Δωρεά drones στην ΕΛ.ΑΣ. – Πως θα αξιοποιηθούν από Υπηρεσίες της Τροχαίας

9
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Με δύο drones εξοπλίζεται η Τροχαία του Βορείου Οδικού Άξονας Κρήτης και το Τμήμα Τροχαίας Χανίων.

Τα drones αποτελούν χορηγία από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων Άγιος Χριστόφορος.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο Σύλλογος υπέβαλε στο Αρχηγείο της Αστυνομίας πρόταση δια του Προέδρου του Σταύρου Πολέντα.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση: «Ο Αρχηγός της Αστυνομίας Αντιστράτηγος Κύριος Μιχάλης Καραμαλάκης, ενέκρινε την δωρεάν χορήγηση από το Σύλλογο δύο συσκευών drone για πιλοτική χρήση και εφαρμογή τους από την τροχαία ΒΟΑΚ και Τ. Τροχαίας Χανιων με σκοπό και προοπτική την ευρύτατη χρήση τους στα τροχαία».

Ο Σύλλογος προτείνει – πρόταση που αναμένεται να εγκριθεί – εφεξής στα τροχαία δυστυχήματα να γίνεται η χρήση drone – πιλοτικά, από την Κρήτη – για την καταγραφή, αποτύπωση και απεικόνιση της περιοχής του σημείου του τροχαίου, καθώς και τα ίχνη αυτού ως και των εν γένει ζημιών του.

«Η μέχρι τώρα σύνταξη του πρόχειρου σκαριφήματος κάθε τροχαίου, με τις όποιες ατέλειες η όχι που μπορούσε να έχει, κατά την εκτίμηση μας θα αντικατασταθεί από το υλικό που θα καταγράφει το drone και το οποίο υλικό θα συμβάλει ουσιαστικά στην απόδοση της δικαιοσύνης

Ευχαριστούμε τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Κύριο Μιχάλη Καραμαλάκη, που πάντα στήριζε και στηρίζει με ευρύτητα πνεύματος πρωτοποριακές δράσεις – σκέψεις και ιδέες για την αντιμετώπιση προβλημάτων σχετικά με την οδική ασφάλεια», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: neakriti.gr


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

9
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
SpyrosAlxPortoAlexandros FlessasJolly_RogerTGD Recent comment authors

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Xristoforos
Member
Noble Member
Xristoforos

Συγχαρητήρια για μια πρωτοβουλία, που γεννήθηκε δυστυχώς από την απόγνωση συνανθρώπων μας, έναντι ενός κρατικού μηχανισμού, τόσο δύσκολου στην σκέψη και ακόμη περισσότερο στην πράξη, στο να βρει λύσεις σε προφανή προβλήματα.
Ας ελπίσουμε μόνο ότι δεν θα μείνουν σε κάποιο ράφι.

Koulis
Member
Trusted Member
Koulis

Το 2021 θα προκηρυχθεί το έργο για τον ΒΟΑΚ, επιτέλους. Οι προηγούμενοι ήταν μόνο λόγια.

Flight and Space
Admin
Famed Member

Εγκρίναμε το σχόλιο απλά και μόνο για να σας πούμε πως δεν επιτρέπονται κομματικά σχόλια. Αν τώρα εχουμε απαντήσεις από όσους δε συμφωνούν, να τις εγκρίνουμε ή όχι; Κι αν το κάνουμε, θα γίνουμε καφενείο ή όχι;

Koulis
Member
Trusted Member
Koulis

Συμφωνώ αρκεί να το κάνετε σε όλους.

TGD
Guest
TGD

Κι εγώ νόμιζα ότι τα drone θα ήταν όλη την ώρα στον αέρα για να ελέγχουν τους δρόμους…
Με τα ανασφάλιστα στην Κρήτη έχει βελτιωθεί η κατάσταση;

Jolly_Roger
Member
Famed Member
Jolly_Roger

«…με τα ανασφάλιστα στην Κρήτη έχει βελτιωθεί η κατάσταση;…»

Όσο αφορά την οδική ασφάλεια και την τοπική «κουλτούρα» στις συνήθειες των οδηγών, τα ανασφάλιστα οχήματα είναι το τελευταίο που θα έπρεπε να απασχολεί. Όχι πως δεν αποτελεί πρόβλημα, αλλά πρέπει πρώτα να λυθούν άλλα προβλήματα ιεραρχικά σπουδαιότερα πριν ασχοληθούν οι Αρχές και με τα ανασφάλιστα. Για παράδειγμα, δεν πέθανε κανείς επειδή αμέλησε να πληρώσει ασφαλιστικά τέλη – πεθαίνουν όμως εκατοντάδες (ίσως και χιλιάδες) επειδή οδηγούν ντίρλα πιωμένοι.

Spyros
Member
Famed Member
Spyros

Στα περισσότερα μέρη της Ελλάδας (και του κόσμου γενικότερα) όταν κάποιος σου λέει πως “πιστεύει στη μοίρα”, είτε χαριτολογεί είτε εννοεί πως πιστεύει στην τύχη (το πιθανότερο). Σε κάποια μέρη όταν το λένε, το εννοούν, κυριολεκτικά: – Γιατί να κόψω το τσιγάρο; Αν είναι η μοίρα μου να πάθω καρκίνο, θα τον πάθω. – Γιατί να αδυνατίσω; Σώπα μωρέ, αν είναι να πάω από καρδιά, ε θα πάω απο καρδιά. – Γιατί να βάλω ζώνη; Αν είναι η ώρα μου να πάω στο δρόμο, θα πάω. – Τι πάει να πει που έχω πιει; Μα αφού σου λέω εμένα δε… Read more »

Alexandros Flessas
Guest
Alexandros Flessas

καλό δε θα είναι στην τροχαία με αφορμή αυτή την προσθήκη του εξοπλισμού αυτού να κάνουν και κανενα διαγωνισμό για την πρόσληψη συγκοινωνιολόγων ή ειδικών συμβούλων ώστε να είναι μια καλή αφορμή για γυρίσουν επιτέλους σελίδα στον τρόπο διαχείρισης ανθρώπινων και μή πόρων?

AlxPorto
Member
Noble Member
AlxPorto

Προσωπικά έμαθα στην ουσία να οδηγώ στην Κρήτη καθώς πήγα η σπουδές στα 18 και δούλεψα τέσσερα χρόνια σε εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων. Έχω οδηγήσει κυριολεκτικά σε όλο το οδικό δίκτυο του νησιού: εθνικό, αστικό και επαρχιακό. Εφόσον δεν είχα κάποιο τροχαίο σε αυτή την οδική ζούγκλα θέλω να ελπίζω ότι δεν θα μου συμβεί κάτι, με δική μου υπαιτιότητα, για όσα χρόνια θα οδηγώ.