Νέα παραγγελία αυτοκινουμένων πυροβόλων στην ΒΑΕ από τον Αμερικανικό Στρατό

2
David Schacher Photography LLC
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Το υπουργείο Αμύνης των ΗΠΑ και η ΒΑΕ Systems ανακοίνωσαν πως επετεύχθη μεταξύ τους συμφωνία για την παραγωγή από την δεύτερη 48 αυτοκινουμένων πυροβόλων Μ-109Α7 και οχημάτων και αριθμού ερπυστριοφόρων οχημάτων μεταφοράς πυρομαχικών Μ-992Α3, εν συνεχεία υποστήριξης και φόρτου ανταλλακτικών συνολικής αξίας 339 εκατομμυρίων δολαρίων.

To A/K πυροβόλο Μ-109Α7 και το όχημα μεταφοράς και τροφοδοσίας πυρομαχικών Μ-992Α3 στις εγκαταστάσεις της ΒΑΕ

C-DAEM: Τα «έξυπνα» πυρομαχικά που θα… διαλέγουν τον στόχο μόνα τους!

Τα οχήματα Μ-109Α7 και Μ992Α3 προήλθαν από το πρόγραμμα Paladin Integrated Management (PIM) θα αντικαταστήσουν τα Μ-109Α6 και Μ-992Α2 αντίστοιχα. Τα νέα οχήματα θα εξοπλίσουν τις ομάδες μάχης των τεθωρακισμένων ταξιαρχίων και θα προσφέρουν βελτιωμένες δυνατότητες στην εκπομπή πυρών με νέες τεχνολογίες διαχείρισης πυρός και εξοικονόμησης ενέργειας.

FORT HOOD, Texas— Artillerymen from B. Battery, 3rd Battalion, 82nd Field Artillery Regiment, 2nd Brigade Combat Team, 1st Cavalry Division, move a M992A2 Field Artillery Ammunition Supply Vehicle across the range to a M109A6 Paladin to provide support during the 3rd Bn, 82nd FA Regt.’s Paladin live-fire exercise at a range on Fort Hood, Sept. 22. (U.S. Army photo by Sgt Quentin Johnson, 2nd BCT PAO, 1st Cav. Div.)

Το Μ-109Α7 αποτελεί εξέλιξη και σημαντική βελτίωση σε σύγκριση με το Μ-109Α6 ενσωματώνοντας ψηφιακή τεχνολογία ελέγχου και κατανομής πυρών, ισχύ και ταχυκινησία ενώ σημαντική είναι και η βελτίωση του συγκροτήματος ισχύος του για την διαχείριση των υποσυστημάτων του οχήματος. Το πρόγραμμα ξεκίνησε με χαμηλούς ρυθμούς παραγωγής το 2017 και η τελευταία παραγγελία θα φέρει τον συνολικό αριθμό πυροβόλων και οχημάτων μεταφοράς πυρομαχικών σε υπηρεσία με τον Στρατό των ΗΠΑ στα 204. Η απόφαση έρχεται μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Αμύνης πως θα περάσει σε πλήρη ρυθμό παραγωγής των οχημάτων τον Φεβρουάριο.

Τα M109A7 θα παραμείνει αξιόμαχο μέχρι το 2050

Πηγή


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

2
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
skylosMakis Recent comment authors

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Makis
Member
Active Member
Makis

Είναι εφικτή πιθανή μετατροπή σε ΤΟΜΑ αυτών που θα αντικατασταθούν?

skylos
Member
Trusted Member
skylos

Σε χαλάνε απλά, μερικές δεκάδες μεταχειρισμένες έστω σωλήνες των 155 χιλιοστών?