16.7 C
Athens
Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021
- Advertisement -

Μεταβολές στην προτεινόμενη κορβέτα SIGMA 10514 για τη Ρουμανία

- Advertisement -


Η Damen Group μοιάζει να έχει προχωρήσει σε μεταβολές στον εξοπλισμό της υποψήφιας κορβέτας SIGMA 10514 για τη Ρουμανία, σύμφωνα με μοντέλο υπό κλίμακα του σκάφους που εκτίθεται στην έκθεση «BSDA 2018».
 

Η φωτογραφία προέρχεται από το «rumaniamilitary.ro» και παρουσιάζει εγκατεστημένο αντιπυραυλικό σύστημα RAM στην οροφή του υπόστεγου φιλοξενίας ελικοπτέρου ναυτικής συνεργασίας αλλά και κύριο ραντάρ AESA NS100. Στο μοντέλο δεν φαίνεται εγκατεστημένο κάποιο VLS, αν και υπάρχει χώρος πίσω από το κύριο πυροβόλο των 76mm. Για τα Κ/Β κατά πλοίων η Damen προκρίνει τόσο το Exocet MM-40 Block III όσο το Harpoon Block II ER.
Προηγουμένως η SIGMA 10514 προσφερόταν με αντιπυραυλικό πυροβόλο Millenium των 35mm, κύριο ραντάρ SMART-S Mk2, Κ/Β κατά πλοίων Exocet MM-40 Block III και το ευρωπαϊκό SYLVER εφοδιασμένο με Α/Α πυραύλους VL-MICA.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -
- Advertisement -
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
ivychris

πολύ καλό το NS100 με ονομαστική εμβέλεια 200χλμ και συνδυάζεται με το ρανταρ SCOUT Mk-3 και στην ίδια οικογένεια η Thales έχει εξελίξει το SM400 AESA S band GaN mulit-beam, για αεράμυνα περιοχής 280χλμ., το οποίο θα πρέπει να το ελέγξει το ΠΝ για τις ΜΕΚΟ, εφ΄όσον επιλέξει τοποθέτηση ιστού στην “υποστηριζόμενη” αναβάθμιση

pk

Πόσο δύσκολο είναι να βρεθεί ένα πλοίο 100-120μέτρων με 27-30 κόμβους, με exocet block 3, ssm , aesa radar, αεράμυνα περιοχής >150km, σόναρ και τορπίλες? Πόσο δύσκολη είναι πια μια απόφαση και υλοποίηση?
Ας αφήσουμε για τώρα τα f35 και ας αναβαθμισουμε/αποκτήσουμε σε ενιαίο block τα 24 ( πια) mirage 2000-5 και καμία 25αρια m2000-9 των ΗΑΕ σε πχ Μ2000-10H.
Ας πάρουμε και 2-3 pac3 μεταχειρισμένα, MLRS, scalp, έξυπνες λύσεις σε ραντάρ uhf/L band, αποθεματα πυρομαχικων και ανταλλακτικά.
Πόσο δύσκολο είναι να γίνει σωστή πατέντα για vshorad και atgm?
Πόσο δύσκολο είναι να γίνει σωστή αντιαποβατικη πατέντα με τα suzana?
Ποσο δύσκολο είναι link 16 σε όλα τα core assets και των τριών κλάδων?
Πόσο πια ακριβά/ διαστημικά/ αχρειαστα είναι?
Το 2023 Σουλτάνος θέλει διπλάσια Τουρκια. Για την ακρίβεια μέχρι το 2023.
Ακόμα νομίζουμε ότι θα είναι πόλεμος 24-48 ωρών? Η Κομοτηνή Ξάνθη αποκλείεται να γίνει idlib?
Το Καστελόριζο θα ανακαταληφθει? Πως? Γιατί θα πέσει εάν θέλουν σίγουρα.
Τι belhara και f35 λέμε εμείς…

Ulysses

Μια διευκρίνηση για να μην μπερδευτεί κανένας καλοπροαίρετος αναγνώστης: Ο Ερντογάν σε μια κλασική προεκλογική εξαγγελία δήλωσε πως θέλει να διπλασιάσει το ΑΕΠ της Τουρκίας μέχρι το 2023, και διαδικτυακά κάποιοι έχουν βάλει τους χάρτες κάτω και μετράνε πόσες χώρες πρέπει να καταλάβει για να διπλασιαστεί η Τουρκία εδαφικά!!

pk

Φίλε μου, ο Ερντογάν εννοεί ότι θέλει και ποτέ δεν είναι σταθερό αυτό που εννοεί.
Η κατρακύλα της λιρας και η ιδεοληψια
των 100 ηττημένων για τηνΤουρκια χρόνων λογω Λωζάνης το 2023, θα παίξει στους ουγκα μπουγκα Τουρκους ως κάλεσμα για το οτιδήποτε τους πει.

