν γινει κανας γ παγκοσμιος παλι κομπλε ειναι καθοτι πολεμικη βιομηχανια εχει.
ΥΓ εμεις να δω με τους γειτονες που χουμε τι διαθεσιμοτητες εχουμε.

Observer
Guest
Observer

Από ότι γνωρίζω, οι τουαλέτες οθωμανικού τύπου των στρατοπέδων έχουν υψηλή διαθεσιμότητα!!

Guest
Guest
Guest

Τις χρησιμοποιείς συχνά;