Εξωσκελετός 2ης γενιάς από τη κινεζική αμυντική βιομηχανία

3
381
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η κρατική κινεζική εταιρία αμυντικών συστημάτων Norinco, παρουσίασε τη δεύτερη γενιά ενός στρατιωτικού εξωσκελετού, που σχεδιάστηκε για να βοηθά το στρατιώτη που τον φορά στη μεταφορά εξοπλισμού και πυρομαχικών βάρους 50 κιλών. Σε σύγκριση με το μοντέλο 1ης γενιάς που παρουσιάστηκε το 2015, θα διαθέτει καλύτερη μπαταρία και εργονομία και πιο αξιόπιστους υδροπνευματικούς μηχανισμούς.

Η τελευταία έκδοση θα είναι πιο ελαφριά για καλύτερη χρήση σε ορεινές περιοχές και βελτιωμένο συντελεστή σωματικής ενέργειας προς βάρος. Αυτό σημαίνει πως εάν ο συντελεστής είναι 1 προς 5, ο χρήστης θα πρέπει να καταβάλει δύναμη για να σηκώσει 10 κιλά, αντί για 50. Το προηγούμενο μοντέλο μπορούσε να “τρέξει” με 2,8 μίλια την ώρα και οι Κινέζοι υποστηρίζουν πως έχουν βελτιώσει αυτή την επίδοση, αν και δεν διευκρίνισαν πόσο.

Αν και όταν η Κίνα υιοθετήσει εξωσκελετούς στο πεδίο της μάχης, οι στρατιώτες της θα μπορούν να μεταφέρουν περισσότερο και βαρύτερο εξοπλισμό, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις αυξημένες δυνατότητές τους.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
chikichiki
Guest
chikichiki

Οι εξωσκελετοί δεν είναι λίγο “ογκώδεις”; Δεν παρακολουθώ πολύ τις εξελίξεις του τομέα αλλά θέλω να πω, αν χρειαστεί ο στρατιώτης να βουτήξει σε κανένα χαντάκι ή να συρθεί ή να περάσει από στενό χώρο, δεν θα αντιμετωπίσει δυσκολίες;

Em.Ti
Guest
Em.Ti

Ναι, αλλά δεν είναι η όχληση τέτοια που κάνει απαγορευτική την χρήση τους. Ένας στρατιώτης ούτως ή άλλως έχει μεγαλύτερο όγκο έμφορτος και ο εξωσκελετός αυτός καθ’αυτός δεν τον αυξάνει κατά πολύ. Θεωρητικά λοιπόν, με απόρριψη φόρτου ο στρατιώτης μπορεί να κινηθεί αρκετά ευέλικτα σε στενούς χώρους.

Πλανόδιος
Guest
Πλανόδιος

Αν αντί για φορτίο 50 κιλών είχε μια θωράκιση 50 κιλών ο στρατιώτης θα γίνονταν ένα μικρό άρμα. Θα ήταν ιδανικό για μάχη εκ του συστάδην π.χ. έφοδο και εκκαθάριση ενός κτιρίου σε αγώνα σε κατοικημένη περιοχή, είτε στρατιώτη είτε ΕΚΑΜίτη. Εναλλακτικά φανταστείτε έναν τέτοιο θωρακοφόρο στα ΜΑΤ, πρακτικά άτρωτο σε πέτρες ξύλα και μολότωφ. Λέμε τώρα…