Γεμάτο αντιτουρκικά μηνύματα ένα από τα όπλα του τρομοκράτη στη Νέα Ζηλανδία

18
5113
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Εικόνες που προέρχονται από το λογαριασμό στο Twitter (έχει πλέον κατέβει) του ανθρώπου που αιματοκύλησε σήμερα τη Νέα Ζηλανδία, αφήνοντας πίσω του τουλάχιστον 49 νεκρούς, δείχνουν ένα τυφέκιο και γεμιστήρες στα οποία είναι γραμμένα μια σειρά από αντιτουρκικά μηνύματα.

Δεν είναι σαφές αν το εικονιζόμενο όπλο όντως χρησιμοποιήθηκε στις επιθέσεις, αν και ο δράστης χρησιμοποίησε ένα ολόιδιο. Η Daily Sabah δημοσίευσε σχετικό άρθρο που εξηγεί λεπτομερώς τα γραφόμενα πάνω στο όπλο και στις γεμιστήρες.

Μεταξύ άλλων, διακρίνεται η λέξη “τουρκοφάγος,” “Lepanto 1571” όπου ο Οθωμανικός στόλος ηττήθηκε από συνασπισμό χριστιανών στη Ναυμαχία της Ναυπάκτου, “Bajo Pivljanin”, Σέρβος που πολέμησε κατά των Οθωμανών, “John Hunyadi”, Ούγγρος στρατηγός που νίκησε δυο φορές τους Οθωμανούς, “Miloş Obiliç” Σέρβος ιππότης που σύμφωνα με τη παράδοση σκότωσε τον σουλτάνο Μουράτ Α’, κτλ. Στο όπλο υπάρχουν και άλλες αναφορές για μεσαιωνικές νίκες κατά των μουσουλμάνων, όπως “Τουρ 732” (αλλιώς γνωστή ως Μάχη του Πουατιέ).


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
G - 164g ag-cat
Guest
G - 164g ag-cat

Με μεγάλη λύπη είδα ότι για μια ακόμα φορά ;oti ένα τρομοκρατικό γεγονός έδωσε την ευκαιρία για σπέκουλα, κυρίως από πολιτικούς, οι οποίοι δεν έδειξαν την ίδια ευαισθησία σε ανάλογες περιπτώσεις (εγχώριας τρομοκρατίας). Καταδικαστέο σίγουρα, αλλά για να μας πείσουν μερικοί ότι δεν παίζουν παιχνίδια καλό είναι να καταδικάζουν όλες τις μορφές τρομοκρατίας. Και δυστυχώς καθημερινά οι πολίτες δεχόμαστε ισχυρές δόσεις τρομοκρατίας, η οποία δεν καταδικάζεται από αυτούς που σήμερα βγήκαν από την εύκολη ρουτίνα τους για να δικαιολογήσουν (ενδεχομένως) την ύπαρξή τους.

Chris Ain.
Guest
Chris Ain.

Ενώ τα στυλό που υπογράφουν οι πολιτικοί μας γράφουν πάνω τουρκολάγνος!

Άγγελος
Guest
Άγγελος

Αγαπητέ συντάκτη,
Ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη, αλλά ο προσδιορισμός του δράστη ως “άνθρωπος” στο κείμενο, μου φαντάζει λίγο υπερβολικός. Ίσως ο “φερόμενος ως δράστης” θα ήταν περισσότερο political correct.

Gilan
Guest
Gilan

Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι ο δράστης έχει γνώσεις της Τουρκικής ιστορίας, μόνο έτσι μπορώ να εξηγήσω τα ονόματα ιπποτών και τοπωνύμια μαχών.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι η λέξη Τουρκοφάγος, δεν είναι όνομα/τοπωνύμιο αλλά μία ξένη λέξη (ως προς τον δράστη) μίας χώρας εχθρική προς την Τουρκία.

. Από που μπορεί να έμαθε αυτή την λέξη;

. Γιατί να χρησιμοποιήσει Ελληνική λέξη και όχι μιας άλλης χώρας;

. Γιατί δεν χρησιμοποίησε Ελληνικό τοπωνύμιο ή όνομα Έλληνα εθνικού ήρωα αν ήθελε να εμπλέξει την χώρα μας;

Jolly Roger
Guest
Jolly Roger

Gilan, Ο δράστης δεν ήξερε την τύφλα του. Η φράση «Turkofagos» δεν ήταν η μοναδική. Ο τύπος άντλησε ότι ήξερε και δεν ήξερε από παντού. Δεν έχει αναφερθεί κάπου αλλού – φαίνεται (και ακούγεται) στο βίντεο για όσους το έχουν δει: Επάνω στα τουλάχιστο 6 όπλα που χρησιμοποίησε κατα τους διάρκειας 17 λεπτών βίντεο, υπάρχουν δεκάδες γραφές – κάποιες από αυτές έχουν αναφερθεί και φωτογραφηθεί. Στο βιντεο φαίνεται γραμμένο στο επάνω μέρος του χειροφυλακτήρα ενός από τα όπλα το όνομα «Ebba Akerlund». Ήταν η 11χρονη κοπελίτσα, θύμα της επίθεσης που πραγματοποίησαν Ισλαμιστές τρομοκράτες στην Στοκχόλμη στις 7 Απριλίου 2017. Επίσης… Read more »

Gilan
Guest
Gilan

Το ότι έχει τέτοιες εμμονές μόνο υγιείς δεν είναι ψυχικά. Μέσα στην παράνοια του είχε την λογική να στραφεί κατά μίας χώρας, θα μπορούσε να γράφει τελείως ασυνάρτητα πράγματα πάνω στα όπλα του, που δεν συνδέονται μεταξύ τους.

