Οι κοσμολόγοι Τζέιμς Πιμπλς, Μισέλ Μαγιόρ και Ντιντιέ Κελόζ κέρδισαν το Νόμπελ Φυσικής 2019 για την πρωτοποριακή τους εργασία στον τομέα της αστροφυσικής, όπως ανακοινώθηκε από την επιτροπή που απονέμει το βραβείο.
Ο Πίμπλς τιμήθηκε με το μισό βραβείο και το άλλο μισό μοιράζονται οι Μαγιόρ και Κελόζ.
Το βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 910.000 δολαρίων.
Από τη μία, οι θεωρητικές αποκαλύψεις του Τζέιμς Πιμπλς συμβάλλουν στην κατανόηση του πώς εξελίχθηκε το διάστημα μετά το Μπιγκ Μπάνγκ, ενώ οι Μαγιόρ και Κελόζ εξερεύνησαν τις γειτονικές στη Γη περιοχές του διαστήματος σε μια προσπάθεια να ανακαλύψουν άγνωστους, μέχρι σήμερα, πλανήτες και πράγματι ανακάλυψαν έναν εξωπλανήτη που κινείται σε τροχιά γύρω από ένα αστέρι ηλιακού τύπου.
Η Σουηδική Βασιλική Ακαδημία Επιστημών δήλωσε ότι οι φετινοί νικητές άλλαξαν τον τρόπο με τον οποίο σκεφτόμαστε για το σύμπαν και πως οι ανακαλύψεις τους αλλάζουν οριστικά τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε το σύμπαν.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Το Νόμπελ Φυσικής 2019 στους κοσμολόγους Πίμπλς, Μαγιόρ και Κελόζ

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.
Κύριο Άρθρο
Φρεγάτες για το ΠΝ: Σκληρός Ανταγωνισμός, το ΠΝ θα πάρει αυτό...

January #008
Αγορά 4.49
ΠΤΗΣΗ 2017 August #375
Αγορά 2.29
κ εμείς στον δικό μας μεσαίωνα… να ασχολούμαστε με τα ζώδια, να πιστεύουμε ότι υπάρχουν ‘ιερές’ φωτιές που ανάβουν μόνες τους, ότι είμαστε μόνοι μεταξύ τρισεκατομμυρίων πλανητών (μόνον στο γαλαξία μας..)
τουλάχιστον υπάρχουν οι σύγχρονοι Γαλιλαίοι που μας ενημερώνουν ‘τι γυρίζει..’
Όλα κι όλα, μην είμαστε ισοπεδωτικοί, τα ελληνικά ΑΕΙ (ή ΤΕΙ, πλέον οι διαφορές έχουν θολώσει και μπερδεύομαι, τέλος πάντων) είναι συνεχώς μέσα στη λίστα με τα κορυφαία 1000 παγκοσμίως (κάπου στα 500τόσο, ποιος άλλος τέτοια επιτυχία!). Και βγάζουν κορυφαίους επιστήμονες, κάτι καθηγητάδες με αναμασημένες δημοσιεύσεις να δει το μάτι σου! Αλλά δεν μας τα λένε αυτά τα κανάλια, μας έχουν στο σκοτάδι για να μη ξέρουμε τι εθνάρα είμαστε.