Σόναρ μεταβλητού βάθους Kongsberg ST2400 για τις Hamina της Φινλανδίας

2
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Το φινλανδικό υπουργείο Άμυνας έχει υπογράψει με τη νορβηγική εταιρεία Kongsberg Maritime σύμβαση για την προμήθεια σόναρ μεταβλητού βάθους ST2400 (VDS) για τις εγχώριας ναυπήγησης πυραυλακάτους κλάσης Hamina.

Η σύμβαση αυτή με την Kongsberg αποτελεί μέρος του προγράμματος αναβάθμισης της μέσης ζωής (Squadron 2000), το οποίο θα επεκτείνει τη διαθεσιμότητα των εν λόγω πυραυλακάτων μέχρι τη δεκαετία του 2030.

Έτσι θα εξασφαλιστεί επαρκής ετοιμότητα των ναυτικών δυνάμεων για το διάστημα την δεκαετία του 2020 όταν θα αποσύρονται οι πυραυλάκατοι κλάσης Rauma ενώ θα ετοιμάζοντες να μπουν σε υπηρεσία οι νέες κορβέτες της κλάσης Pohjanmaa.

Το ST2400 της Kongsberg έχει σχεδιαστεί για την ανίχνευση υποβρυχίων, ναρκών και μη επανδρωμένων υποβρυχίων οχημάτων στα παράκτιο υδάτινο περιβάλλον.

Η αναβάθμιση των Hamina με την προσθήκη του συγκεκριμένου σόναρ ST2400 VDS θα προσδώσει μοναδικές ανθυποβρυχιακές ικανότητες στα τέσσερα σκάφη της κλάσης που επιχειρούν στην θαλάσσια περιοχή της Βαλτικής.

Το φινλανδικό Ναυτικό αποτελεί παλαιότερο πελάτη της νορβηγικής εταιρείας ήδη από τη δεκαετία του ’90 με την πρώιμη ανάπτυξη του πρώτου σόναρ ίδιας κατηγορίας VDS ST240.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
andreasmp412c
Member
andreasmp412c

Αυτη η αναβαθμιση με σοναρ ξερει καποιος αν θα μπορουσε να γινει κ στις δικες μας ρουσσεν, καποια στιγμη στο μελλον? Θα λυναμε το προβλημα που εχουν οι πυραλακατοι απεναντι στα υποβρυχια. Παντως πανεμορφα σκαφη τα ατιμα τα hamina…

Spirit
Guest
Spirit

Καλό θα ήταν να μπουν και στο ΠΝ κάποια στιγμή σε 70μετρα σκάφη. To captas nano ειναι και αυτό εξαιρετική λύση.