Ilias Kelis
Guest
Ilias Kelis

Το θέμα είναι ότι το τουρκοφάγος δεν μπορεί να το βρήκε στο ίντερνετ και να το έβαλε όπως τα υπόλοιπα, κάποιος του το είπε, κάπου το άκουσε.

4Horsemen
Guest
4 Horsemen

Έχω την αίσθηση ότι αρχίζει να επιβεβαιώνεται ο Δημήτρης Κατσίκης που τόσα χρόνια λέει ότι ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος θα ξεκινήσει στο Αιγαίο…

DP80
Guest
Papadopoulos Dimitris

Σίγουρα αυτό το γεγονός δεν ήταν τυχαίο και πιθανώς είναι οργανωμένο από υψηλότερα κλιμάκια. Ίσως να αποτελεί οργανωμένη ψυχολογική επιχείρηση με σκοπό οποίος από εδώ και εμπρός μιλάει ενάντια στην Τουρκία, να χαρακτηρίζεται ισλαμοφοβικός και φασίστας με εγκληματικές προθέσεις. Ίσως να είναι ένα μύνημα προς την Τουρκία. Πάντως το να μην έχουν συλληφθεί ακόμα οι υπαίτιοι, δηλώνει πολύ προσεκτική επιχείρηση.

Jolly Roger
Guest
Jolly Roger

Η διαφορά μας με τους απέναντι είναι ότι εδώ η πράξη του ψυχάκια Brenton Tarrant θεωρείται άνανδρη και καταδικαστέα. Δεν υπάρχει λογικός άνθρωπος που θα χαιρόταν με κάτι τέτοιο ή θα έδινε συγχαρητήρια. Από την άλλη μεριά, δεν είμαι σίγουρος εάν τα σχόλια σε ένα Τουρκικό ιστολόγιο (αντίστοιχο με το παρόν Π&Δ) θα καταδίκαζαν την πράξη… ίσως ακόμη και κάποιοι να εκδήλωναν χαρά. Αν κρίνουμε από αντίστοιχες πράξεις Ισλαμικής τρομοκρατίας (πχ Παρίσι, Λονδίνο, Βαρκελώνη, Στοκχόλμη κλπ) τα σχόλια που ακολούθησαν σε Τούρκικά φόρουμ αμυντικού χαρακτήρα, ήταν επαινετικά και είχαν στήσει πανηγύρι – λες και ο θάνατος αθώων θα τους ωφελούσε.

MUSTAFA
Guest
Mustafa

παρουσιάζουν;
τεκμηριώνει;
ο τρόμος είναι ο τρόμος
Γνωρίζουμε τον πόνο αυτού του πολύ καλά …

Mavi70
Guest
Γιώργος

Μαζί σου Mustafa!Το πρόβλημα είναι άλλο όμως. Όταν η θρησκεία ή η πολιτική ιδεολογία γίνετε όχημα για να δικαιολογήσει κάποιος τέτοιες πράξεις!!Όταν ψυχικά και θρησκευτικά διαταραγμένοι άνθρωποι χωρίς κάποιον προφανή λόγο και αιτία ανατινάζουν και τρομοκρατούν την μισή Ευρώπη να είσαι σίγουρος ότι πάντα θα υπάρχουν οι αντίστοιχοι άνθρωποι στην απέναντι πλευρά.Η θρησκεία έχει γίνει όχημα πολλές φορές ιστορικά για να διαχωρίσει ,να φανατίσει και να χωρίσει εθνικά ομάδες ανθρώπων(χωρίς πραγματικά να είναι διαφορετικές) .Δεν είναι κάτι καινούργιο αυτό. Τώρα όσο αναφορά αυτόν τον τελεμέ που είχε και το θράσος να γράψει την λέξη πάνω στο όπλο Τουρκοφάγος θα πρέπει… Read more »

MUSTAFA
Guest
Mustafa

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Αμερική σας οδηγούν (βοσκός)
Είμαι αριστερός Τούρκος πολίτης
όλη η ανθρωπότητα είναι ίση
οι θρησκείες είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα στον κόσμο

observer
Guest
observer

Μια είναι η πίστη Mustafa, τη γνωρίζεις καλά. Η αριστερά σπέρνει μόνο μίσος(Τρότσκυ,Λένιν,Στάλιν,Μαο,Πόλ Πότ και λοιποί νάνοι έφαγαν πολύ κόσμο δυστυχώς.

MUSTAFA
Guest
Mustafa

κακά παραδείγματα
δεν αποτελούν προηγούμενο
ο κομμουνισμός δεν υπάρχει πλέον
αλλά
ο μεγαλύτερος κίνδυνος του φασισμού
για όλους

viper3000ad
Guest
viper3000ad

Bravo Mustafa . I had you for a fool , when politician have problems they create hate to gather the masses . Common practice in both our countries . Keep fighting and…writing . As long as there is free thinking there is hope.

Panos71
Guest
Panos71

Τι εισαι ειπες;;;

Panos71
Guest
Panos71

Μιλας φαντάζομαι ως κατατρεγμενος πολιτης μιας χωρας που παράγει τρόμο κατα εξακολούθηση και κατα συρροή. Σε δασκαλους, καθηγητες, δημοσιογράφους απλους πολιτες κουρδικης καταγωγής,φτανοντας στο σημειο να κατεδαφίζει ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα να φανταστω εεε;;