Η USAF αποκαλύπτει νέες πληροφορίες για το πρόγραμμα αεροπορικής υπεροχής επόμενης γενιάς

2
2806
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η USAF αποκάλυψε επιπρόσθετες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα αεροπορικής υπεροχής επόμενης γενιάς (Next-Generation Air Dominance), σε μια συζήτηση που χορηγός της ήταν το Ινστιτούτο Mitchel. Το θέμα της συζήτησης ήταν βεβαίως η επόμενη γενιά στην αεροπορική υπεροχή.

Το πρόγραμμα NGAD θα βοηθήσει να καθοριστεί, τι νέες τεχνολογίες, ικανότητες, και με τι ιδιότητες θα χρειαστεί να χρηματοδοτηθούν έτσι ώστε να υπάρχει επικράτηση της USAF στην εποχή της πληροφορίας. Πιθανότατα το αποτέλεσμα του νέου προγράμματος να είναι ένα μαχητικό έκτης γενιάς. Κορυφαίοι επιτελείς όμως υποδεικνύουν ότι το αποτέλεσμα θα είναι μια ομάδα συγγενών προσεγγίσεων.

“Οι ένοπλες δυνάμεις χρειάζεται να συνεχίζουν να εκτελούν την κεντρική αποστολή τους, αυτόν της άμυνας των χωράς και της πυρηνικής αποτροπής.” Δήλωσε ο πτέραρχος Michael A. Fantini διευθυντής του τμήματος Air Force Warfighting Integration Capability, κατά την διάρκεια της συζήτησης προσθέτοντας: “Θα πρέπει να μπορούμε να κερδίσουμε ένα ισάξιο αντίπαλο, την ίδια στιγμή που κρατούμε ένα άλλο υπό έλεγχο, συνεχίζοντας όμως τον πόλεμο κατά των βίαιων εξτρεμιστών. Δεν θα μπορέσουμε να επιτύχουμε κάτι τέτοιο χωρίς τον έλεγχο των αιθέρων”

“Το NGAD θα βοηθήσει να διατηρήσουμε τον έλεγχο των ουρανών. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα χρειαστούμε ένα νέο αεριωθούμενο μαχητικό” είπε ο πτέραρχος David A. Krum διευθυντής του τμήματος Air Force Global Power Programs και συνέχισε: “Δεν είναι ένα συγκεκριμένο πράγμα. Δεν είναι κάποια πλατφόρμα. Η επόμενη γενιά στην αεροπορική υπεροχή είναι μια οικογένεια δύκτυοκεντρικών συστημάτων, που θα συνεργάζονται για να βρουν αυτά που χρειαζόμαστε έτσι ώστε η χώρα μας να επιτύχει αεροπορική υπεροχή. Δεν είναι ένα πράγμα λοιπόν. Είναι πολλά πράγματα. Η αεροπορική υπεροχή επόμενης γενιάς θα εξασφαλίζει ότι όλοι μπορούν να μοιραστούν δεδομένα με όλους. Αυτό συμπεριλαμβάνει ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ υπηρεσιών, κατά μήκος τομέων όπως αέρας, στεριά, θάλασσα, διάστημα και κυβερνοχώρος. Όλα αυτά διασυνδεδεμένα. Αυτό είναι που χρειαζόμαστε. Βεβαίως πρέπει να ληφθεί υπόψη ο απίστευτος ρυθμός μεταβολής της τεχνολογίας, που συνεχώς αλλάζει και εξελίσσεσαι. Για αυτό η αεροπορία αναζητά δυνατότητες που μπορούν να αναβαθμιστούν γρήγορα και είναι ανοικτής αρχιτεκτονικής ”

Πηγη


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Stavrogin
Guest
Κωνσταντίνος

open architecture ναι, αλλά να του πεί καποιος του πτεραρχου ότι οι επαναστατικές τεχνολογιες καταργουν σε μεγάλο βαθμό το buck compatibility. Δηλαδη μαγιες, μαγικα φιλτρα και βασκανίες υπάρχουν, μαγικές λύσεις όχι.

GK_
Member
Trusted Member
GK_

Οι προκλησεις που δειχνουν να αποτελουν το επικεντρο των μελετων ειναι εξαιρετικα σημαντικες. Θα παρατηρησω οτι η συλλογη των πληροφοριων και η συμπτηξη τους σε ενα περιορισμενο σε εκταση Human-Machine interface συστημα που αποτελει τμημα της εναεριας πλατφορμας που θα αποτελει το επικεντρο των αποστολων Air Dominance ειναι απο μονο του μια σημαντικη προκληση σε βαθμο που εαν η Artificial Intelligence που θα αποτελει την βαση για τις αυξημενες δυνατοτητες δεν κανει γιγαντια βηματα σε σημειο που το ιδιο το αεροσκαφος να επικουρει και να λυνει τα χερια του πιλοτου/διαχειρηστη του οπλοσυστηματος σε βαθμο που ο φορτος εργασιας να μην… Read more »