Το NH90 βρίσκει θέση στο κατάστρωμα του “Charles de Gaulle”

2
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Το ελικόπτερο ναυτικής συνεργασίας NH90 NFH είναι η τελευταία προσθήκη στο οπλοστάσιο του γαλλικού αεροπλανοφόρου “Charles de Gaulle” (“CdG”).

 

Το γεγονός έρχεται μετά από μακρόχρονη διαδικασία δοκιμών. Το πρώτο γαλλικό NH90 NFH έγινε επιχειρησιακό το 2011, αναλαμβάνοντας αρχικά καθήκοντα Έρευνας & Διάσωσης (SAR). Ο τύπος έγινε αργότερα ικανός να εντοπίζει εχθρικά υποβρύχια και να αξιοποιεί τορπίλες MU90 και απέκτησε τελικά το σύνολο των αισθητήρων το 2016. Το NH90 NFH έχει αντικαταστήσει το Super Frelon και πρόκειται να πράξει το ίδιο με το Lynx παλαιότερης γενιάς.

 

Σύμφωνα με το “Mer et Marine”, το NH90 NFH θα αναλάβει διάφορα καθήκοντα επιχειρώντας από το “CdG”. Χάρη στο μεγάλο μέγεθος, συγκριτικά με το Panther, το Caiman Marine δύναται να μεταφέρει 14 επιβάτες ή να εκπληρώσει τη μεταφορά ενός κινητήρα μαχητικού M88 ή όπλων, ακόμη και τον ASMP-A. Με άλλα λόγια, το NH90 NFH προορίζεται να κάνει ότι πράττει το C-2 σε ένα αμερικανικό αεροπλανοφόρο.

 

Επιπλέον, το ελικόπτερο μπορεί να συμμετέχει σε αποστολές επιτήρησης γύρω από το αεροπλανοφόρο. Φυσικά, το Caiman Marine θα αναλάβει ανθυποβρυχιακό ρόλο χρησιμοποιώντας τους αισθητήρες που φέρει σε συνδυασμό με τις δύο MU90. Τέλος, το NH90 έχει σχεδιαστεί ώστε να πιστοποιηθεί τον πύραυλο κατά πλοίων AM-39, αν και η πιστοποίησή του δεν έχει υλοποιηθεί. Το ελικόπτερο μπορεί όμως να χρησιμοποιηθεί για την καθοδήγηση πυραύλων MM40 που βάλλονται από φίλια πλοία.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Gunner
Member
Gunner

Τους βλέπω να αγοράζουν και αυτοί V-22 όπως το USN στο τέλος.

chikichiki
Member
chikichiki

COD με ελικόπτερο;

Καλά ρε παιδιά, όπως τη βρίσκει ο καθένας…