Προκήρυξη διαγωνισμού για την υποστήριξη των NH90!

12
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Μετά από πολύ – πραγματικά πολύ – καιρό υπάρχει επίσημη κινητικότητα στο ζήτημα της υποστήριξης των μεταφορικών ελικοπτέρων NH90.

Νωρίτερα σήμερα η ΓΔΑΕΕ προχώρησε στην ανάρτηση στο Διαδίκτυο της προκήρυξης του διαγωνισμού υποστήριξης για τα ΝΗ90. Η προκήρυξη φέρει ημερομηνία 3 Δεκεμβρίου 2018 και έχει διετή διάρκεια. Ο προϋπολογισμός είναι €5.000.000, €3.000.000 για το πρώτο έτος και €2.000.000 για το δεύτερο έτος.

Η Αεροπορία Στρατού διαθέτει 14 NH90 και αναμένει την παραλαβή ακόμη έξι, με το πρόγραμμα παραλαβών να έχει εκτροχιαστεί αρκετές φορές μέχρι τώρα. Η σύμβαση προμήθειας του τύπου υπογράφτηκε το 2003. Δεκαπέντε χρόνια μετά η ίδια εξακολουθεί να περιμένει την ολοκλήρωση των παραδόσεων των ελικοπτέρων, ενώ ατυχείς χειρισμοί σε ανώτερο επίπεδο έχουν δημιουργήσει προβλήματα στην ομαλή αξιοποίηση των NH90.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Βασίλης
Guest
Βασίλης

Κατάρα έχουν αυτά τα ελικόπτερα.. πραγματικά..!

kafes_filtrou
Guest
kafes_filtrou

εντωμεταξυ δεν τα χρησιμοποιούμε επειδή δεν έχουν τεχνίτη υποστήριξη η επειδή θέλουμε να τα πουλήσουμε?

V
Guest
V

Φτάνουν 5 εκατομμύρια? Μου φαίνονται πολύ λίγα για υποστήριξη NH-90.

Γιώργος Θαλάσσης
Guest
Γιώργος Θαλάσσης

Τα ε/π δεν έχουν τις διαθεσιμότητες που πρέπει εξαιτίας της έλλειψης ανταλλακτικών. Δεν υπάρχει υπογεγραμμένη FOS. Όταν ξεκινήσει η ροή ανταλλακτικών. Όλα θα πάρουν τον δρόμο τους.
Σαν ε/π είναι πολύ παραπάνω από το μέσο όρο, σε σχέση με τον ανταγωνισμό . Το μειονέκτημα του είναι η συντήρησή του, εξαιτίας της πολυπλοκότητάς του.

Houdini
Member
Houdini

Το χρηματικό ποσό της προκήρυξης δεν είναι… ΠΟΛΥ μικρό για να καταστήσει ΟΛΑ τα ελικόπτερα σε πτητική κατάσταση; Επίσης, αν θυμάμαι στo AFW 2018 δίπλα στο Φάντομ είχαν και έκθεμα(!) απο την πόρτα ενος NH90, δεν θυμάμαι αν ήταν όντως έκθεμα ή ομοίωμα αλλά μου έκανε εντύπωση. Επίσης πάλι, κάποια πρωινά όταν πήγαινα σχολείο το ’17(ναί, είμαι μπέμπης) έβλεπα πολύ σύχνα NH90 να περνάει πάνω απ’την γειτονιά και έλεγα στους φίλους μου : “Να ο Καμμένος με το ελικόπτερο, 8 η ώρα το πρωί πάει για καφέ” Οι υπόλοιποι γελούσαν και εγώ μετα έκλεγα απο μέσα μου για την κατάσταση… Read more »

Gunner
Member
Gunner

Έχεις δει ποιος είναι ο προϋπολογισμός του υπουργείου άμυνας; έχει αντιληφθεί κανείς ότι τα χρήματα που διαθέτουμε, τα σπρώχνουμε στα πιο φλέγοντα;

Spirit
Guest
Spirit

Στα P-3 και μερίσματα για παράδειγμά… (αστειάκι)

a.o.
Member
a.o.

+1

Spyros
Member
Spyros

Το έκθεμα που είδατε μάλλον είχε να κάνει με το γεγονός πως κάποια κομματια των ελικοπτέρων αυτών κατασκευάζονται (εν μέρει, έστω) στην ΕΑΒ.

Dimitris
Guest
Dimitris

Ερχονται εκλογες να μην δειξουν λιγο οτι δουλευουν

ΓΙΑΝΝΗΣ 1
Guest
ΓΙΑΝΝΗΣ 1

Aπό τα 14 πετάνε τα 3. Το 2009 ήταν να παραλάβουμε το 20ο και τελευταίο και σήμερα έχουμε 2018 και έχουμε παραλάβει το 14ο. Το ότι δεν πετάνε έχει να κάνει με το ότι δεν υπάρχουν ανταλλακτικά. Το ίδιο συμβαίνει για χρόνια με τα C-27J. Στην περίπτωση των ΝΗ-90 αντί να δουν οι αρμόδιοι πως θα τα παραλάβουν όλα και να πετάνε, κοιτάξαν πως θα τα παρατήσουν σε μία γωνία να σκουριάζουν, σε υπαίθριους χώρους, πλάι στην θάλασσα, και να τρέξουν να πάρουν μεταχειρισμένα Σινούκ με 8.000 ώρες το κάθε ένα, και παροπλισμένα Καιόβα. Ως ελικόπτερο χαρακτηρίζεται από τους χειριστές… Read more »

Θανασης
Guest
Θανασης

Στην πολιτικη λενε οτι δεν υπαρχουν τυχαια γεγονωτα και σιγουρα ουτε ατυχες.
Αρα αυτη η εσκεμενη υπονομευση των συστηματων δεν θα βγει σε καλο για κανενα.