Ναυτική βάση στα Κατεχόμενα σχεδιάζει η Τουρκία

11
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η Τουρκία θέλει να κατασκευάσει μια ναυτική βάση στα Κατεχόμενα, αναφέρει η Yeni Safak.

To πρόσχημα για αυτή την κίνηση -εφόσον τελικά υλοποιηθεί- είναι η προστασία των “τουρκικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στην Ανατολική Μεσόγειο” και η ενίσχυση της διαπραγματευτικής θέσης της Άγκυρας στο θέμα της επίλυσης του “Κυπριακού”.

Επαναλειτουργία και της αεροπορικής βάσης;

Στο ίδιο δημοσίευμα γίνεται λόγος και για την ανάγκη επαναλειτουργίας της αεροπορικής βάσης Geçitkale που βρίσκεται στα Κατεχόμενα και παλιότερα φιλοξενούσε F-16. Τα τελευταία χρόνια, η συγκεκριμένη ΑΒ είναι ανενεργή. Η Yeni Safak υποστηρίζει πως τόσο η ναυτική βάση, όσο και η αεροπορική, θα μειώσουν στο ελάχιστο το χρόνο αντίδρασης των τουρκικών ΕΔ στην Ανατολική Μεσόγειο.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Spyros
Member
Spyros

Μετά τις διάφορες εξελίξεις των τελευταίων μηνών, αναρωτιέμαι αν σήμερα οι ΗΠΑ θα είχαν ένσταση αν ανακοινώναμε πρόθεση μεταφοράς των S-300 στη Κύπρο.

(ειδικά αν το ανακοινώναμε ΜΕΤΑ το πέρας της μεταφοράς)

George K.
Guest
George K.

Οι S-300 στην Κύπρο τώρα…

Christos1974
Member

…ΣΤΟΧΟΣ της τουρκικης Βάσης στην Κύπρο που θυμηθείτε το θα είναι προς την πλευρά της Αμμοχώστου….είναι το να βρίσκονται αεροναυτικές δυνάμεις του σε απόσταση βολής απ το ΙΣΡΑΗΛ…!!
Οι S-300 στην Κύπρο τώρα…

vasilis0011
Member
vasilis0011

Μια συστοιχια s300 στην κρητη μια συστοιχια s300 στην κυπρο να γινει η Ανατολικη μεσογειος κλειστη Ελληνικη θαλασσα

MUSTAFA
Member
MUSTAFA

Το πιστεύετε, δεν μπορείτε .

ink
Guest
ink

dont be so sure… on the other hand i dont believe that you will have money to do all that so……

Turk
Guest

If it will be necessaye we even eat only bread and drink only water to protect our land and sea..and you know it we have enough power to do so..we will produce we will work we will manufacture…we are not lazy like you guys..

ΓΙΑΝΝΗΣ 1
Guest
ΓΙΑΝΝΗΣ 1

H no escape zone των πυραύλων που έχουμε είναι από 75-100 χλμ. Έτσι δεν καλύπτεται η ανατολική Μεσόγειος.

Γ.Μ.
Guest
Γ.Μ.

Πολύ αισιόδοξο το νούμερο αυτό, ειδικά αν μιλάμε για βλήματα παλαιότερων εκδόσεων όπως αυτά που βρίσκονται σε ελληνική υπηρεσία εναντίον στόχων τύπου μαχητικού…

Ripmaker
Member
Ripmaker

μηπως οι S300 στη κύπρο θα ειναι εντος του βεληνεκούς του τούρκικου πυροβολικού? αν ναι τότε ειναι μακράν η χειρότερη λυση που θα μπορούσαμε να σκεφτούμε απο κάθε αποψη….. καλύτερη στη Κρήτη!

Μαρίνος
Guest
Μαρίνος

Πόσο μειώνεται ο χρόνος αντίδρασης του τΝ και της τΠΑ όταν ναυτικές και αεροπορικές βάσεις βρίσκονται σε αποσταση αναπνοης στην τουρκικά παράλια; Επίσης, η παρουσία τουρκικής ναυτικής και αεροπορικής βάσης στο νησί δεν εγκυμονεί τους ίδιους κινδύνους που υπάρχουν για τις φίλιες βάσεις όπως πχ να ειναι στόχοι πυροβολικού; Θεωρώ πως, εφόσον το δημοσίευμα δεν εξυπηρετεί κάποιους επικοινωνιακούς σκοπούς (πχ εσωτερική κατανάλωση στα κατεχόμενα μετά την κρίση της λίρας και της επιπτώσεις στην οικονομία του ψευδοκρατους) η δημιουργία αυτών των βάσεων θα εξυπηρετήσει τετελέσμενα στο Κυπριακό(πχ για τη στρατιωτική παρουσία της Τουρκίας).