- Advertisement -

Το KC-46 δεν θα μεταφέρει φορτία και επιβάτες μέχρι νεωτέρας

- Advertisement -

Η Αμερικανική Αεροπορία έχει οδηγηθεί στην απόφαση να αναστείλει τη μεταφορά φορτίου και επιβατών με το KC-46, κάνοντας γνωστό ακόμη ένα πρόβλημα του δοκιμαζόμενου από σημαντικές καθυστερήσεις προγράμματος νέου αεροσκάφους εναέριου ανεφοδιασμού.
Σύμφωνα με το «Defense News», το μέτρο πάρθηκε για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των πληρωμάτων και των αεροσκαφών, μετά από την παρατήρηση πως τμήματα φορτίου και υλικών απασφαλίστηκαν κατά τη διάρκεια δοκιμαστικής πτήσης. Προηγουμένως το πλήρωμα είχε ελέγξει ότι τα φορτία είχαν ασφαλιστεί στα ειδικά σημεία που υπάρχουν στο δάπεδο του KC-46.
Η Αμερικανική Αεροπορία σχεδιάζει να αποκτήσει 179 KC-46, από τα οποία 52 είναι υπό παραγγελία και μόλις 18 έχουν παραδοθεί. Το πρόβλημα εντοπίστηκε αποκλειστικά σε ένα KC-46 και δεν υπήρξε κίνδυνος για το προσωπικό και το αεροσκάφος. Για την επίλυση του θέματος εργάζεται η κατασκευάστρια εταιρεία, που βλέπει ότι είναι πιθανό να διαθέσει ακόμη περισσότερα χρήματα (από τα $3,5 δις που έχει ήδη πληρώσει), ώστε να διορθωθούν οι παρεκκλίσεις που εμφανίζει το KC-46, σε σχέση με τους όρους της σύμβασης με το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας.

Η νέα «ΠΤΗΣΗ & Διάστημα» ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2019

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -
- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Chev chelios
Chev chelios
1 year ago

Μερικες φορες τα αρθρα που δημοσιεύονται ειναι τηλεγραφικα. Πχ αναφερεται “η κατασκευαστρια εταιρεία”. Ποια είναι αυτή?

Spyros
Active Member
Spyros (@spyros)
1 year ago

Αυτό είναι το πιο παρανοϊκό πρόγραμμα της USAF… παίρνουν ένα αεροσκάφος, το πολιτικό ανάλογο (767) του οποίου αποσύρεται από την υπηρεσία, υποτίθεται για να το κρατήσουν σε υπηρεσία για 50 χρόνια. ΟΚ τώρα και για άλλα 10-15, άντε 20 χρόνια, θα βρίσκουν φθηνά ανταλλακτικά στα 767 που λιάζονται σε διάφορα ερημικά αεροδρόμια. Μετά;
Και πέραν αυτού, το αεροσκάφος έχει προβλήματα. Παρόλο που βασίζεται σε έτοιμο, ώριμο σχέδιο. Και παρόλο που έχει προηγηθεί το KC-767 για Ιταλούς και Ιάπωνες, βασισμένο στην ΙΔΙΑ πλατφόρμα!

Georgios
Georgios (@georgios-2)
1 year ago
Reply to  Spyros

Spyros Spyros εάν έπρεπε ντε και καλά για σοβινιστικούς λόγους να πάρει ένα Αμερικάνικο αεροπλάνο δε θα μπορούσε να πάρει το 777; :hmm:

Spyros
Active Member
Spyros (@spyros)
1 year ago
Reply to  Georgios

Georgios-Papadopoulos Georgios-Papadopoulos Αυτό μάλλον είναι πολύ μεγάλο. Αν έπρεπε να επιμείνουν Αμερικάνικα, θα έπρεπε να βάλουν το χέρι πιο βαθιά στη τσέπη και να ζητήσουν κάτι με βάση το 787. Αυτό βέβαια θα είχε άλλα προβλήματα: η γραμμή παραγωγής του Dreamliner δουλεύει ήδη φουλ για τις παραγγελίες του νέου (ακόμα) μοντέλου, οπότε η USAF θα έπρεπε να περιμένει, ή να στηθεί 2η γραμμή παραγωγής (πιο βαθιά στη τσέπη)… μακροπρόθεσμα όμως θα είχε νόημα, όχι μόνο γιατί θα έπαιρνε η USAF ένα νεώτερο και αποδοτικότερο αεροσκάφος, αλλά γιατί σε 30 χρόνια οι “μάντρες” στην έρημο θα άρχισουν να γεμίζουν με πηγές ανταλλακτικών.
Βασικά η όλη υπόθεση είναι μια ακραία εκδοχή του “not invented here” syndrome που μαστίζει τους Αμερικάνους (κυρίως). Θα μπορούσαν να πάρουν το MRTT/KC-30, κατασκευασμένο φυσικά στις ΗΠΑ (τους έδιναν πλήρη γραμμή παραγωγής), και να κάνουν απροβλημάτιστα τη δουλειά τους.

Tango.Alpha
Tango Alpha
1 year ago
Reply to  Spyros

Μήπως αν έπρεπε να στήσουν ένα σύστημα ανεφοδιασμού σε 787 το κόστος και οι πιθανότητες καθυστερήσεων θα ήταν ακόμα μεγαλύτερες από αυτές του 767. Αν βάλουμε και το γεγονός ότι εφ’όσον θα υπάρχουν 179+ μοντέλα δε βλέπω θέμα με έλλειψη ανταλλακτικών.
Η απορία που έχω είναι γιατί δε προτίμησαν την έκδοση που αγόρασαν οι Ιάπωνες και οι Ιταλοί.

Spyros
Active Member
Spyros (@spyros)
1 year ago
Reply to  Tango Alpha

Υποτίθεται πως τα KC-46 είναι η γρήγορη παραγγελία (μη γελάτε) και θα ακολουθήσει κάποια στιγμή άλλη, μεγαλύτερη. Προφανώς γι’ αυτό πήγαν στο KC-46 ως λύση “χαμηλού ρίσκου” (ρε μη γελάτε είπαμε), αφού όπως γράφετε προηγήθηκε το KC-767 των Ιταλών κ Ιαπώνων.
Όπως έγραψε άλλος αναγνώστης, το KC-135 ήταν η τεχνολογία αιχμής της εποχής του. Το 767 είναι τεχνολογία των αρχών της δεκαετίας του 80. Αν θέλουν τεχνολογία αιχμής σε κατασκευή (σύνθετα υλικά), συστήματα (κατάργηση υδραυλικών) και νέους αποδοτικούς κινητήρες, η λύση λέγεται 787. Ναι προφανώς θα κοστίσει πολύ και θα καθυστερήσει, αλλά θα έχουν τα 179 KC-46 (σίγουρα;) και είπαμε, για 50 χρόνια το παίρνουν υποτίθεται! Τότε το 767 σχεδιαστικά θα ζυγώνει τα 90 χρόνια!

DangerJetExhaust
Active Member
DangerJetExhaust (@dangerjetexhaust)
1 year ago

Με το KC-46 η USAF έκανε μια από τις μεγαλύτερες πατάτες της ιστορίας της, μόνο και μόνο για να μην υιοθετήσει το “ευρωπαϊκό” KC-30 και για να σώσει την Boeing (βλέπε μίζες Γερουσιαστών και πιθανώς υπουργών) και επέλεξε ένα αποσυρόμενο από την πολιτική χρήση αεροσκάφος. Ντροπή για την ιστορία της, ο πρόγονός του, το KC-135, ήταν ολοκαίνουργιο, η αιχμή της τεχνολογίας της εποχής και το Β-707 μεσουρανούσε για 40 χρόνια. Τώρα παίρνει μια σχεδίαση 35 χρόνων για να αντέξει πόσο; Άλλα 10 χρόνια;

Kimon
Kimon (@kimon)
1 year ago

Ένα πρόγραμμα από το οποίο η Boeing στην αρχή είχε δεν είχε κέρδος αφού υπολόγισε λάθος το κόστος που έδωσε στην usaf (εις βάρος της φυσικά )και μετά το πήρε χαμπάρι αφού ήταν αργά και ήδη τα αεροσκάφη ήταν σε διάφορα στάδια παραγωγής και πλέον σίγουρα δεν έχει κέρδος αφού πληρώνει και πληρώνει και πληρώνει και τελικά και οι 2 πλευρές είναι χαμένες, η μία με μηδαμινό έως ελάχιστο κέρδος η άλλη χωρίς επιχειρησιακά αεροσκάφη με τον στόλο των kc135 να γερνάει…

Iomar
Active Member
Iomar (@iomar)
1 year ago

Καλησπέρα,
Όπως πάει το πράγμα με το KC-46 βλέπω την USAF να εντάσσεται στον ευρωπαϊκό Multinational Multi-Role Tanker Transport Fleet.

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Τι ρόλο έπαιξε η πολεμική αναμέτρηση Ελλάδας-Άξονος στην τελική έκβαση του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου;

Ο δρόμος προς τον 2ο ΠΠ – Πρελούδιο Θα μπορούσαμε να πούμε πως ο 2ος ΠΠ έγινε για το ξεκαθάρισμα των λογαριασμών που είχε αφήσει ανοιχτούς...
- Advertisement -

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

Τα Mirage 2000-5Mk2 επιστρέφουν στον αέρα, σύντομα οι διαθεσιμότητες στο 100%

72
 Όπως αποκάλυψη προχτές και ο ΥΕΘΑ στη Βουλή, η 114 ΠΜ έχει γίνει αποδέκτης ποσοτήτων κρίσιμων ανταλλακτικών για τα μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000-5Mk2. H...
- Advertisement -
Card image

October 2020

Αγορά 3.99
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2017 November #378

Αγορά 1.99
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2019 Οκτώβριος #401

Αγορά 3.99

Related News

Το ΥΠΕΞ εκφράζει τον αποτροπιασμό του για την επίθεση στη Νίκαια

ΑΠΕ-ΜΠΕΤο υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει τον αποτροπιασμό του για την ειδεχθή επίθεση στη Νίκαια της Γαλλίας, με ανάρτηση στο twitter.«Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για την...

Η Γερμανία επαναφέρει στις 9 Νοεμβρίου σε ισχύ την ταξιδιωτική προειδοποίηση για το σύνολο της Τουρκίας

ΑΠΕ-ΜΠΕΤην ταξιδιωτική προειδοποίησή του για ολόκληρη την Τουρκία επαναφέρει σε ισχύ το Βερολίνο στις 9 Νοεμβρίου, ακυρώνοντας τις εξαιρέσεις που είχαν αποφασιστεί τον Αύγουστο...

«Πολύ πραγματικός» ο κίνδυνος αμερικανικών κυρώσεων σε βάρος της Άγκυρας, αναφέρει Αμερικανός αξιωματούχος

ΑΠΕ-ΜΠΕΟ κίνδυνος οι ΗΠΑ να επιβάλουν κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας για τη χρήση του συστήματος των ρωσικών πυραύλων S-400 είναι «πολύ πραγματικός», δήλωσε...