ΓΙΑΝΝΗΣ 1

To δύσκολο δεν είναι να βρεθεί το πλοίο που μας κάνει. Το δύσκολο είναι να βρεθούν τα 3+ δις ευρώ για την αγορά τους. (φρεγάτες) Για πυρομαχικά και ανταλλακτικά απαιτούνται ακόμη 3 δις. (για το σύνολο των Ε.Δ)
Όπως προφανώς δεν καταλαβαίνεις το πρόβλημα μας είναι να βρούμε αυτά τα ,,μικροποσά,, για να μπορέσουμε τελικά να καλύψουμε τις ανάγκες μας…

Tpap

Σε νεότερη μπροσούρα της thales το ns100 έχει μέγιστη θεωρητική εμβέλεια τα 280 χλμ. Ακόμα και το APAR στην έκδοση block2 έχει τη δυνατότητα σε συνδυασμό με το sm400 να μπει σε προσαρμοζόμενο ιστό (imast) ανάλογα με το μέγεθος του πλοίου. Δηλαδή το APAR μπορεί πλέον να “μικρύνει” σε διαστάσεις. Ευχής εργον θα ήταν να μπει και το ns100 στις ΜΕΚΟ, αλλά δε το βλέπω.

bill971

Ονειρευόμαστε!
Η μία MEKO πάει για ”κανιβαλισμό”. Να καλυφθούν με ανταλλακτικά οι υπόλοιπες. Τι συζητάμε τώρα…

Tpap

Αν πράγματι ισχύει αυτό που λες, ας το κλείσουμε το μαγαζί να τελειώνουμε. Εγώ προσωπικά δεν το πιστεύω με τιποτα.

Καλησπέρα.
Το NS100 θα ήταν η βέλτιστη λύση κατά τη γνώμη μου. Νομίζω όμως πως λόγω «γνωστών» περιορισμών βάρους των ΜΕΚΟ 200ΗΝ δεν είναι δυνατό να τοποθετηθεί ολοκληρωμένος ιστός, τουλάχιστον όχι στη θέση του MW-08, ούτε φυσικά το APAR Mk2. Θα ήταν ευχής έργο να μπορούσε να τοποθετηθεί ένα ραντάρ που να υποστηρίζει πολλαπλές εμπλοκές (με τον αντίστοιχο πύραυλο, τις απαραίτητες ζεύξεις δεδομένων και νέο Σύστημα Διαχείρισης Μάχης), αλλά δεν το βλέπω εφικτό με τα σημερινά δεδομένα.
Νομίζω πως το ΠΝ θα κοιτάξει να αλλάξει το 2D DA-08 με το NS100 και να αναβαθμίσει το MW-08 (στο επίπεδο εκείνο των SuperVita ή αν υπάρχει κάτι πιο πρόσφατο) ώστε το σκάφος να έχει 2 ραντάρ 3D.
Bill971, τον κανιβαλισμό τον υποθέτεις ή έχεις «πληροφορίες»;

ptisidiastima

Τίποτα δεν καννιβαλιζεται. Όλα είναι λειτουργικά εκτός των πλοίων που βρίσκονται σε συντήρηση

bill971

Μου το είπε σήμερα κάποιος που είναι πλήρωμα μηχανής της φρεγάτας που θα “κανιβαλιστεί”.
Η αλήθεια είναι ότι στεναχωρήθηκα πολύ.
& από συγγενή έχω μάθει ότι γίνονται & σε πιο μικρά πλοία αυτές οι πρακτικές.
Φαντάζομαι όχι μόνο στο ναυτικό.
Δυστυχώς.

ptisidiastima

Δεν ισχύει…

ΓΙΑΝΝΗΣ 1

Σε ότι αφορά τον εκσυγχρονισμό των ΜΕΚΟ το Π.Ν έχει συγκεκριμένες προτιμήσεις σε δύο ραντάρ που το ένα είναι το Sea Giraffe ενώ το άλλο δεν θυμάμαι πως το λένε. Πάντως το όνομα θυμάμαι να αποτελείται από 3 γράμματα. (ή ίσως 4…)
Οι ΜΕΚΟ έπρεπε να εκσυγχρονιστούν την περίοδο 2005-2010. (αυτό έχει ειπωθεί από το ΓΕΝ…) Τώρα αυτό που θέλουν να κάνουν είναι ένας αρκετά περιορισμένος εκσυγχρονισμός που θα αφορά την αλλαγή κάποιων ηλεκτρονικών συστημάτων και την τοποθέτηση κάποιων καινούργιων.

