Νέες εκπληκτικές εικόνες του Δία, Ποσειδώνα, Τιτάνα και Πλούτωνα

0
970
Μοιραστείτε το άρθρο
  • 50
  •  
  •  

Αστρονόμοι έδωσαν στη δημοσιότητα μερικές νέες εκπληκτικές εικόνες από το Δία, το Ποσειδώνα, το Τιτάνα και το Πλούτωνα πριν λίγες ημέρες.

Η πρώτη εικόνα απεικονίζει το Ποσειδώνα και τραβήχτηκε από το Very Large Telescope (VLT) που βρίσκεται στην έρημο Ατακάμα. Η ευκρίνεια είναι καλύτερη από αντίστοιχες εικόνες του Hubble.

Η δεύτερη εικόνα απεικονίζει το δορυφόρο του Κρόνου, Τιτάνα. Πρόκειται για λήψη υπό 6 διαφορετικές γωνίες, προερχόμενες από το βολιστήρα Cassini που αν και οδηγήθηκε σε ελεγχόμενη καταστροφή το περασμένο Σεπτέμβριο, ο όγκος δεδομένων που έχει αποστείλει, ακόμη επεξεργάζονται.

Η τρίτη εικόνα απεικονίζει τα νέφη του πλανήτη Δια και τραβήχτηκε από τη διαστημοσυσκευή Juno, που πέρασε πάνω από εκείνο το σημείο στις 15 Ιουλίου.

Η τέταρτη εικόνα προέρχεται από την αποστολή New Horizons που το 2015, έγινε το πρώτο διαστημόπλοιο που επισκέφτηκε το Πλούτωνα. Οι αρχικές εικόνες είχαν ληφθεί με κάμερες που “βλέπουν” πέρα από το ορατό φάσμα του φωτός. Η παρακάτω εικόνα αποτελεί πιστή απεικόνιση της όψης του πλανήτη-νάνου, όπως θα τον βλέπαμε αν ήμασταν εκεί. Το New Horizons συνεχίζει το συναρπαστικό ταξίδι του στο βαθύ διάστημα.

Τέλος, ως μπόνους εικόνα, η φωτογραφία της Ιούς, του δορυφόρου του Δία στον οποίο πρόσφατα εντοπίστηκε πιθανό νέο ηφαίστειο, σε δεδομένα που εστάλησαν στη Γη από το Juno το περασμένο Δεκέμβριο. Η Ιω είναι το πιο ενεργό ηφαιστειακά σώμα στο ηλιακό μας σύστημα.


Μοιραστείτε το άρθρο
  • 50
  •  
  •