NavalAnalyses

Το αντίστοιχο του Sea Giraffe είναι το TRS-3D/16.

Το Sea Giraffe(!); Από μόνο του το συγκεκριμένο ραντάρ δεν βλέπω τί παραπάνω μπορεί να προσφέρει, ιδίως σε σχέση με το NS100. Αν υποθέσουμε μάλιστα, πως το CMS θα είναι το (με δεδομένο τον σύντομο και περιορισμένο εκσυγχρονισμό) TACTICOS δεν βλέπω τον λόγο για το Sea Giraffe. Άλλωστε το σκάφος ήδη έχει το ΜW-08 και αυτό που πρέπει να βγει είναι DA-08 (το οποίο παρεμπιπτόντως δεν είναι για πέταμα), οπότε από άποψη εμβέλειας το Sea Giraffe AMB δεν μπορεί να το αντικαταστήσει. Εκτός αν μιλάμε για την έκδοση -4Α, αλλά είναι σε χρήση από κάποιο Ναυτικό;

Tpap

Το Sea Giraffe AMB είναι τεχνολογίας PESA, σε αντίθεση με το 4Α του οποίου η κεραία είναι τεχνολογίας ΑΕSA, νομίζω ότι το τελευταίο ενδιαφέρει το ΠΝ μαζί με την έκδοση περιστρεφόμενης κεραίας του TRS-4D (AESA) και τα ραντάρ της οικογένειας NS100/200 (AESA). Επίσης, το 4Α μπορεί να συνδυαστεί και με το Sea Giraffe 1X τοποθετημένα και τα δύο σε ένα ιστό (αντίστοιχο με το imast, psim κτλ.). Επίσης, έχει παρουσιαστεί και η έκδοση του 4Α με τέσσερις σταθερές κεραίες μαζί με το 1Χ, τοποθετημένα σε ένα ιστό.
Όσον αφορά στην έκδοση της SIGMA προσφέρεται στη Ρουμανία αποτελεί ένα συγκερασμό της έκδοσης που έχει παραγγείλει το Μεξικό και της έκδοσης (1 από τις 2) που προσφέρθηκαν στην Πολωνία το 2016, σε ναυτική έκθεσης που έλαβε χώρα στην εν λόγω χώρα.

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

ThinkOutOfTheBox: Όπλα Laser στις νέες φρεγάτες του ΠΝ για αντιμετώπιση των τουρκικών UAV/UCAV και των όπλων τους

 Το Πολεμικό Ναυτικό, στις επόμενες εβδομάδες, ή έστω λίγους μήνες, θα πάρει μια από τις σημαντικότερες αποφάσεις στη Νεότερη Ιστορία του. Η αγορά 4...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

Οι US Marines αποσύρουν 16 πυροβολαρχίες Ρ/Κ πυροβόλων M777Α2. Ευκαιρία για...

77
 Οι Αμερικανοί πεζοναύτες σκοπεύουν να μειώσουν τις ενεργές πυροβολαρχίες ρυμουλκούμενων πυροβόλων M777 από 21 σε μόλις 5 μέχρι το 2030. Οι πυροβολαρχίες που θα...
- Advertisement -
Card image

January #008

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2015 June 2015 #349

Αγορά
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2016 February 2016 #357

Αγορά 2.29

Related News

Ιράν-Ουράνιο: Η ΕE προειδοποιεί για σοβαρή παραβίαση της Συμφωνίας της Βιέννης

ΑΠΕ-ΜΠΕ.Ο εμπλουτισμός του ουρανίου στο 20% που ανακοινώθηκε από το Ιράν συνιστά σημαντική παραβίαση των πυρηνικών του δεσμεύσεων στο πλαίσιο της Συμφωνίας της Βιέννης...

Η πρώτη από τις δύο ιταλικές FREMM έφτασε στην Αίγυπτο

Η φρεγάτα «Al Galala», η πρώτη από τις δύο FREMM που η Αίγυπτος αποκτά από την Ιταλία, έφτασε στις 30 Δεκεμβρίου στην Αλεξάνδρεια.Η άφιξη...

Επικοινωνία Δένδια με τον υπουργό Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας

ΑΠΕ-ΜΠΕ.Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σαουδάραβα ομόλογό του, πρίγκιπα Φάισαλ μπιν Φαρχάν αλ Σαούντ (Faisal bin Farhan Al Saud) είχε νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος...